跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:有冇英藝家長?

我個女由N讀到今年K1, 我對佢學術要求唔太高,但佢係學校都學到唔少野。我又覺得學校未至於好差,上年class teacher係今年開學個時都有幫手照顧女女新學年適應。

有時小朋友情緒行為有問題,學校生活有影響,但家庭教育都好重要。

子爵府

引用:我個女由N讀到今年K1, 我對佢學術要求唔太

原帖由 Beliza 於 15-09-26 發表
我個女由N讀到今年K1, 我對佢學術要求唔太高,但佢係學校都學到唔少野。我又覺得學校未至於好差,上年class ...
好正面

子爵府

引用:我又係到搭下咀先我大果個小朋友已經小學高

原帖由 snoopyiu 於 15-09-25 發表
我又係到搭下咀先

我大果個小朋友已經小學高年級,曾經係英藝讀左四年全日班,講真有好有唔好,睇 ...
好詳細

大宅

回覆:Vickie1120 的帖子

文書可能會有亂。但我讀過又覺唔係人地講到甘差。 幾好。 個女的確係學倒野的。 感覺良好喎。 但見貴都轉左第間學卷讀咋

別墅

我仔係天水圍英藝由n讀到k2(國際班),今年由翠湖搬左去賞湖返學,今年去拎書時見到今年既班主任,好似係由其他學校轉過黎的,明顯教得好左,有心機d,行政係混亂,但睇下你要咩,我係唔會捉住我仔隻手做功課的,多數比佢自己完成,反而我仔會要求擦左佢再寫,有d咩寫得唔好咁,改完功課會將寫得好既打星,我下次會同個仔講番佢邊度做得好咁,佢返學都開心既

子爵府

引用:我仔係天水圍英藝由n讀到k2(國際班),今

原帖由 Suet_yi2005 於 15-09-29 發表
我仔係天水圍英藝由n讀到k2(國際班),今年由翠湖搬左去賞湖返學,今年去拎書時見到今年既班主任,好似係 ...
叻囝

Suet_yi2005  謝謝  發表於 15-9-30 08:11

子爵府

引用:文書可能會有亂。但我讀過又覺唔係人地講到

原帖由 tingandwin 於 15-09-28 發表
文書可能會有亂。但我讀過又覺唔係人地講到甘差。 幾好。 個女的確係學倒野的。 感覺良好喎。 但見貴都轉 ...
好貴

大宅

回覆:Beliza 的帖子

同意學費係貴。但總算遇到都係好老師。返屋企可以講完整句正(英文)唱歌寫字都好好,好鐘意返學。會讀到畢業升小一

子爵府

引用:同意學費係貴。但總算遇到都係好老師。返屋

原帖由 cindy1227 於 15-09-30 發表
同意學費係貴。但總算遇到都係好老師。返屋企可以講完整句正(英文)唱歌寫字都好好,好鐘意返學。 ...
好老師難求

複式洋房

引用:同意學費係貴。但總算遇到都係好老師。返屋

原帖由 cindy1227 於 15-09-30 發表
同意學費係貴。但總算遇到都係好老師。返屋企可以講完整句正(英文)唱歌寫字都好好,好鐘意返學。 ...

複式洋房

我都好擔心牙,我仔仔本來讀緊馬灣啟思(返得好開心),黎緊搬入元朗11月會轉去元朗英藝,,但見到個個都話唔好,依家都唔知點,想搵第間又搵唔到收插班,萊茵又冇位,好徬徨!

大宅

行政真係亂,我八,九月份的學費無成功自動轉賬無交都無通緝我,係我check到無過數交cash。 我小朋友都係轉入嚟讀,但我好滿意老師喎。有次老師有事打電話揾我,差唔多成7pm,來電顯示係學校條線。 其實老師年輕唔係問題,有家長見過校長有訓話她們。外籍老師都唔錯,放學會叫我小朋友名同say goodbye,又有寫手册交代小朋友進度。我個人認為\"用人不疑,疑人勿用\"

子爵府

我仔讀緊n,都開心

子爵府

引用:行政真係亂,我八,九月份的學費無成功自動轉

原帖由 MarcieMama 於 15-09-30 發表
行政真係亂,我八,九月份的學費無成功自動轉賬無交都無通緝我,係我check到無過數交cash。 我小朋友都係轉入 ...
免學費

首頁

尾頁

跳至