自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

SUMMER581 發表於 15-10-12 12:05
萬一小朋友唔見左 係唔係佢負責任
咁你可以唔去買嘢咖, 人地又冇迫你要買, 點解要講到邊個負責任咁呢?

水晶宮

bosch 發表於 15-10-12 20:25
如果兩個都係大人,或者佢地唔敢出聲。
唔會我見到B6想咁做, 佢地唔比. 但我同B就OK

水晶宮

加利~ 發表於 15-10-13 02:17
我女三歲都比入喎 個別職員問題 企在出面比人拐左咪死 如果吾比試吾鬼買喇

...
其實唔洗企出面咖, FITTING門口佢地比

伯爵府

引用:前兩日去H&M 買衫,想去試身室試吓衫,個女

原帖由 summerlo77 於 15-10-12 發表
前兩日去H&M 買衫,想去試身室試吓衫,個女sales 同我講一人一間房,唔可以帶埋我個7歲女入去。吓! 咁我個 ...
可能個女sales未有小朋友,又唔識變通,根本唔知就咁放個小朋友係門口係好危險,乖就話無事,唔乖的走左去邊都唔知

水晶宮

回覆 luvkaka 的帖子

agree with you

水晶宮

monkeydiary 發表於 15-10-13 09:49
可能個女sales未有小朋友,又唔識變通,根本唔知就咁放個小朋友係門口係好危險,乖就話無事,唔乖的走左去 ...
其實大人都可以變通咖, 佢唔比入FITTING, 但係可以企係FITTING 門口咖. 叫佢一直講下嘢又或者將對腳露係門下面你都一樣可以MAKESURE佢係到。 好似我如果要去廁所, 但冇殘廁, 咁一係唔去, 一係就要諗計, 我會推車去最尾果格開小小門望住呀B先去囉. 唔可以成日要求人地對所有人包容, 因為一定冇可能做到咁全面, 相反自己都有責任. 出街就冇可能全WORLD就矖我, 要自己諗定計仔.

別墅

回覆:luvkaka 的帖子

嘩! 原來帶個女一切去試身室,係社會嘅包容,你唔講我都唔知,多謝你話比我知!

水晶宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁唔買lu

首頁

尾頁

跳至