自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:我 cut 左後佢不斷打黎比 offer, 上星期 $1

原帖由 hambuger 於 16-03-17 發表
我 cut 左後佢不斷打黎比 offer, 上星期 $108 100m
咁好,我cut咗,呢個月尾完,都無offer比我,要208一個月,最後決定轉台,去hgc,平咗, 又有$300超市現金券

子爵府

引用:Quote:原帖由 bestwish 於 16-03-17 發表我

原帖由 sweetmomo 於 16-03-17 發表
我都收到 但就150蚊 1000mb其他優惠係一樣 點解你地平咁多?
你係1000mb喎。你仲平。我得100mb咋

別墅

熱血金章

引用:Quote:原帖由+hambuger+於+16-03-17+發表我

原帖由 chris_cheung 於 16-03-17 發表
咁好,我cut咗,呢個月尾完,都無offer比我,要208一個月,最後決定轉台,去hgc,平咗, 又有$300超 ...
我完約前兩個月取消,舊約 168 100m,吾取消都無好 offer ,仲要開價貴過之前
結果叫我老公以新用戶登記 1000m, 188 一個月,加家居電話同樂士英超 6 個月呀

大宅

引用:Quote:原帖由 chris_cheung 於 16-03-17 發

原帖由 hambuger 於 16-03-17 發表
我完約前兩個月取消,舊約 168 100m,吾取消都無好 offer ,仲要開價貴過之前
結果叫我老公以新用戶登記 10 ...
我都兩個月前取消,諗住會有續約offer,點知無,仲要貴過依家,跟住街promoter教用老公做新登記,但客務話rejected,同一地址唔算新登記,要過120天登記先得,無意留舊客

男爵府

引用:Quote:原帖由 jazzcode 於 16-03-17 發表剛

原帖由 sweetmomo 於 16-03-17 發表
點解你果個咁平我要150 你幾時到期?
5月31日到期

男爵府

引用:Quote:原帖由 sweetmomo 於 16-03-17 發表

原帖由 bestwish 於 16-03-17 發表
你係1000mb喎。你仲平。我得100mb咋
咁係米續左佢算好抵

別墅

熱血金章

回覆:chris_cheung 的帖子

之前係你老公名?
如你,用你名登記,當新客做
其實可轉用 smartonx, 因 佢地係同 hkbX 租線,質素一樣,之前問 1000m $148

大宅

回覆:HKBN 100mb 現在續約最低價係幾錢?

轉用數x通啦,用返佢條線平一半呀。

大宅

引用:轉用數x通啦,用返佢條線平一半呀。

原帖由 irisyeung1007 於 16-03-18 發表
轉用數x通啦,用返佢條線平一半呀。
即是不用入屋再整d線?

子爵府

回覆:HKBN 100mb 現在續約最低價係幾錢

原來我問過專業人士,1000mb冇咩意思,用唔到禁快,好多router都係只support 100mb

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:之前係你老公名?如你,用你名登記,當新客

原帖由 hambuger 於 16-03-18 發表
之前係你老公名?
如你,用你名登記,當新客做
其實可轉用 smartonx, 因 佢地係同 hkbX 租線,質素一樣,之 ...
唔駛再拉線?

活在當下,愛得及時

別墅

熱血金章

引用:Quote:原帖由+hambuger+於+16-03-18+發表之

原帖由 pm1202 於 16-03-19 發表
唔駛再拉線?
要再拉呀,因為我未完舊約時就安排新約

別墅

熱血金章

引用:原來我問過專業人士,1000mb冇咩意思,用唔

原帖由 bestwish 於 16-03-19 發表
原來我問過專業人士,1000mb冇咩意思,用唔到禁快,好多router都係只support 100mb

...
我用緊 100m 實在太慢,忍左兩年。。。
比貴啲價錢買個好啲既 AC rounter support 1000m

子爵府

引用:Quote:原帖由 bestwish 於 16-03-19 發表原

原帖由 hambuger 於 16-03-20 發表
我用緊 100m 實在太慢,忍左兩年。。。
比貴啲價錢買個好啲既 AC rounter support 1000m

...
禁你係咪已轉1000mb ? 轉左快好多?

伯爵府

好煩

hkbn 就夠期 ,打咗去唔續約,但無人打嚟話有平 plan, 上網自動續約 plan $240/24m free 1m, (500 m + 家電) 是否太貴?

佢有 plan 係 + 看足球, 但唔知有無其他體育看如桌球羽毛球?

子爵府

lky3107 發表於 16-3-21 14:17
好煩

hkbn 就夠期 ,打咗去唔續約,但無人打嚟話有平 plan, 上網自動續約 plan $240/24m free 1m, (500 m ...

係咪你當時登記嘅電話改過呀? 我未夠期已不停打嚟。

如果禁貴一定唔會續, 用其他公司。

伯爵府

回覆 bestwish 的帖子

但網上 x 都要$25x, 仲要係300m

別墅

熱血金章

回覆:bestwish 的帖子

依家仲係 100, 4月先開始 1000 呀

男爵府

回覆:HKBN 100mb 現在續約最低價係幾錢

168, 100mb, phone and tv

大宅

回覆:lovely_princess 的帖子