自由講場

跳至

首頁
34567...12

尾頁

侯爵府

俾著我一定唔講俾個朋友聽,感情呢啲嘢我地外人唔好插手啦。你唯有whatsapp個男人話唔好再騷擾你然後block他電話whatsapp,再cap低啲對話記錄,第日有咩事上黎起碼有證據先。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

HaTsang 發表於 16-12-4 23:30
話說早两三個月,我一個好好的姊妹帶咗佢新男朋友出來同我見面,两三個月只見過佢男友两次,一次喺餐廳,一 ...

咁爆.....

疏遠算啦...

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

回覆樓主:

一定講! 先講比老公知,再一齊同朋友講
第一老公知道並在場佢話你姣佢bf都講唔通
第二呢d咁既男人連女友既有夫之婦既好姊妹都搞,今次比你拒絕啫,下次預正個發姣既咪衰硬! 為朋友好,我會寧願做衰人! 起碼過到自己!

大宅

回覆樓主:

第二呢d咁既男人連女友既有夫之婦既好姊妹都搞,今次比你拒絕啫,下次預正個發姣既咪衰硬! 為朋友好,我會寧願做衰人! 起碼過到自己!

大宅

回覆樓主:

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

goat 發表於 16-12-4 23:41
個賤男擺明貪你有家庭, 唔洗執手尾
同意,賤男何奇多,信佢一成都.......男方試問下冇壞,如果樓主落搭佢可能只係多個sp.....真係千萬唔好以為佢真係鍾意自己.....

大宅

回覆樓主:

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

同老公講完兩公婆再約朋友一人交代事件,等你朋友衡量佢男友為人係點

子爵府

賤人一個,如果超老友會講,但一般感情朋友,睇定d先考慮講

子爵府

賤人一個,如果超老友會講,但一般感情朋友,睇定d先考慮講

已刪除用户

回覆樓主:

已刪除用户

回覆樓主:

已刪除用户

回覆樓主:

侯爵府

一定要講俾朋友知,佢係你由細識到大嘅好姊妹嚟㗎

伯爵府

BK Milk勳章

老實說,你行得正企得正冇flirt人地男友,咪capture 哂D 對話比你朋友睇,等佢知個男人係狗公。

伯爵府

BK Milk勳章

amber-darling 發表於 16-12-5 01:45

Agree, 除非自己先flirt 人地,其實都唔洗上黎問啦。

伯爵府

BK Milk勳章

amber-darling 發表於 16-12-5 01:45

Agree, 除非自己先flirt 人地,其實都唔洗上黎問啦。

子爵府

hashtag影視迷勳章

HaTsang 發表於 16-12-4 23:30
話說早两三個月,我一個好好的姊妹帶咗佢新男朋友出來同我見面,两三個月只見過佢男友两次,一次喺餐廳,一 ...

你咁情況我會講,但唔使講晒,因為覺得佢可能唔係正常人!!
見兩次就追你,仲要知你有老公!
我會盡力搵個下台階俾我fd, 因為始終超(emoji)。

侯爵府

我會講。
1)係好朋友,想佢受傷機會減少。條仔今次溝你不成,都一定會再向他人岀手,你朋友除非傻的,否則遲早有一次會知,到時泥足深陷先發現,更hurt。
2)當東窗事發,先知當年今日你無提醒佢,一樣會怨你。

當然,你事先要組織好點講。如果好友唔信,可建議佢先不要找條仔對質,直接用你手機扮,再搵條仔睇下反應。

如果我個好友因此嬲我、絶交,我亦無辦法,我的用意是保護佢,唔想佢俾衰人呃。而且就像第2)點所說,除非我打算無論如何成世都不和她提呢件事。

首頁
34567...12

尾頁

跳至