自由講場

跳至

首頁
34567...21

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

回覆 ope 的帖子

我唔覺有咩問題喎!如果只煲一餐,好難喎!雖然你有兩個工人咁巴閉,但要求都唔洗咁絕嘅………我相信如果你自己煲都唔會一次一餐囉!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+milau+於+15-12-08+發表有專f

原帖由 Yuki_Yeung 於 15-12-08 發表
唔pro呀,好多媽媽都特登買個飯煲仔嚟煲粥仔比bb

唔會牙住個飯煲煲唔到飯嘛
我意思係有出專for煲粥仔的粥煲

子爵府

引用:同埋樓主請工人,樓主有權話事點做!

原帖由 Wuta 於 15-12-08 發表
同埋樓主請工人,樓主有權話事點做!
有權,有權發脾氣就發脾氣!

大宅

樓主有權話事, 但係一次過煲兩餐我又吾覺得有問題, 我個女細個都系甘放鬆d啦

男爵府

回覆:工人一餐煲埋兩餐粥比BB食, 可以接受嗎?

我以前都會煲定兩餐嗰粥底先!到食嘅時候,先加肉同菜再煮!減省時間,但又保留營養!

大宅

引用:冇問題 只要儲存得好 一凍左到封好入雪櫃加

原帖由 momoakira 於 15-12-08 發表
冇問題 只要儲存得好 一凍左到封好入雪櫃
加熱時要一百% 滾
樓主你可以到一田或日本城買1個專門煲粥俾BB嘅迷你煲,1煲1餐,幾方便,之前買199元

男爵府

畀面勳章

回覆:工人一餐煲埋兩餐粥比BB食, 可以接受嗎

我都叫工人一次過煮2餐粥喎,完全唔覺有問題,另一餐放番入雪櫃,夜晚食

珍珠宮

引用:我以前都會煲定兩餐嗰粥底先!到食嘅時候,

原帖由 mandyyuen 於 15-12-08 發表
我以前都會煲定兩餐嗰粥底先!到食嘅時候,先加肉同菜再煮!減省時間,但又保留營養!

...
都唔錯的做法

子爵府

引用:同埋樓主請工人,樓主有權話事點做!

原帖由 Wuta 於 15-12-08 發表
同埋樓主請工人,樓主有權話事點做!

男爵府

我係wm, 都係一餐煲埋兩餐食,我用bb飯煲煲粥,只要熄左制後唔好再搞佢,就唔會出水,滾透就可以食,明白見到出哂水真係冇胃口,不過咁樣控制份量會易d, 其實都可以架,唔好咁大壓力,慢慢同工人溝通

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

不如叫姐姐將啲粥擺喺暖壺,咁樣可能會好啲,放鬆啲

侯爵府

好媽媽勳章

引用:我係working mum, 我會叫工人一次煲一餐.

原帖由 belgiumchoco 於 15-12-08 發表
我係working mum, 我會叫工人一次煲一餐. 我冇對工人嚴寬己, 工人放假時我自己都係逐餐煲.

如果工人堅持 ...
我既做法同你一樣,用不使睇火的細電煲仔分餐煮,只需幾分鐘而已點解唔食新鮮D,工人姐姐自己1個都餐餐煮啦

子爵府

回覆 ope 的帖子

明白jm你嬲咩, 個工人真係幾唔聽話, 你辛苦上班搵錢都係想好好地搵人幫手湊大小朋友, 可惜工人唔生性, 其實一次煲兩餐好多人都會甘做, 夏天的話就要留意下有無變, 大把人天生天養, 如小朋友不是敏感型樓主都唔洗太擔心, 個工人如果真係太唔聽話會否考慮換左去, 辦法總比困難多, 樓主多向好個方面諗, 唔係好易壓力爆煲!

珠媽    發表於 15-12-8 18:44

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我認為無咩問題,不需過份緊張

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我覺得無問題,我都係咁ga

珊瑚宮

milau 發表於 15-12-8 18:00
我意思係有出專for煲粥仔的粥煲
周不時二手有人放, 80元, 過去睇下就知係乜
玩具萬歲!

子爵府

回覆 ope 的帖子

我小朋友細時,我都是這樣處理,沒有問題!!

子爵府

引用:回覆 ope 的帖子我唔覺有咩問題喎!如果只

原帖由 allmylove 於 15-12-08 發表
回覆 ope 的帖子

我唔覺有咩問題喎!如果只煲一餐,好難喎!雖然你有兩個工人咁巴閉,但要求都唔洗咁絕嘅 ...
又話搵錢,又要生,比工人揍唔係問題!但係都要了解下先鬧囉,如果係咁,咁呢度好多人都扺爆啦!自己仔女都咁對待,4大長老見到都心痛囉!

突擊返屋企先知,平時工人點揍又唔知,樓主搵錢搵到忽略左一d野囉!

珊瑚宮

售bb 粥煲
http://www.baby-kingdom.com/foru ... &fromuid=572967
玩具萬歲!

男爵府

有2個工人,不能接受。

首頁
34567...21

尾頁

跳至