自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Tingche 發表於 16-8-1 12:25
HX出名差咩? 反面依加係大家都話CX同KA 冇服務可言喎, 因為大排冇交代, 但HX都算OK呀! 好過UO啦! ...
HX 係..... 真係差差地~~~

不過我自己坐HX / UO 都好OK, 佢準時飛就OK, 無要求

珍珠宮

回覆樓主:

其實問嘅人可能都係想呻下,又或者懶

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

回覆:成日話驚打風會影響航班取消延誤既人............

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

shita0107 發表於 16-8-1 12:27
國泰出左資料話停飛時間啦

(好似係1/8-下午10點至2/8下午2點)
我FD係BEFORE 有呢O的通告前已經搞掂曬

珍珠宮

allmylove 發表於 16-8-1 12:29
回覆 brbaby2007 的帖子

非常認同你講法,呢度d人成日咩都係度問問問,唔舒服急病又問,小朋友返學應該著 ...
天氣差, 無人關心露宿者問題! 無人關心8-9-10號風球仍然要工作既人,

甚至乎明天話有天文潮, 更加無人關心香港沿海會否受影響, O的渠去唔去得切水

一日問到黑!!!
就係為左自己程機飛唔飛到, LAND唔LAND到, 自私到一個點!!!

呢度有人識答實你, 佢係神啦!

男爵府

thunder_bunny 發表於 16-8-1 13:10
仲有仲有.............
其實好多嘢可以上網 google 搵到囉

珍珠宮

DevilPig 發表於 16-8-1 12:44
我係 C . X.... 只得一個 SMS 話 cancel 機, 打左半個鐘電話, 打唔通, 打通左, 冇任何主動野 OFFER, 我話可 ...
HX = HK AIRLINE

佢係今朝8AM 已經打去HX 既CS 問點算, 人地咪幫到佢, 又打得通電話囉!

明知今日中午會開始變差, 仲等AIRLINE 通報先行動, 只會辛苦自己

珍珠宮

tester5 發表於 16-8-1 12:52
正常好少遇到打風飛,上網先問下其他人做法也無錯既。反而你既資料好有用,提醒大家若安排到可預早飛,另有 ...
其實係常識黎~
自己的事自己關心, 是嗎?

就算呢度有人答會點點點, 又唔知乜頭乜路, 點知會唔會亂UP當秘笈?!

珍珠宮

MrsWong 發表於 16-8-1 13:12
欣賞樓主朋友嘅主動,但其實HX唔差的。
好多人覺得HX = UO = 廉航 = 差

其實總之安全, 準時, 已經係VERY GOOD!

珍珠宮

irisyau4127 發表於 16-8-1 13:19
其實打去問真係好正常既做法...
係某啲人特別懶

唔係某O的, 係好多人...... 講緊呢幾日........

珍珠宮

chocolatebean 發表於 16-8-1 13:50
CANCEL 既機位係唔係=去唔到? 如得去4日, 咁明日上唔到機.
CANCEL - 不能如期出發,
可能改遲, 改第2日........

珍珠宮

yubiwa310 發表於 16-8-1 13:56
請問HX 即係邊闈?
HK AIRLINE

侯爵府

taiwoon 發表於 16-8-1 14:32
Cx出左停飛時間
同埋免左改時間收費
算做得唔錯喇

可以改都好,遲一日去好過無得去,我經永安訂,如果cancel唔知有無得改

珍珠宮

永然 發表於 16-8-1 14:00
我係星期三飛,先麻煩
其實WED 安全的,
但DELAY就預左,
早少少去機場CHECK IN 等安排

珍珠宮

newcomer550 發表於 16-8-1 14:04
我今朝都打咗去航空公司問, 但答案係, 公司冇公佈, 暫時冇野可以做. HX睇嚟唔錯.
...
其實我係叫我朋友打去問,
萬一CANCEL ,佢點算?!
STAY 屋企等NEWS?
定一定要在機場等通知?

點知AIRLINE 主動幫佢改, 係BONUS!

佢係明天9AM機, 本身預測係最惡劣既時間

珍珠宮

mei_ 發表於 16-8-1 14:07
HX 唔差呀,又準時,hotline 職員又helpful ,飛機餐好過CX 添呀
有幾班機係必遲的...........

珍珠宮

carrie_1102 發表於 16-8-1 14:13
我聽日下午飛,頭先打左去航空公司,佢話暫時唔會取消,叫我密切留意聽朝公佈我好擔心 ...
明天都打完,
大不了DELAY一下, 唔會CANCEL, 唔洗太擔心住既

珍珠宮

yubiwa310 發表於 16-8-1 14:44
又想請問hk airline 經濟位會唔會好迫?
160磅肥人坐得落

佢唔係BUDGET機, 係正常機黎

珍珠宮

wwyee 發表於 16-8-1 15:38
大家都係廉航,我昨日打去,佢話我已過48小時,唔比我改呀~改早1日飛都做唔到。

...
HX 唔係BUDGET喎!

珍珠宮

亞路 發表於 16-8-1 16:44
你朋友飛走左未?
已成功起飛了!!
遲了大約15分鐘左右

首頁

尾頁

跳至