跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 CaHoBB 於 08-12-8 14:11 發表

收到invitation 嗎?

係咪姓PANG?

大宅

原文章由 olmanbb 於 08-12-8 19:15 發表
你点知阿B吾arm食呀,系吾系无便便呀?

有便便,不過D便有很多一粒粒白色奶粉渣,家人說消化唔到.所以我現在比佢吃思敏兒,之後無渣了.

唔知有無媽咪想要呢,唔介意開左既話,費事浪費啦

大宅

恭喜恭喜!!!B.GIRL!

大宅

原文章由 ball_b 於 08-12-8 21:16 發表

我完全唔可以好似妳地咁淨係夜晚先餵奶粉呀,因為人奶唔夠阿囝食,e+每餐都係人奶+奶粉,夜晚就全奶粉,但係全奶粉佢都好似唔多夠飽呀! 希望快d上多d奶,咁就可以淨係夜晚餵奶粉啦! ...

唉!其實我唔好得幾多
經過呢1星期,我發覺我D奶唔夠阿B女吃,很快餓就喊
所以我已補左奶粉3日了,每日多數8餐,中間夾住3餐到是人奶(埋身/PUMP出來)
唔知有無媽咪可以比D意見我呢?很煩... 我又唔想阿女全奶粉,佢而家左眼很多眼屎,又多痰,唔知係我D奶濕熱OR食左奶粉熱氣....

民房

平時成日上黎既媽咪..個個都差唔多生左啦..見到你地的留言..攪到我都緊張晒..呢個生左..那個見紅入院..轉頭..又有一個生左..嘩..好緊張呀..我仲有兩個星期先到預產期..好緊張呀..

別墅

原文章由 miniSA 於 08-12-10 13:39 發表
B.Girl bb今朝出世lar, 6.3lbs, 順產, 恭喜哂!

恭喜!...6.3lb好呀...應該唔會生得太辛苦!!! good!!

aiya...13th EXPECTING DAYrn 1~ 做咩我呀b都仲係未有動靜ga....
琴日覆診, e生明明話我好ready, bb都去到好低0既位置ga喇喎!!
不過e生都同我book左17th 入院催生....呀仔呀, mami唔想你遲出來呀~ 比下面早dd呀!?!?

大宅

原文章由 miniSA 於 08-12-10 13:39 發表
B.Girl bb今朝出世lar, 6.3lbs, 順產, 恭喜哂!

wa..恭喜恭喜! 估唔到佢肚仔細細,亞b都6.3lbs..size剛剛好,不太大又不太細..good
見到大家的bb都出咗世,搞到我又興奮又心急添

大宅

原文章由 emilylada 於 08-12-10 17:53 發表

恭喜!...6.3lb好呀...應該唔會生得太辛苦!!! good!!

aiya...13th EXPECTING DAYrn 1~ 做咩我呀b都仲係未有動靜ga....
琴日覆診, e生明明話我好ready, bb都去到好低0既位置ga喇喎!!
不過e生都同我book左 ...

完全明白你的心情,因為我都開始有d緊張(雖然我重有成2個幾星期先到預產期) 可能我們見其它媽媽的bb都出咗世,所以心急d啦. 不過你要放鬆少少呀, 可能亞b暫時重想跟住你呢...放心啦, 佢想出來果一日可能就係今日/明日. 太緊張你會好辛苦架! 我都要學吓放鬆d!

別墅

原文章由 燴番薯 於 08-12-11 09:14 發表

完全明白你的心情,因為我都開始有d緊張(雖然我重有成2個幾星期先到預產期) 可能我們見其它媽媽的bb都出咗世,所以心急d啦. 不過你要放鬆少少呀, 可能亞b暫時重想跟住你呢...放心啦, 佢想出來果一日可能就係今日/明日 ...

