懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

我都係咁呀~~而且我行會展5個鐘無飲水食野,但係成日急尿,個肚好實
原文章由 MrsKong 於 08-8-8 10:13 發表
Hello 各位:

我呢兩個weeks,好多時行行下,個肚偏下的位置會突然覺得好脹,好實,你地有冇呀?

大宅

好媽媽勳章

我今日買咗:
fitti中碼2箱(200片)$552,
細碼1箱(240片)$268,free(m巾1包,bb
袍1件,牙刷1支,消毒gel1支)
tommee tippee消毒器+6個pp奶瓶$540
tenson連扣m巾10片$19
另外sample(2個人):
尿片8包,手巾2條,口水肩2條,尿片"煎"
3條, 手套2對,糊仔,糖仔,棉花......咁上下

大宅

好媽媽勳章

你就好啦~~我買完票入場11:00已經無晒尿片喇!!!!
原文章由 Rain~* 於 08-8-8 16:29 發表
TY_1019
你今朝有冇去ar?
你click我個名下面果個"個人網頁"睇下~
我post左今日bb展拎果d野o既相上去ar~

子爵府

好媽媽勳章

cindy
係我朋友換左...佢想要coupon換第2樣..
所以同我交換左~
我早你dd...
10:25行到去counter已經冇哂喇...
原文章由 cindy83215 於 08-8-8 21:20 發表
你就好啦~~我買完票入場11:00已經無晒尿片喇!!!!

大宅

好媽媽勳章

咁你朋友咪好早去到?
原文章由 Rain~* 於 08-8-8 21:43 發表
cindy
係我朋友換左...佢想要coupon換第2樣..
所以同我交換左~
我早你dd...
10:25行到去counter已經冇哂喇...

大宅

好媽媽勳章

我今日都去左BB展, 我覺得SAMPLE就真係好多, 但真正好平既野又唔係咁多, 以下係我個人推介:

SAMPLE:
1. 雅培 - 入會即送奶粉SAMPLE + 一個超大環保袋, 勁好用, 可以將所有野掉晒入去, 另外如果喺CONSULTATION COUNTER問野, 仲有張包被送! 正!
2. 美贊臣 - 要玩遊戲至送一把小風扇
3. 雪印 - 入會只送POSTER, 勁CHEAP!
4. FRISO - 入會送一條易毛巾仔, 都好CHEAP!
5. 牛欄牌 - 一盒杯墊, 又係CHEAP!
6. HUGGIES, PAMPERS & GOON - 送NB 尿片一包
7. FITTI - 都係送NB尿片一包, 但限某幾段時間送, 一夠鐘, 條隊就打蛇餅, 所以換唔到!
8. LACTACYD - 濕紙巾一包

入貨:
1. NUK - 有8折, 我買左D濕粹野!
2. HUGGIES - 濕紙巾, 比藥房仲貴, 所以無買! 尿片訂2箱有折, 所以我訂左1箱NB (折左$36一包), 及1箱細碼($78一包), 送貨!
3. 鴨仔麥頭用品 - 有8折, 我買左奶樽刷!

如果大家會去的話, 一定要PRINT定好多LABEL, 慳好多時間! 而且最好排左奶粉同尿片公司先, 我10:00入場, 乜都有得換, 但一到11:30, 全部都排長龍!

子爵府

好媽媽勳章

cindy
我同佢一齊去ga..
不過佢有free ticket,所以好早入左去換..
原文章由 cindy83215 於 08-8-8 21:52 發表
咁你朋友咪好早去到?

別墅

Rain, Chowchui,

你地講得好啱, 我其實都好多野好驚, 但大家都應該比信心為自己打氣, 人類代代都可以咁生, 我地都已經好過以前D女人嫁啦!

CHOWCHUI, 欣賞你果句 ... 其實D野唔好食咯..... 你好攪笑呀!

原文章由 chowhui97 於 08-8-8 17:42 發表

你唔好攪到自己咁緊張啦!!! 我自己都仲未決定點生 (順產定開刀), 但係我唔想咁早開始諗, (依家32週!) 因為諗都無用, 又未試過, 個個反應都唔同! 諗得多嚇親自己又無補於事... 依家我都係叠埋心水諗下食咩有益食 ...

大宅

原文章由 cindy83215 於 08-8-8 21:18 發表
我今日買咗:
fitti中碼2箱(200片)$552,
細碼1箱(240片)$268,free(m巾1包,bb
袍1件,牙刷1支,消毒gel1支)
tommee tippee消毒器+6個pp奶瓶$540
tenson連扣m巾10片$19
另外sample(2個人):
尿片 ...

cindy83215

同你一樣掃 fitti and patpat.. 不過sample 我選左 1 , 因為2-3 有d野唔啱用 碗/和尚衫... 唔要la..
全場sample 一年少過一年.. 仲有以前2人入場有2本書會多d sample 送 今年2人入場都係一本書. 仲有sample 一年少過一年..

別墅

哎呀....遲咗報到TIM.......等埋等埋....

大宅

剛剛今朝去完覆診, 醫生話我明天剛好係32週, 但照完u/s就話bb個頭都幾大, 度埋肚圍等等就估計重4磅幾! 所以係大碼b!....我諗住順產架, 我唔想阿b到時超重呀!

