自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:Quote:sugarcheung+發表於+16-5-9+12:07+小

原帖由 cream090909 於 16-05-09 發表
入到,佢一家四口!
呢啲家長最最最難明就係帶小朋友去睇呢啲戲
如果是啱小朋友,有時黑、緊張、傷心小朋友有反應好合理,但呢套戲不是比咁細個小朋友睇的
冇人睇仔就是要放棄嫁啦,咁樣真係大家都受罪,佢兩公婆超自私

男爵府

畀面勳章

回覆:其實帶太細既小朋友入戲院真係會影響到人架!

男爵府

回覆樓主:

超自私既父母,唔諗人都諗下自己小朋友啦,裡面又大聲,手抱都入去1,係咪一定咁緊要,唔睇唔得,我囝4歲前冇入過戲院,我地自己租碟,或者偷時間睇! 唔睇又唔使死!

子爵府

Littlecatta2013 發表於 16-5-9 11:14
我仔29個月,未入過戲院,第一唔知佢有冇耐性睇個幾兩個鐘頭戲,第二佢一路睇一路問咩黎架一定嘈到人。 ...

其實如果係睇動畫或小朋友啱睇嘅戲,去戲院睇係無問題,因為成個戲院都係小朋友,而且因套戲吸引小朋友,所以佢地唔會嘈,仲會睇得好開心,只係有啲自私父母迫小朋友睇啲大人戲黎滿足大人想睇嘅慾望,小朋友都唔想睇又無共鳴,唔嘈就有鬼

大宅

cream090909 發表於 16-5-9 00:49
前晚同C6去睇美國隊長,點知全程都有個似兩三歲既小朋友係咁又叫又行來行去,一係就叫爸爸,媽媽,點解,好 ...
其實 IIA級係兒童不宜, 為人父母唔應該帶小朋友去睇, 又打架, 又血腥。我自己只會帶小朋友入電影院睇卡通片, 即使幾鍾意, 要小朋友坐定定睇1.5-2小時是很困難。

子爵府

2B級就唔好比小朋友睇吧

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我仔由出世到而家3歲,我都唔敢去戲院睇戲

原帖由 queenie814 於 16-05-09 發表
我仔由出世到而家3歲,我都唔敢去戲院睇戲
我女6歲先第一次去睇。

總有離別的時候

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

都幾自私

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

cream090909 發表於 16-5-9 00:49
前晚同C6去睇美國隊長,點知全程都有個似兩三歲既小朋友係咁又叫又行來行去,一係就叫爸爸,媽媽,點解,好 ...
我睇美國隊長又係有個5,6歲小朋友坐我後面,
踢我張椅背6,7次, 睇睇0下拍手掌, bibu bibu 扮警車聲...

家長係0甘2 叫0下佢停, 但小朋友繼續...

我只能無奈0甘由佢繼續踢, 繼續發聲...

珍珠宮

Ryanma 發表於 16-5-9 15:00
我睇美國隊長又係有個5,6歲小朋友坐我後面,
踢我張椅背6,7次, 睇睇0下拍手掌, bibu bibu 扮警車聲...

me too,不停講野

男爵府

kittywong923 發表於 16-5-9 11:52
我聽個FD 講,佢做戲院,如果真係有人甘影響到你,你可以同職員反應,退票,睇過第2場~ ...

真係架?
如果只係個人覺得身邊人影響到自己(例如隔離位成日開電話個mon好光影響到)
同埋一場真係有小朋友影響自己睇戲,連續幾個人(夾埋前後左右位)都要求退票都得?

我只係見過有人頂唔主自己出去搵職員入黎,
叫搔擾人注意下,就係咁簡單,
冇要求搔擾人離場定點樣

真係唔知可以要求退票

男爵府

jamesf 發表於 16-5-9 15:31
真係架?
如果只係個人覺得身邊人影響到自己(例如隔離位成日開電話個mon好光影響到)
同埋一場真係有小朋友 ...
甘我估可能間間唔同掛~我朋友話佢地會入去叫人唔好再影響到人,再唔得就退票

珍珠宮

回覆樓主:

自己都鐘意睇卡通,所以如果嚟d戲唔介意小朋友嘈d,但普通戲就真系好反感,唔單止小朋友,大人都會有時傾劇情啊講電話啊,入戲院要靜靜地睇真系要由細培養

男爵府

cream090909 發表於 16-5-9 08:40
無呀,不過走時d人討論話個小朋友好嘈!

我之前在百x匯聽到個客人同職員投訴有人睇電話光到佢,職員入去叫果位客人不要再睇電話。但係我唔知小朋友嘈到人可唔可以投訴?

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

咁多年黎,心大心細都唔敢帶囝去戲院睇卡通片,就係驚影響到人。

到囝剛6歲先同佢去戲院睇戲咋!

大宅

回覆:cream090909 的帖子

好睇小朋友本身,我大女歲半第一次同佢去戲院睇卡通片,由頭睇到尾無出過聲,到依家就嚟3歲有時喺屋企播碟都係睇到郁都唔郁,但細女依家20個月,未帶過入戲院,因為我好肯定佢入到戲院係坐唔定兼係咁講嘢嗰隻所以依家都只會同家姐去,有時我睇住妹妹,爸爸同家姐去,或掉翻轉,一係就湊妹妹俾婆婆,我哋三個去

大宅

回覆樓主:

我睇果場都係。。仲要坐我後面果排,個小朋友不斷'介紹'每個人物。。

水晶宮

卡通OK

水晶宮

我個日去睇 前面都有2個幾歲既小朋友, 有少少嘈 不過都可以接受, 但大喊大叫家長真係要同小朋友一齊出戲院等小朋友冷静返先再入場

水晶宮

我反而會諗,其實戲院d音響咁大聲,咁細個小朋友頂得順

首頁

尾頁

跳至