婆媳關係

跳至

首頁
34567...36

尾頁

禁止訪問

回覆:大家入黎見識下終極港女癌細胞

大宅

佢叫你去買燒賣時係坐車頭定車尾?點解等你果陣唔自己去買?如果係我,我就一定出聲叫佢細佬去買,話好攰!然後從此勢不兩立!

大宅

樓主..遇著呢類人...你爆到火山爆發都冇用..我EX都係"有得食, 做咩5食到盡"果D

當然我當時對住佢地就就就...但認真心理真係好5平衡..

我記得最O咀一次..佢阿媽同我講..你5係想我男家貼埋大床呀???

但其實當時大半出街係我PAY

不過其實呢D好難分清楚..

Sandyestelle    發表於 15-7-21 23:27

大宅

Kitin427 發表於 15-7-21 12:02
佢叫你去買燒賣時係坐車頭定車尾?點解等你果陣唔自己去買?如果係我,我就一定出聲叫佢細佬去買,話好攰! ...
車尾 我都好想知點解佢自己唔去買我諗緊再點解同佢反面同埋幾時

大宅

echoleelee 發表於 15-7-21 12:16
樓主..遇著呢類人...你爆到火山爆發都冇用..我EX都係"有得食, 做咩5食到盡"果D

當然我當時對住佢地就就就. ...
貼埋大床」係講女仔架bor
俾我就問佢: Auntie, 乜你嫁女咩? 我媽咪教落做女仔唔可以貼埋大床」架! 床真係唔可以俾姑仔貼埋俾男家架

大宅

終極癌細胞抗癌療程(一)

話說癌細胞識左個新既男朋友 重點當然係有車啦!

有一日C6阿媽就搵C6一齊去同C6嫲嫲一齊飲茶
咁C6就問癌細胞去唔去
點知癌細胞第一句都冇話去唔去
就話
「有冇車啊?你去揸架車嚟我埋去囉!」
C6:「邊有車?」
癌細胞:「你去揸你女朋友架車咪有車囉!」
C6即刻爆佢:「你估架車係你架?架車人哋屋企架!人哋點解要借俾你啊?你男朋友都有架車啦,叫你攞你男朋友架車黎咪仲好!仲容易啦!」
癌細胞俾C6踩親條尾又爆:「痴線!人地唔洗做啊!
(癌細胞男友架車係用黎接客類似Uber個D,接人出機場個種,應該係公司車)冇車我唔去啦!」

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

未嫁都咁, 嫁左係一家人仲得了, 早飛早著呀

lovedordor    發表於 15-8-2 04:29

男爵府

育兒性格勳章

仲要考慮?咁廢飛左佢啦~~有咩用~

洋房

追!!!!

男爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 BK Milk勳章

追。
男朋友家姐真係好有問題

伯爵府

樓主,我建議你早走早著

珍珠宮

睇完
呢個男朋友, 飛得!
你男朋友如果有骨氣, 都唔應該成日問你借車接送其他人, 架車係你父母的吧?借完車有冇入返油俾你?

另外, 佢家姐咁公主都好明顯係一家人縱出黎, 將來都唔會變的, 建議你唔好令自己咁委屈, 後生女仲有大把選擇

大宅

我覺得你男朋友都幾cheap囖,有骨氣都唔會咁做啦, 咁多次他唔覺得唔好意思同無面咩。 樓住咁後生, 慢慢看清楚呢個世界先啦。

男爵府

畀面勳章 大廚勳章

佢家姐真係 第4期咁滯
你真係唔好就佢呀

大宅

末期癌嚟,無得救

大宅

Lovelovebear 發表於 15-7-21 12:57
睇完
呢個男朋友, 飛得!
你男朋友如果有骨氣, 都唔應該成日問你借車接送其他人, 架車係你父母的吧?借完車 ...
車係我屋企既 唔係父母因為小妹屋企做家族生意既 d車都係用油卡 每個月公司結數個種
佢有2次都有比番錢我既

伯爵府

DHA勳章

男爵府

引用:架車係你屋企人,你個所謂老公攞去車佢屋企

原帖由 TiffChan 於 15-07-21 發表
架車係你屋企人,你個所謂老公攞去車佢屋企人,就算問過你,我都覺得佢好厚面皮。有深度的男人唔會咁做。可 ...
中point !

子爵府

留位99號飛仔 (似去飲茶)

大宅

港女癌細胞分裂-外傳 (二)

男友家姐有末期癌 咁伯友又點呢?
其實佢對我就好好嘅
因為如果我上去佢家食飯 就會煮我鍾意食嘅餸啦
包糭又會包埋俾我屋企人啦
知道我考到大學就請晒全家加埋我一齊出去食飯啦 幫我慶祝啦

但因為一次既一句說話 令我發現
呢個同我關係不俗既伯友 都有潛在癌細胞 只係未發出黎
而亦提醒左我 要小心應對~

係某年某月有一日
我要同全家人一齊番加拿大探親兼去美國旅行 咁我男朋友就將呢件事話左俾佢啊媽聽
咁佢就叫我去加拿大幫佢買花旗參咁我都知道外國嘅花旗參係真係靚啲嘅,冇咁容易發霉
我都無乜所謂嘅,但我就叫C6幫我同佢阿媽講
「未必一定買到既 因為同全家人一齊去,我控制唔到我屋企人想去邊度嘅,我哋大家有晒行程。如果順路嘅就幫佢買啦,盡量啦」

去之前一個禮拜,我去左佢家食飯,佢阿媽就比左幾千蚊港紙我,叫我幫佢買花旗參
咁我就話「好啊」而C6就話「因為佢同屋企人去未必會去買花旗參 順路經先幫你買啦」
點知伯友一句Duc埋黎話「有心買點會買唔到」
我O曬咀,
之後黑面答「哦」就行左入房 之後拎袋番屋企
最後係加拿大 因為我家人都想買花旗參既關係 而托左朋友幫我地買番 (我地冇親自去)

另外係人都知外國多名牌Outlet啦!
因為我知佢地老馮想要手信 而係我絕對唔會用自己錢買手信俾呢2位病患既情況下,我當然用左C6啊媽俾既錢既其中1/3 黎買手信俾癌細胞同潛在病患伯友啦! 最後佢地有名牌手信收又有花旗參收 就緊係笑口西西啦

而呢個報復行動 亦我既心理都平衡左小小
而伯友除左呢次病發外 暫時都未有再病發
對我都唔該前 多謝後 平時無咩聯絡 保持距離

tansyneko    發表於 15-7-27 17:06
littlesun    發表於 15-7-21 20:51

首頁
34567...36

尾頁

跳至