好彩, 阿b掉轉左頭仔lu

大宅

原文章由 ak1020 於 08-8-9 17:44 發表
剛剛今朝去完覆診, 醫生話我明天剛好係32週, 但照完u/s就話bb個頭都幾大, 度埋肚圍等等就估計重4磅幾! 所以係大碼b!....我諗住順產架, 我唔想阿b到時超重呀!

好彩, 阿b掉轉左頭仔lu ...

我上個星期六去檢查,30W3DAYS,BB頭圍係33WEEKS,又係大頭仔,我8月19日又要再去產檢LA。不經不覺我地係度都傾O左成7個幾月,時間真係過得好快。

見到你地咁多人去O左BB展,我今朝心思思又想去,但我老公上綱睇到人D留言話個肚有成8個月D媽咪就唔好去LA,實在太多人。所以我老公最後都唔比我去

[ 本文章最後由 LOVEBB88 於 08-8-9 19:20 編輯 ]
10w4d      3.99cm
12w6d      7.57cm
14w3d 約10.00cm

男爵府

原文章由 FiMa 於 08-8-8 23:27 發表
Rain, Chowchui,

你地講得好啱, 我其實都好多野好驚, 但大家都應該比信心為自己打氣, 人類代代都可以咁生, 我地都已經好過以前D女人嫁啦!

CHOWCHUI, 欣賞你果句 ... 其實D野唔好食咯..... 你好攪笑呀! ...

多謝欣賞! 我依家無食魚生好耐啦... 可能太耐無食過已經唔記得咩味... 所以話俾自己聽唔好食!! 哈哈!!

依家最大吸引係雪糕, 雖然好多媽咪都有食, 不過老公唔俾, 自己又怕有菌, 所以諗住忍埋呢二個月!

男爵府

今日我都有去BB展喎, 但我10點左右就到, 買飛用咗10分鐘左右, 入到去又俾我換到 36 片的Pampers NB 尿片喎! 另外輕易拿埋 Fitti, Huggies 的試用裝, 口水肩x2, 肚紋膏 (啱晒俾個friend試下唔同牌子, 佢勁敏感) 等等.

另外係 nuk, cc樂同埋謢理寶買咗啲入院嘢, nuk 同cc樂好似平少少, 入院巾可能無咩平, 只係順便買埋. 可能比較早, 俾錢都唔駛排隊喎!

行到12點多少少, 人開始多, 我地又行晒啦, 就走咗去鴻星飲酒作茶!

等我聽日睇下第唔得閒放我啲戰利品上 blog 度, 咁你地得閒可以睇下 (順便留下言啊!!)

大宅

好媽媽勳章

你就好啦,聽你咁講,我下次試下星期6日10:00去先,
原文章由 chowhui97 於 08-8-10 00:25 發表
今日我都有去BB展喎, 但我10點左右就到, 買飛用咗10分鐘左右, 入到去又俾我換到 36 片的Pampers NB 尿片喎! 另外輕易拿埋 Fitti, Huggies 的試用裝, 口水肩x2, 肚紋膏 (啱晒俾個friend試下唔同牌子, 佢勁敏感) 等等. ...

大宅

大家好 新手報到......我第一胎咋,但係我都係十月預產期GA,希望可以同各位媽媽一齊傾下計分享一下啦......

複式洋房

但多咗分泌喎~~成日會濕晒架喎
唔用護墊, 一陣過晒底, 係條裙度, 咪仲樣衰
原文章由 FiMa 於 08-8-7 22:26 發表
人地話孕婦唔好用護墊, 會易D儲菌咯喎 ......

複式洋房

我最後一日的bb展, 大約四點先去咋, 諗住我自己行唔到太耐, 就唔想太早去, 點知... ...最後發覺自己唔夠時間行, 好多free gift都無去拎到呀~~~side晒
原文章由 Rain~* 於 08-8-8 16:29 發表
TY_1019
你今朝有冇去ar?
你click我個名下面果個"個人網頁"睇下~
我post左今日bb展拎果d野o既相上去ar~

大宅

hihi, 各位, 好耐無上黎, 原來大家都傾到part 2喇!
近排條腰好痛, 阿細b又嚮個肚狂踢, 比起陀大女時痛好多!

我已經32 weeks喇, 你地開始食涼野未? 我個陪月教我用黑芝麻煲竹絲雞湯, 佢話清胎毒又可以令阿b d 頭髮靚d, 仲有佢話可以食西瓜, 34 weeks就可以飲白蓮蘇. 至於有d mami 介紹食既龜令膏, 佢話就算係專for孕婦食果隻都唔係咁好, 始終都有中藥成份, 好易令bb面黃喎!

男爵府

L
原文章由 TY_1019 於 08-8-10 23:56 發表
我最後一日的bb展, 大約四點先去咋, 諗住我自己行唔到太耐, 就唔想太早去, 點知... ...最後發覺自己唔夠時間行, 好多free gift都無去拎到呀~~~side晒 ...

我都以為自己會行唔郁, 因為呢排有時行一陣都好累, 有時又暈暈地, 點知入去周圍拿samples, 周圍行下買下嘢, 竟然行咗二個幾鐘, 連老公都話點算你今日咁勁, 我都累啦喎 (因為全部嘢佢拿晒!) yeah!

首頁

尾頁

跳至