爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:Quote:原帖由+mw2012+於+15-11-09+發表試下

原帖由 werty 於 15-11-10 發表
想問下alphard平日入停場點克服?我都想轉大車,係怕上落停車場難搞

...
去d 上斜停車場,就要向左向右扭~
如果直沖,會炒底~因為我試過一次
窄就要扭多幾手咯~留意多D右邊,因為通常都只留意左邊。。部車頭唔算長,系留意車身就ok!

大宅

引用:考牌後揸咗幾次後停咗9個月,近來揾cf補咗3

原帖由 Koala_Chu 於 15-10-16 發表
考牌後揸咗幾次後停咗9個月,近來揾cf補咗3次開始揸番

每星期約揸3次,老公坐旁邊。但仍未有信心自己一個 ...
我今日超開心,8月尾考到牌到而家,都成日揸下,老公話我揸得定不過自己真係無太大信心。

今日同老公lunch, 由九龍灣車佢出尖東,老公在旁,無有怕。

回程自己來,尖沙咀揸返新蒲崗,好開心,得左。 個心無驚,估吾到,仲泊得好靚,不過泊位要慢慢就位。 大家努力。

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 Koala_Chu 於 15-10-16 發表

原帖由 靚媽媽 於 15-11-20 發表
我今日超開心,8月尾考到牌到而家,都成日揸下,老公話我揸得定不過自己真係無太大信心。

今日同老公lunch ...

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:考牌後揸咗幾次後停咗9個月,近來揾cf補咗3

原帖由 Koala_Chu 於 15-10-16 發表
考牌後揸咗幾次後停咗9個月,近來揾cf補咗3次開始揸番

每星期約揸3次,老公坐旁邊。但仍未有信心自己一個 ...
請問可以介紹師傅補鐘嗎?我本身有車牌,但雪咗好多年,而家想揸反,因要車小朋友出入!謝謝!

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+Koala_Chu+於+15-10-16+發表

原帖由 akilimama 於 15-11-21 發表
請問可以介紹師傅補鐘嗎?我本身有車牌,但雪咗好多年,而家想揸反,因要車小朋友出入!謝謝!

...
Check PM

大宅

引用:Quote:原帖由 akilimama 於 15-11-21 發表

原帖由 Koala_Chu 於 15-11-21 發表
Check PM
我都雪左好多年,可唔可以pm埋我,thanks

水晶宮

引用:Quote:原帖由 Koala_Chu 於 15-11-21 發表C

原帖由 55645327 於 15-12-21 發表
我都雪左好多年,可唔可以pm埋我,thanks
check pm

大宅

回覆:冇信心自己揸出街

alphard好好渣,我渣過wellfire,好睇位又夠力,渣車無分大小,經驗最重要,自己要夠定,其實咁大架車,d細車都驚左你啦,道路上最cheap只係d小巴的士,呢d真係要小心,其次係行人,d盲毛真係唔睇車架! 所以highway最爽,可以長驅直進,唔係話渣得慢就穩陣,慢得滯都好危險架,自己定d,過線出路口舉手不回,爽d就得架喇,泊位唔熟就練熟先出街,未熟就唔好係旺區泊s錶位,多2架車係後面心理壓力就黎架喇,唔好俾自己有面對壓力既機會

禁止訪問

引用:alphard好好渣,我渣過wellfire,好睇位又

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

引用:Quote:原帖由 Teresa 於 15-10-17 發表試下

原帖由 Koala_Chu 於 15-10-17 發表
佢明早游渡海泳,叫我自己由屋企揸去佐敦,其實嗰條路我同佢揸過好多次,只不過自己揸唔係好夠膽,如果我成 ...
既然條路揸過好多次,就唔使担心啦!我第一次一個人揸車是棍波車,仲要上斜又多車,又停下又開下又極力子和控油門,腳又震,揸到返屋企時成身汗驚就揸慢些,比d信心自己,妳老公都夠膽叫妳揸,應該冇問題的,佢哋應該愛車如命㗎嘛

水晶宮

引用:Quote:原帖由 Koala_Chu 於 15-10-17 發表

原帖由 jumpy 於 15-12-25 發表
既然條路揸過好多次,就唔使担心啦!我第一次一個人揸車是棍波車,仲要上斜又多車,又停下又開下又極力子和 ...
而家呢架係殘車,佢預咗我整花整凹

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

引用:Quote:原帖由 jumpy 於 15-12-25 發表既然

原帖由 Koala_Chu 於 15-12-25 發表
咁仲好,更加冇壓力,只要唔係撞到人和炒車就冇問題。我現在惟一怕是勁勁勁窄的停車場。

複式洋房

係停車場自己揸下
Everyone have a nice day

複式洋房

回覆:Koala_Chu 的帖子

星期日早上10:00前,馬路基本上冇咩車。用呢個時段操下,攞多d信心。加油!

大宅

回覆 Koala_Chu 的帖子

我都想要補鐘師傅資料,可否pm給我。謝謝你😊

水晶宮

引用:回覆 Koala_Chu 的帖子我都想要補鐘師傅資

原帖由 joannecw 於 16-03-13 發表
回覆 Koala_Chu 的帖子

我都想要補鐘師傅資料,可否pm給我。謝謝你😊
check pm

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Koala_Chu 發表於 15-12-25 18:42

既然老公唔介意部車會花,其實係好大鼓厲,比勇氣自己。最近換左七人suv, 拎車時我驚架,老公一句話怕咩?車用來揸,又買全保,放心揸。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

lovemy2kids 發表於 16-3-19 20:21
既然老公唔介意部車會花,其實係好大鼓厲,比勇氣自己。最近換左七人suv, 拎車時我驚架,老公一句話怕咩? ...
我而家調返轉,將會揸房車,本身揸開冇頭冇尾七人車,又要再重新習慣。

複式洋房

冇信心吾好揸啦

大宅

男的女的都一樣, 信心係要累積, 今日唔敢揸, 以後都唔會敢揸, 如是新手, 建議先看行車路線才上路, 即使行錯路都唔使慌, 情況許可下喺路邊停底, 冷靜一下再用GOOGLE睇睇自己喺邊度, 總會行番啱路

首頁

尾頁

跳至