係啦...睇住人地d bb出晒世真係搞到好心急...所以有時又唯有稔下: [ 等左咁耐都等得囉..唔爭在等埋呢幾日啦~] 咁來安慰下自己囉~

大宅

原文章由 emilylada 於 08-12-11 10:34 發表

係啦...睇住人地d bb出晒世真係搞到好心急...所以有時又唯有稔下: [ 等左咁耐都等得囉..唔爭在等埋呢幾日啦~] 咁來安慰下自己囉~

good..你識咁諗就好啦. 睇來我都要咁諗吓

大宅

昨天返咗去廣華覆診. 今次姑娘有幫我照. 見到頭仔向下,落咗約1/5.所以我諗我都無咁快生得.哈..重睇到亞b係度玩手指添..

別墅

原文章由 燴番薯 於 08-12-11 15:00 發表
昨天返咗去廣華覆診. 今次姑娘有幫我照. 見到頭仔向下,落咗約1/5.所以我諗我都無咁快生得.哈..重睇到亞b係度玩手指添..

哈哈..玩手指咁得意呀!!! 我上2次開始已經睇唔到呀b做緊咩喇...因為佢而家大左, 個鏡頭都照唔晒~ 次次都係得局部...心呀, 肚呀咁~

大宅

原文章由 emilylada 於 08-12-11 17:14 發表

哈哈..玩手指咁得意呀!!! 我上2次開始已經睇唔到呀b做緊咩喇...因為佢而家大左, 個鏡頭都照唔晒~ 次次都係得局部...心呀, 肚呀咁~

hehe..我諗我個肚夠大呀..所以d人個個都話我個肚咁大重未生囉..
你亞b現在重有無以前踢你咁多呀?

大宅

原來見紅入院要咁耐先生得架喎. b.girl 8號朝見紅,10號朝先生得..

別墅

原文章由 燴番薯 於 08-12-11 17:22 發表

hehe..我諗我個肚夠大呀..所以d人個個都話我個肚咁大重未生囉..
你亞b現在重有無以前踢你咁多呀?

無之前咁多lu....因為迫左, bb唔夠位大郁呀~

大宅

我BB係30/11出世,2.92kg,禽日係健康院檢查有3.09kg.
我都係比BB食人奶同奶粉(森永),因為人奶唔夠BB食同埋食既時間太長. 我BB d屎屎都有d白色粒粒.
依家好想搵兒科醫生打五合一/六合一,唔知大家有無好既醫生(九龍區)呢?

別墅

原文章由 klam11 於 08-12-11 19:56 發表
我BB係30/11出世,2.92kg,禽日係健康院檢查有3.09kg.
我都係比BB食人奶同奶粉(森永),因為人奶唔夠BB食同埋食既時間太長. 我BB d屎屎都有d白色粒粒.
依家好想搵兒科醫生打五合一/六合一,唔知大家有無好既醫生(九龍區)呢? ...

恭喜晒~~
不過我都無稔住打6合1呀~ 有咩好呀? 我稔住打返平時d咋~

大宅

原文章由 燴番薯 於 08-12-11 15:00 發表

上次我38w返去例檢,姑娘都說我b女頭仔已落1/5架
不過38w4d就作動,6d就生了,你唔好諗住無禁快呀,哈哈
雖然我後尾開刀,但真係作動生得囉

大宅

原文章由 klam11 於 08-12-11 19:56 發表
依家好想搵兒科醫生打五合一/六合一,唔知大家有無好既醫生(九龍區)呢? ...

你bb都是變了11月b,我都係
係呢,你餵人奶的時間係點架呢?我而家8餐著左6,7餐都是奶粉呀,阿b飽d就訓得定很多同埋時間stable d,所以而家主要餵奶粉囉,
唉,其實都很矛盾,又想阿b食人奶,但很多阻滯...mouth:
5合1,6合1我都不太清楚,我同emilylada一樣,我暫時都係諗住去健康院打晒針卡上的針便ok了

大宅

原文章由 kitnat 於 08-12-12 08:57 發表

上次我38w返去例檢,姑娘都說我b女頭仔已落1/5架
不過38w4d就作動,6d就生了,你唔好諗住無禁快呀,哈哈
雖然我後尾開刀,但真係作動生得囉

吓..唔係掛..我重以為無咁快.等我重大安旨意安排咗下個星期的活動添
好開心呀,返埋明天我就開始放產假啦. 咁大個女都未放過咁長的假期..

首頁

尾頁

跳至