夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:C6就係唔可以同呢d 女人就朋友。

係囉, 人地結婚先黎攪d 咁既野, 仲要講d 曖昧野, 支持你發佢爛炸丫, 而家純粹唔高興鬧佢jei, 你老公都無理佢, 佢連第3者都唔算係丫, 雖然可能佢想做 另外, 你坦白同老公講你要求同感受, 咪就係管緊個老公囉。。。 好光明正大丫, 又唔係暗啞底做, 又無口不對心

luison208    發表於 15-10-10 02:41

子爵府

當初我就係為左做個「大方得體」嘅老婆,結果c6個女性朋友越踩越過界,我c6已經無理佢,但佢成日借題揾我c6,講嘅話題越來越敏感,c6唔聽佢電話,佢就fb msg/whatsapp我c6,我一直都只係叫我c6同佢保持距離,但個女人超姣,姣到去等我老公放工,姣到主動要上我屋企食飯,總之搞咗好耐先settle件事,但在我心裡留下了好大條剌。

坦白講,如果我無遇過這種女人,我應該都會反對樓主的做法。但對住此等別有用心的女人,好多男人只會避得就避,如果當初我好似樓主你咁做,個女人一定唔會夠膽咁放肆,我同我c6唔洗為佢鬧咁多交,我亦唔會俾佢傷害到 (個女人後來做咗d嘢,但我唔詳述了)

大宅

引用:Quote:zzz333 發表於 15-10-7 15:39 我同c6

原帖由 凍奶茶少奶 於 15-10-09 發表
好正常
如果我知朋友個老婆會咁做(FB代理人+吞左筆還款)就算有金執都唔敢通知朋友 ...
我係以老公名義同佢講老婆管數,叫佢入老婆bank acc…
如果有心還錢的,都會還…但佢冇

大宅

2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 笑得好勳章

引用:Quote:原帖由 chunching_bb 於 15-10-10 發

原帖由 luison208 於 15-10-10 發表
同意,不過只可以選擇相信,如果有日比我發現,我已講到明,到時唔會聽任何解釋,直接離開。憑咩要為左個男 ...
而家啲人delete曬啲證據就以為無事發生,好似我個C6咁 明明見到佢同個旺角學生傾 (佢真係幫個女1仔改呢個名) 轉個頭叫佢比我睇下佢1地傾咩就已經delete曬1啲對話,完全唔係男人1,一定身有屎又玩曖昧 勁嬲

羊年行大運!

別墅

引用:當初我就係為左做個「大方得體」嘅老婆,結

原帖由 Mamaskhy0011 於 15-10-10 發表
當初我就係為左做個「大方得體」嘅老婆,結果c6個女性朋友越踩越過界,我c6已經無理佢,但佢成日借題揾我c6 ...

大方得體都要睇對住邊個嘅,呢d人真係唔值得,好想知條姣婆做左d咩,但最重要係而家你同老公ok嗎?為左呢d姣婆同老公吵,條姣婆愈開心,你要同老公甜甜蜜蜜,幸福快樂。我同c6冇為過條女吵,係我自己睇唔過眼,c6一直唔理條女,條女都仲係甘send曖昧訊息過來,c6知我做嘅所有野,佢冇阻止亦冇反對,因為佢見到呢d訊息時,佢都呆左,對住個就黎結婚嘅男人send d甘嘅訊息,幾冇腦嘅男人都知咩事啦。

複式洋房

你可以話係做得好,亦可以話你係霸道。

別墅

引用:你可以話係做得好,亦可以話你係霸道。

原帖由 flashgoodman 於 15-10-10 發表
你可以話係做得好,亦可以話你係霸道。
都係架,我唔會否認。所以我同c6講左,我就係甘,如果觸及我底線,我會頭也不回甘離開。

子爵府

zzz333 發表於 15-10-10 07:51
我係以老公名義同佢講老婆管數,叫佢入老婆bank acc…
如果有心還錢的,都會還…但佢冇
太過份!有錢唔還!唔理佢係咪姣,根本畸呢

侯爵府

撐你

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

子爵府

引用:盡量簡短d 講少少背景:搞結婚時有條女send

原帖由 luison208 於 15-10-02 發表

盡量簡短d 講少少背景:
樓主有霸氣我鐘意你!
有些女人就係個到痕,博X!

幾時先上到車.....

