自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

千奇唔好食話梅, lemon之類, 諗住會開胃啲, 其實剛好相反, 應該要食啲亁身啲的食物, 當年我係嘔到入院, 醫生講的

伯爵府

引用:其實係好辛苦真係,我都因為咁成個人瘦晒,

原帖由 懶妾 於 15-10-27 發表
其實係好辛苦真係,我都因為咁成個人瘦晒,但係我令原咁樣反胃食唔到野,因為咁樣我先感覺到佢既存在,我之 ...
Yes,我都係咁,15wks前每日嘔到7彩。每次都會呻點解咁辛苦。有一日無嘔反而好驚。

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:生過小朋友既jm點挨過作嘔作悶既日子?

第一胎嘔到生嗰日,成個懷孕過程入過2次醫院吊鹽水
而家第二胎四個月都係嘔同暈,加超多口水分泌,醫院仲check到我有甲狀腺
可以試嘅方法我都試過都無效果
唯有捱到生

人的一生就像在拉屎,有時你已經很努力了,可出來的只是一個屁。..

男爵府

引用:我無去錯版,覺得好多有經驗既既媽媽應該都

原帖由 blackcurrant00 於 15-10-27 發表
我無去錯版,覺得好多有經驗既既媽媽應該都唔會去產前產後版。

生阿仔時都嘔過,唔過十次,而且係後期,今 ...
八仙果

大宅

回覆:blackcurrant00 的帖子

我陀我囡嗰時都係超辛苦,大喊咗一場之後,心情好咗啲,無屈住屈住咁辛苦,之後喺度睇到有jm介紹食么鳳嗰隻果汁薑,我覺得幾好,慢慢㗳,個口一“掛“又食一舊,食到我無咁辛苦嗰時就無買了

男爵府

引用:有無自己試按內關穴?我陀阿仔按內關無嘔過

原帖由 Activehealth 於 15-10-27 發表

有無自己試按內關穴?我陀阿仔按內關無嘔過。
邊度?

大宅

可以試下食果皮,我果時都係甘,食果皮胃酸無倒流,又唔會頂住頂住甘

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

請中醫開方煲湯飲,舌有苦味同無苦味唔同方。飲了舒服些!

男爵府

陀我女果時成日都嘔 勁辛苦~
食乜嘔乜 但都照食
去產檢冇重之餘仲要輕左⋯
但都唔理照食~ 照嘔 照訓~
到最後呀女有成7磅半重⋯
而且個肚比第一胎仲細左但磅數一樣⋯
所以keep 住食野啦~
少食多餐⋯

大宅

咸餅干咸餅干梳打咸餅干,止嘔Very good

大宅

我陀兩胎兩胎都嘔到暈,仲要不停流口水流到5個月,小食多餐,去樓下公園坐下,慢慢等日子過,真係好難挨。你要加油

子爵府

見到呢個post諗起陀亞仔時一聞到飯味嘔到傻吾好話食飯,飲親水嘔到黃膽水都出埋,最搞笑係有次睇緊雞汁may整雞汁啫喱,嘔到喊……都吾知點捱過架.
其實係無止嘔偏方架,總之食到咩都食D喇,個時我食薯片止嘔架加油

已刪除用户

男爵府

引用:咸餅干咸餅干梳打咸餅干,止嘔Very good

原帖由 YANEE 於 15-10-27 發表
咸餅干咸餅干梳打咸餅干,止嘔Very good
試過,更反胃

大宅

個個止到嘔既食物都唔同,我個陣要飲利賓立,阿嫂要食紅莓乾,你要慢慢試,緊有一種酸味味既野岩你

加油。。三個月後會好好多!

男爵府

blackcurrant00 發表於 15-10-27 13:58
邊度?

男爵府

blackcurrant00 發表於 15-10-27 13:58
邊度?

公爵府

hashtag影視迷勳章

我由未確定有開始嘔,嘔到生仔前一日,嘔黃疸水,通面爆曬微絲血管,但有長輩講過一句:「嘔得越厲害,反應越大,代表BB越健康。」我憑住呢句說話就忍過痛苦的九個月,心裏想:嘔啦嘔啦,我辛苦幾個月換來你健健康康,好值得!加油!九個月好快過

公爵府

hashtag影視迷勳章

引用:見到呢個post諗起陀亞仔時一聞到飯味嘔到傻

原帖由 叮噹夢 於 15-10-27 發表
見到呢個post諗起陀亞仔時一聞到飯味嘔到傻吾好話食飯,飲親水嘔到黃膽水都出埋,最搞笑係有次睇緊雞汁may ...
我當時常常聽收音機,當時有幾首hit歌,我成日聽到,直到依家聽到呢d歌,我都有想嘔的感覺

珍珠宮

過去的會過去,當bb出世一刻就甚麼都忘記了!
加油啊!

首頁

尾頁

跳至