跳至

首頁
34567...8

尾頁

複式洋房

我讚成去lei 兩個屋苑, 因為比較方便大家...

[/quote]原帖由 scmail 於 09-1-30 23:17 發表
如果係奧運站維港灣或凱帆軒會所ok嗎? 請大家比d意見 [/quote]

複式洋房

我都無所謂

原帖由 scmail 於 09-1-30 23:17 發表
如果係奧運站維港灣或凱帆軒會所ok嗎? 請大家比d意見
Welcome to visit my blog.
http://yukinhoifamily.blogspot.com/

大宅

如果維港灣租場會比較貴些
而凱帆軒會平, 但係奧運站經過維港灣行入d才到或係奧海城二期近taste坐shutte bus到. 大家覺得那裡好d. 如果係要book 場及安排訂食物.

複式洋房

我個人覺得維港灣比較好d, 因鄰近地鐵站又有得泊車,真係駕車或搭車人仕都咁方便(因個個d BB都只不過幾個月大). 同埋...我諗咁多人一齊share d費用都唔會太貴掛...個人意見.

其他人覺得點呀??

原帖由 scmail 於 09-1-31 12:31 發表
如果維港灣租場會比較貴些
而凱帆軒會平, 但係奧運站經過維港灣行入d才到或係奧海城二期近taste坐shutte bus到. 大家覺得那裡好d. 如果係要book 場及安排訂食物. ...

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

2/14(星期六)
Mrs.Fung.................2大1B
momo8888..............2大1B
cheungtif.................2大1B
cherryt8...................2大1B
Hellobaby007...........2大1B
yukitsui.....................2大3B
jayyp........................2大1B
rarafish....................2大1B
elaine407..................2大1B
birdchai....................2大2B
cherrysino................3A2B
wing0919.................2A2B(但only下午)
winpoo....................2大1B
fullmoon....................2大1B
Janet ................... 2大1B (cherryt8 friend, also Nov 08 baby)

2/15(星期日)
Mrs.Fung..................2大1B
momo8888...............2大1B
cherryt8...................2大1B
Hellobaby007...........2大1B
yukitsui....................2大3B
jayyp.......................2大1B
rarafish....................2大1B
elaine407..................2大1B
birdchai....................2大2B
cherrysino................3A2B
wing0919.................2A2B
cowcowb..................2大1B
fullmoon....................2大1B
Janet ................... 2大1B (cherryt8 friend, also Nov 08 baby)

複式洋房

回覆 # 的文章

我也沒所謂, 那依家決定邊日去. 似係2月14日情人節多D人去..
tiffany

大宅

我也沒所謂.....

查實大家預幾錢 budget 架??

我見 yahoo 有人話去過樓上 coffee shop 度攪 BB 聚會,好似講得都幾好咁(詳見:http://hk.knowledge.yahoo.com/question/article?qid=6908070703108

咁我又多事打過電話去問價(Pixel Café: http://cafe.key8.com/360.asp),佢話包埸連攝影師都係 $120位大人(bb唔需要計錢),唔需要專業攝影師就 $90位大人(bb一樣唔需要計錢);佢話可以間塊有布簾(好似 boutique 咁) 比餵奶媽咪餵奶喎....

大家覺得點丫??
0811有馮小貓出世,1011有馮小虎面世。呀哈哈哈....

禁止訪問

複式洋房

係唔係包埋野食同飲品
如果係都幾好
有人Serve埋可能會好D

原帖由 Mrs.Fung 於 09-2-1 14:23 發表
我也沒所謂.....

查實大家預幾錢 budget 架??

我見 yahoo 有人話去過樓上 coffee shop 度攪 BB 聚會,好似講得都幾好咁(詳見:http://hk.knowledge.yahoo.com/question/article?qid=6908070703108

咁我又多事打過電話 ...
http://yukinhoifamily.blogspot.com/

大宅

係呀,個價錢係包埋野食同飲品架(cfm 左佢會寫 menu 比我地揀)

另,我都係見好似去邊都唔會 "近/就" 到晒大家.....所以先 check 下有冇 middle point 囉.....

仲有....諗住幫忙負責 book 會所的媽咪,可能除左要 book 場,預訂食物飲品外,仲可能有需要 "帶路".....而且有 d 會所出入要登記 ID 之類咁.....都好似有好多野要攪咁....之嘛......

所以我原意係以為.....系出面攪,大家只需事前晒比人頭費(因要比按金),到時到候出席的出席,有事臨時 no show 的,也不用煩之嘛.....

仲有,攝影師問題.....我都係諗住大家除左聚下頭,傾下計外,如果有 "專人" 幫我地影下 SNAP SHOT or 幫我同 BB 影番幾張靚相,都不失為一個節目咁解 jer....

anyway, 我都係建議而已,不採納也沒關係,去邊我都 ok 的,東涌都好架 (我好想去東薈城 shopping 架...嘻嘻)
0811有馮小貓出世,1011有馮小虎面世。呀哈哈哈....