別墅

引用:Quote:原帖由+luison208+於+15-10-02+發表

原帖由 c.hutchson 於 15-10-10 發表
樓主有霸氣我鐘意你!
有些女人就係個到痕,博X!
不能同意更多,博X!甘應該怪條女身邊嘅男人wor,滿足唔到條女。

大宅

2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 笑得好勳章

引用:Quote:原帖由 chunching_bb 於 15-10-10 發

原帖由 luison208 於 15-10-10 發表
同意,不過只可以選擇相信,如果有日比我發現,我已講到明,到時唔會聽任何解釋,直接離開。憑咩要為左個男 ...
講得好好

羊年行大運!

大宅

引用:Quote:原帖由 c.hutchson 於 15-10-10 發表

原帖由 luison208 於 15-10-11 發表
不能同意更多,博X!甘應該怪條女身邊嘅男人wor,滿足唔到條女。

...
點解男男女女都總有人係博X, 呢家風氣係咁定點? 已經聽過好多case 唔係已婚男就已婚女玩過戒 一係就已婚男女一齊玩,或各有各玩。。。

羊年行大運!

別墅

畀面勳章

咁似我隻佬D所謂女性朋友

但 我冇咁好彩, D姣婆趕極唔走

大宅

引用:呢個世界大把呢d女人,講幾句想同人搞曖昧

原帖由 Lorican 於 15-10-09 發表
呢個世界大把呢d女人,講幾句想同人搞曖昧,乜鬼節日,生日就埋黎祝福幾句,洗鬼你祝福咩!唔煩住晒已經係 ...
唔煩住晒已經係最大祝福... Haha agree! 不過我又冇乜嘢, 可能因為男友們D ex 殺傷力不大, 得個煩字

大宅

luison208 發表於 15-10-5 21:26
謝謝你其實我之前寫得有d唔清楚,所以有d jm唔知個女人d野,有d野係一點一滴累積返來,拍拖初期, ...

我都覺得樓主做得岩。男人係唔會主動拒絕女人,最多係「唔理」,佢就覺得已經係拒絕。
尤其個女人仲要講到你老公點了解佢,在你老公面前先XXX,呢D係男人都會中伏的說話,就真係要斬草除根。
可能果個女人唔會真係做小3,只係想有個朋友以上戀人未滿的好朋友俾自己撖嬌。但自己老公不時呵護下TUM下其他女人,做老婆都唔會好受啦。男人對呢D「小動物」最無抵抗力,對方講到只有自己先可以安慰到佢,男人就更加心花怒放,覺得對方軟弱要自己保護。
我明樓主唔係大女人,係有D女人真係唔係做普通朋友的範圍。好似我都有在EX的FB祝佢生日,知佢就快結婚有留MSG,但都會小心用字,亦盡量感覺係一般舊朋友身份,因為唔想對方女朋友有HARD FEELING。
由隻身到日本至落地生根

子爵府

其實..... 講句失落都要比人咁鬧?
前排都去左飲以前中學曖昧過0既男仔結婚0個餐,
席間見到佢中學時0既ex及一個佢鍾意過0既女仔。
講真,我唔知佢有冇同老婆提以前0的野啦。
不過,都19幾萬年前0既事0刺,
佢對我黎講依家只係一名年少時認識0既朋友,
所以除左恭喜同比人情,
我冇講0的乜。
但我都有0係自己blog度講過少少緬懷以前0既野(佢冇睇我blog的)。
樓主c6個朋友可以份人大情大性0的啫,咪直接講左出黎囉。

別墅

畀面勳章

引用:Quote:luison208 發表於 15-10-5 21:26 謝

原帖由 NipponTsuma 於 15-11-05 發表
我都覺得樓主做得岩。男人係唔會主動拒絕女人,最多係「唔理」,佢就覺得已經係拒絕。
尤其個女人仲要講到 ...
非常同意

好多女人 自己有老公重要收兵

別墅

畀面勳章

引用:其實..... 講句失落都要比人咁鬧

原帖由 dayedaye 於 15-11-05 發表
席間見到佢中學時0既ex及 ...
當 自己 老公 真係有女人痴埋來 您唔係咁諗嫁喇

又奇以前D ex

luison208    發表於 15-11-6 10:22

別墅

引用:其實.....+講句失落都要比人咁鬧?前排都去

原帖由 dayedaye 於 15-11-05 發表
席間見到佢中學時0既ex及 ...
講真...如果係公開甘講,我反而覺得冇野,問題係鬼鬼祟祟send msg,仲要係我老公已經超過兩年冇理過佢,同埋之前又成日send d曖曖昧昧信息,同我講條女無野,我唔會信囉。

首頁

尾頁

跳至