時政擂台

跳至

首頁

尾頁

公爵府

bebebibi 發表於 17-5-24 12:42
應該講緊港珠澳大橋單野

呢d牽涉人命,d人貪得過份

大宅

回覆樓主:

子爵府

香港段可查到,大陸段就........都係個句,無咩事都唔好用尼條偉大建築返去,命仔緊要

子爵府

Jordan_2006 發表於 17-5-24 21:16
香港段可查到,大陸段就........都係個句,無咩事都唔好用尼條偉大建築返去,命仔緊要 ...

我想講,大陸段可能安全些!因為大陸對這種,比較嚴

Jordan_2006    發表於 17-5-24 22:05

侯爵府

畀面勳章

Charitymami 發表於 17-5-24 15:28
佢哋只顧住玩CY, 民生事務咩都拖布,美國公司更加唔會吠兩聲,只係吠政府官員唔監察,依家係政府覺得報告 ...

呢條豆腐渣橋邊鬼個叫起?仲要趕今年通車?邊個急?米又是大陸!
Nice to meet you!

侯爵府

畀面勳章

nanananana 發表於 17-5-24 21:18
我想講,大陸段可能安全些!因為大陸對這種,比較嚴
...

大陸d橋先會塌。(emoji)(emoji)
Nice to meet you!

伯爵府

虎到金來勳章 畀面勳章

DoReMi媽媽 發表於 17-5-24 17:48
駛乜賴?唔係犯民攻民黨為撈政治籌碼,揾個攻民黨義工婆婆去搞司法覆核,全程由攻民黨人陪住婆婆去申請法 ...

心水清
香港仲有希望的

DoReMi媽媽    發表於 17-5-24 22:29

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

secretrose 發表於 17-5-24 21:43
呢條豆腐渣橋邊鬼個叫起?仲要趕今年通車?邊個急?米又是大陸!

咁邊個揾阿婆司法覆核?

咁邊個拉布拖延工程撥款,以致要趕工追進度,知唔知違約要賠款?

知唔知為左趕工死左幾個工友呀?

呢D 咪係拜泛民肛門黨所賜囉))))))
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Charitymami 發表於 17-5-24 22:21
咁邊個揾阿婆司法覆核?

咁邊個拉布拖延工程撥款,以致要趕工追進度,知唔知違約要賠款?
最好乜都唔好起,陰乾香港,學台灣咁囉,起個機捷用廿年時間囉!香港咪死喺哩班係唔係都嘈,係唔係都反嘅人手上囉!

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

gigi1227 發表於 17-5-24 20:21
咁建制好拿拿聲幫手出黎做好俾市民睇啦......唔好俾香港政府的錢流入利益集團.....

同意壞人無分種族,不過泛民何止是壞人?
壞人同賣國賊、走狗是有分別的。

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

DoReMi媽媽 發表於 17-5-24 22:30
最好乜都唔好起,陰乾香港,學台灣咁囉,起個機捷用廿年時間囉!香港咪死喺哩班係唔係都嘈,係唔係都反嘅人 ...

咪係~

仲係處嘈豆腐渣橋邊鬼個叫起?

泛民肛門黨拉布,累政府真金白金俾左千億,累建築公司趕死線,正一害人害物

MsBusy    發表於 17-5-24 23:16
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

男爵府

回覆樓主:

貪吾是大6專利

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Charitymami 發表於 17-5-24 23:12
咪係~

仲係處嘈豆腐渣橋邊鬼個叫起?
佢哋最叻話有利發展嘅工程係大白象工程,有遠見嘅人同政府,唔單止係諗當前,而係要諗將來,諗長遠,冇先進基建去配合,將來有好發展都輪唔到香港做,香港根本就冇條件去做。

香港成日就係有班人,郁啲喺度大吵大鬧,但又幫唔到成個香港,最叻就係喺立會拉布,拖延窒礙政策,令香港得唔到發展,仲要賠數以幾十億計公帑出嚟,兼令香港有大班人長年冇工開,到開工時就因為哩班人玩嘢,攞香港利益作賭注,而要追期,做基建揾食嘅人,一係就冇得食,一係就食死你,哩啲係為香港好? 一路嘅反,對香港有咩實際利益同長遠發展?嗰班叫泛民嘅人,有冇為民諗過?定只係借民過橋上位?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及時事話題或最終演變成時政討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

泛民做咩好似被消失咁唔出嚟譴責?
怕咗陸伯狗定雜種?
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

大宅

choc_choc 發表於 17-5-24 12:53
不意外,呢啲涉及大陸嘅工程,點會無人貪? 睇貪幾多啫?

索油索著火水

大宅

rabbit75 發表於 17-5-25 09:22
泛民做咩好似被消失咁唔出嚟譴責?
怕咗陸伯狗定雜種?

身有屎嗎!!

男爵府

secretrose 發表於 17-5-24 21:43
老老實實,我就幾想條橋快D起好,去澳門吾駛甘貴船票。
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

rayhong9 發表於 17-5-25 13:51
老老實實,我就幾想條橋快D起好,去澳門吾駛甘貴船票。

x2 我期待。 希望啲人唔好到時打倒昨日的我,起好又用啦

公爵府

2024年龍年勳章 環保接龍勳章

MsBusy 發表於 17-5-24 14:59
涉嫌捲入案件為嘉科工程顧問有限公司(Jocabs China Limited)職員,本報嘗試聯絡該公司求證,但電話無人 ...

首頁

尾頁

跳至