禁止訪問

禁止訪問

大宅

原帖由 momo8888 於 09-2-2 15:52 發表

其實我都明白呢D function都幾麻煩,去邊都無所謂,攪function就最怕NO SHOW,收左錢先都無問題。

其實我知個場係邊,我以前係佢隔離間會計師樓學過毛筆(哈哈,因為個老師都係一個會計師),油麻地地鐵碧街出口要行樓梯,去到大廈 ...

原來有幾級樓梯架?? 唔講真係唔知啊.....我都係系網度 search 番黎,好唔好,掂唔掂都唔知架.....

影相果 part,係以 job 計,收 $500,佢報價比我時,果陣我地大約得廿幾個大人,再保守估計 "真的報名" 參加人頭,所以我才係咁易每人加多 $30 預算而已。

禁止訪問

複式洋房

不如請名位報咗名嘅MAMI投票一下去邊度,好唔好?
因為依家再唔BOOK嘅話,我驚到時邊度都唔使去囉!

原帖由 momo8888 於 09-2-2 22:35 發表

幾級樓梯又唔係多,半層樓左右。影相JOB收$500就合理DD,不過我只係覺得我地只係吹水無乜其他活動要找人影相又好似無乜特別野影,不如下次攪個有D遊戲/活動先找人影相吧,今次只係要留個記念就自己影都得。

我提議如果呢兩 ...

大宅

下午包場的最低消費是$1500。

原帖由 yukitsui 於 09-2-3 04:16 發表
不如請名位報咗名嘅MAMI投票一下去邊度,好唔好?
因為依家再唔BOOK嘅話,我驚到時邊度都唔使去囉!

嘩......我有冇睇錯呀??? 04:16.....啊........

不如睇下 scmail 果面個會所 book 唔 book 到時間先啦......

至於怕冇場既,咁我又唔擔心啊.....因為仲有間叫 TC2 及 Three On The Bunch 比過報價話暫時 ok 有場。(前者就 @$80 後者要 @$100)

TC2 的報價:
Dear Mrs. Fung,

經 up4food 網站介紹, 歡迎你考慮在本店包場。

有關你的要求:
1/. 不能有煙味
本店全店禁煙

2/. 包全場
本店有樓下及閣樓兩個獨立空間可包場

3/. 要有足夠的地方放 bb 車(因有40%是bb)
本店樓下約1000呎, 閣樓約 600呎

4/. 要有電梯上樓
本店是地舖

5/. 最好有一間 vip 房for 餵人奶專用
可實在視察後作特別安排

6/. 最好近地鐵站(九龍區)
本店距油蔴地站A1 出口, 僅三分鐘步行距離

多謝你的查詢,這是我們的派對餐單,請考慮:
$80/person
法包多士(任選一款)
白汁雞肉
吞拿魚
沙律(任選一款)
德國薯仔沙律
田園雜菜沙律
吞拿魚螺絲粉沙律
小食(任選兩款)
泰式炸雞件
瑞士雞翼
吉列魚柳配他他汁
蒜茸煙肉炒雜菜
芝士焗西蘭花
蜜糖芝士腸
忌廉汁雜菌配蒜茸包
意粉/(任選一款
)

香辣鮮茄汁雞肉意粉
芝士腸仔肉醬意粉
芝士煙肉白汁意粉
意式海鮮焗飯
每人一杯餐牌飲品

任飲雜果賓治/檸檬賓治/檸檬茶/金桔菊花波蘿蜜(全場任選兩款)
另外散叫飲品半價

$100/person
法包多士(任選一款)
白汁雞肉
吞拿魚
沙律
(
任選一款)

香草雞胸/煙鴨胸凱撒沙律
德國薯仔沙律
田園雜菜沙律
吞拿魚螺絲粉沙律
小食(任選三款)
芝士焗粟米片配墨西哥辣汁

泰式炸雞件
瑞士雞翼
蜜糖芝士腸
吉列魚柳配他他汁
蒜茸煙肉炒雜菜
忌廉汁雜菌配蒜茸包
意粉/(任選一款)
香辣鮮茄汁雞肉意粉
芝士腸仔肉醬意粉
芝士煙肉白汁意粉
鮮茄牛肉焗飯
意式海鮮焗飯

