跳至

首頁

尾頁

別墅

多謝你的意見,我反而覺得綠楊,係我面試三間中老師最nice!!!其實,迦南同綠楊都好,只不過後者收讀下午班!!!我應該唔讀迦南,甘你地可能有位轉讀上午班!希望各位好想入讀迦南的媽媽早日收到取錄信啦!!!
原帖由 IanMami^^ 於 09-2-11 21:05 發表
我唔敢話呢間學校差

不過我親身'視察'過,D 小朋友都有唔少係'Big 6',
D 家長接放學我見都有唔少係'Big 6',
聽住荃灣多年的朋友說,那是環境無禁差住附近的'Big 6'
而我見到的小朋友(唔係一個半個) ..... 真的不用客 ...

大宅

thank you so much and hope all our bb enjoys their happy school life this year!!

原帖由 bobo1314 於 09-2-12 10:57 發表
多謝你的意見,我反而覺得綠楊,係我面試三間中老師最nice!!!其實,迦南同綠楊都好,只不過後者收讀下午班!!!我應該唔讀迦南,甘你地可能有位轉讀上午班!希望各位好想入讀迦南的媽媽早日收到取錄信啦!!! ...

男爵府

迦南我放棄了, 之前是 WAITING LIST, 我仔11月已經 INTERVIEW, 老師2月10日打比我有位 (PM), 因為太遲了, 已報聖文嘉了, 真係不明白, 1月份大仔都唔收, 依家至話有位, 沒用了

複式洋房

今日收到信拉!! 收左亞b讀pm, 12月插班, 要2月17日去交留位費....

唔知仲有無位轉am呢...因為我亞b日日都係9點訓到第二日7點幾8點,12點再訓....如果pm班番12就慘拉

大宅

終於收到信叫文留位費, 安樂哂

民房

我都收到信了,今朝入左數,17/2 去註冊。
雖然是下午班,不過讀住先,希望k1 可以轉返上午班la....

大宅

我都係咁話

原帖由 freshB 於 09-2-13 10:30 發表
我都收到信了,今朝入左數,17/2 去註冊。
雖然是下午班,不過讀住先,希望k1 可以轉返上午班la....

大宅

I finally received the letter lag...pm class

大宅

I also receive the letter and paid the registeration fee, they accepted my son (0712) in AM "N1" class (插班) in Jan 2010. I was suprised they accepted our application coz my son was sleeping during the interview, the teacher who was very nice and ask me some questions about him... my son wake up at the end then smile to the teachers and play a few minutes... then accept him...

複式洋房

有冇基督徒媽咪

迦南都收左我個女, 但我打電話問過佢地, 佢地只係食野有祈禱, 除此之外, 就冇其他宗教活動, 基督徒的媽咪, 你地點睇?

男爵府

提提大家
如果原先報AM,但結果只獲分配PM學位。
要同學校講聲要求轉番AM
咁佢地先會幫你排隊轉架,我亞囡排第六,依家好似條隊排到十幾喇。

男爵府

其實迦南N班的學費和雜費共多少?

民房

原帖由 余魚媽 於 09-2-18 09:53 發表
其實迦南N班的學費和雜費共多少?

我上次問過,2200/m 學費,雜費 1000/半個學期。
5月交雜費。
開學前一個月通知做校服。
我仔仔12月先返學,所以先做冬季,夏季到3月再做。

大宅

係呀, 我亞囡排第17

原帖由 余魚媽 於 09-2-18 09:24 發表
提提大家
如果原先報AM,但結果只獲分配PM學位。
要同學校講聲要求轉番AM
咁佢地先會幫你排隊轉架,我亞囡排第六,依家好似條隊排到十幾喇。

別墅

I finally give up Cannan and without go to reg.
my offer is AM session, hope all of you offered PM can shift to AM !

大宅

尋日收到信第二次registration 喇
我亞囡10月2日開學.

複式洋房

我囡囡都係10月2日開學
你囡囡幾月出世架

原帖由 nancy0411 於 09-4-7 09:10 發表
尋日收到信第二次registration 喇
我亞囡10月2日開學.

大宅

我囡囡10月4日出世架

原帖由 pikwan_wong 於 09-4-7 12:28 發表
我囡囡都係10月2日開學
你囡囡幾月出世架

複式洋房

我囡囡9月24日出世,仲有一個仔仔3歲幾。
如果我無記錯你之前好似講過你個囡囡讀pm班。如果係咁我地就做唔到同班同學添。

原帖由 nancy0411 於 09-4-7 13:50 發表
我囡囡10月4日出世架

大宅

係呀, 讀PM 班呀, 睇下到時轉唔轉到AM 班. 你咁好記性嘅...

原帖由 pikwan_wong 於 09-4-7 20:11 發表
我囡囡9月24日出世,仲有一個仔仔3歲幾。
如果我無記錯你之前好似講過你個囡囡讀pm班。如果係咁我地就做唔到同班同學添。

首頁

尾頁

跳至