日式咖喱汁豬柳飯
甜品(任選一款)
芒果奶凍
焦糖燉蛋
每人一杯餐牌飲品

任飲雜果賓治/檸檬賓治/檸檬茶/金桔菊花波蘿蜜/(全場任選兩款)
另外散叫飲品半價

$120/person
法包多士

白汁雞肉
吞拿魚
沙律(任選一款)
香草雞胸
/
煙鴨胸凱撒沙律

泰式燒牛肉沙律
德國薯仔沙律
田園雜菜沙律
吞拿魚螺絲粉沙律
小食(任選三款)
鴛鴦汁焗薯皮

泰式炸雞件
瑞士雞翼
蜜糖芝士腸
吉列魚柳配他他汁
蒜茸煙肉炒雜菜
意粉/(任選兩款)
日式咖喱汁豬柳飯
香辣鮮茄汁雞肉意粉
芝士腸仔肉醬意粉
芝士煙肉白汁意粉
鮮茄牛肉焗飯
意式海鮮焗飯
甜品
(
任選兩款)

芒果奶凍
焦糖燉蛋
朱古力慕絲
每人一杯餐牌飲品

任飲雜果賓治/檸檬賓治/檸檬茶/金桔菊花波蘿蜜/(全場任選兩款)
散叫飲品半價

$150/person
法包多士(任選兩款)
白汁雞肉
吞拿魚
忌廉汁雜菌
沙律(任選一款
)

香草雞胸/煙鴨胸凱撒沙律
泰式燒牛肉沙律
德國薯仔沙律
田園雜菜沙律
吞拿魚螺絲粉沙律
小食(任選四款)
酥炸芝士配他他汁
鴛鴦汁焗薯皮

泰式炸雞件
炭燒豬頸肉
瑞士雞翼
蜜糖芝士腸
吉列魚柳配他他汁
蒜茸煙肉炒雜菜
忌廉汁雜菌配蒜茸包
意粉/(任選兩款)
日式咖喱汁豬柳飯
香辣鮮茄汁雞肉意粉

芝士腸仔肉醬意粉

芝士煙肉白汁意粉
鮮茄牛肉焗飯
意式海鮮焗飯
甜品(任選兩款)
芒果奶凍
焦糖燉蛋
朱古力慕絲
紐約芝士餅
每人一杯餐牌飲品

散叫飲品半價

下午包場的最低消費是$1500。
有興趣了解我們更多, 歡迎瀏覽我們的部落格(這裡有相片):
http://hk.myblog.yahoo.com/teacoffeetwo/article?mid=691&prev=698&next=679

或到up4food網頁

http://cafe.up4food.com/tc2;jsessionid=2F2FD97C283BCF6BE236B603D0CADBD5

大宅

Three On The Bunch 的報價:

Mrs Fung,
多謝您的查詢!

這個是我們Three On The Bunch 的相片集,
包括場地,環境及以往包場的少許片段:
-- http://www.flickr.com/photos/3otb

請慢慢參詳~

日期: 2009年2月14日 (星期六)
時間: 下午2時至5時
人數: 25至35人
收費: 包全場, 成人每位 $100 ,小童(3至12歲)$50 (免加一)
最低消費$3,000
開瓶費 $50/1支, $250/任開
切餅費 $80/個
食物:
以自助形式
請選擇以下食物:
沙律類 (請選擇以下其中一款)
經典三色沙律 (吞拿魚,菠蘿粒,火腿絲)
薯仔.蕃茄蛋.素菜沙律
秘製吞拿魚.鮮茄粒沙律
煙鴨胸凱撒沙律
蘋果.粟米.田園沙律

小食類 (請選擇以下其中六款)
瑞士雞中翼
泰式春卷拼咖喱角
脆格格薯餅
粟米煙肉焗薯茸撻
香辣薯角
芝士煙肉焗薯角
特色手指三文治 (白汁吞拿魚沙律,車打芝士火腿)
秘製蜜糖丸丸
日式獅子狗卷
蜜味芥末雞肉腸
至尊夏威夷風味薄餅
至尊意式素菜薄餅
香濃芝士焗西蘭花伴薯茸
日式炸餃子
香蒜田螺焗薯茸撻
飯或意粉類 (請選擇以下其中兩款)
香草白汁忌廉雜菌燴意麵
馬蘇里拉芝士焗墨西哥肉醬意麵
意式煙肉蘑菇意麵
香辣咖喱雞飯
鮮茄鴨胸燴意大利飯
飲品
任飲 (台式紅/綠茶系列飲品)

每位另加$5任飲 (可樂,7-up,檸檬汁飲品,橙汁飲品)
可加其他精選食物 :
美式焗薯皮($8/位) –任選以下三款
粟米/煙肉/芝士/菠蘿粒/芝士腸/吞拿魚/肉醬/蕃茄/白菌

甜品 (請先預定)
鮮藍莓芝士蛋糕 2.5lb………($280)
意大利芝士餅-方型................($280/30pieces)
紐約芝士餅2.5lb……………($280)
朱古力慕思蛋糕……….…….($15/pieces)
自家製迷你鮮果撻…………..($216/60pieces)

首頁
34567...8

尾頁

跳至