自由講場

跳至

首頁
34567...24

尾頁

男爵府

pc2012 發表於 17-8-8 09:03
劣course分享:
將軍澳瑜伽班 - 有班亞太係常客,同老師已好熟,佢哋一邊上堂一邊傾計,嘈到响街市咁。老 ...

我同事同你個遭遇ㄧ樣, 佢上左兩堂頂唔順, 唔開心。我幫佢寫左封信去總公司要求退下餘下之費用轉去下期之其他班。佢在筲箕灣上課的。

珍珠宮

sportsman 發表於 17-8-8 10:53
我想學手語班, 請問呢個老師係邊區教, 仲係唔係工聯會教呀, 請報料, 謝謝!
...
我1x年前上架喇,你問其他jm/ 工聯會好啲

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

好多年前上中藥班, 有熟藥, 草藥. 熟藥亞Sir, 半咸半淡廣東話加上海話, 寫D簡體字十個唔識七個. 又無書又無notes, 上幾堂無上.

到草藥. 亞Sir, 只講佢幾叻, 死咗都醫得. 一堂一種藥都講唔到, 又係無書無notes, 上咗4堂講得2種草藥, 又無心機'上.

大宅

147741 發表於 17-8-8 11:11
我報咗啲煮嘢食班,2百幾蚊 1堂
不是自己一個人整一個cake 嗎?

通常兩個人合作。但最後可各自攞制成品。 黎緊想玩西餐或韓餐

子爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章

yiu_mimi 發表於 17-8-8 10:49
請問邊度上鋼琴班? 老師名? Thanks!

我pm你

子爵府

wannabe118 發表於 17-8-8 11:13
我想學鋼琴呀⋯⋯有無得知道邊個教邊班架?

好似係要幾個人share 1個琴既?同埋 係咪通常上多幾堂d人開始 ...

如果唔想share琴,可以報特別班,一人一琴,通常1小時,如果Miss教得好,通常會跟住個Miss升班,所以我呢個Miss好少人會中途跳船,但係之前d Miss會囉

別墅

回覆樓主

上過游泳初班,好平,但對我黎講唔得。上咗兩、三堂,亞sir去咗旅行,又無人代課(佢起碼無黎三堂,之後就唔知)。淨係得個所謂總教練係池邊睇住。最搞笑係果度有初班同進階班,總教練有一堂叫初班同學去睇進階班個亞sir點轉身。大佬呀,我游都未識游,你叫我去睇轉身做乜嘢?!
不過我有個frd係另外一區學,就好似有系統d。

大宅

回覆 cheung2000 的帖子

好的, 謝謝你!

男爵府

phoebe_ming5 發表於 17-8-8 11:23
請問老師咩名?

跟過兩個,都係韓國人,一個金茶卿,一個田慧玲

大宅

yui1625 發表於 17-8-8 11:17
我都上過工聯會攝影就係上年咋嘛
個阿SIR幾好, 唔鼓勵一黎就買貴機
學呢位JM所講, 佢教我地構圖, 光圈用法 ...
可以提供亞SIR資料給我嗎, 先謝謝!

子爵府

想上瑜伽班, 可唔可以介紹吓

男爵府

whywhite22 發表於 17-8-8 11:35
請問你響邊間學?老師叫咩名?
thanks!
工聯會D course主要睇返你幾點星期幾上先再睇返邊間分校係你想要既時間有開班

我個陣係油麻地上既
個阿SIR叫PAUL HUNG
可SEARCH FB搵到呢個阿SIR

當然你話係咪人人都覺得佢教得好
呢樣我唔包
幾百蚊, 唔通真係教到你識飛咩
但係, 最主要既構圖, 點樣影夜景 (佢會同成班同學一齊出去外攝一晚)
玩光影個D, 佢全部有教齊

所以如果真係對影相有興趣想了解多少少
不妨參加, 佢亦冇限你要帶同要用咩機
每堂可能有少少「功課」, 例如叫同學影一D指定主題既野
再WHATSAPP張相俾佢, 然後係課堂上開出黎
同各位同學一齊講返有咩好同唔好
當然啦, 少少吹水位都難免
但我覺得佢OK, 唔過態既

希望呢D INFO幫到你地

whywhite22    發表於 17-8-8 13:47

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主

上過筲箕灣瑜珈班,好唔得。
1)班嬸嬸同阿sir, 一邊做一邊閑話家常,"打情罵俏",根本專心唔到。
2)阿sir 經常遲到,遲半堂先到都冇問題。
想知點解佢仲係工聯會生存到

子爵府

Yibu 發表於 17-8-7 22:24
劣 course 講唔講得?

我都想問

子爵府

Money媽 發表於 17-8-8 13:07
想上瑜伽班, 可唔可以介紹吓

筲箕灣拉筋班超唔掂,我諗瘦身班好啲,利申無上過瘦身班只係門後看到

子爵府

Anniewinky 發表於 17-8-8 11:27
佢教唔教小朋友㗎?依家係邊教呢?thanks

咁我又唔知佢有無教小朋友,因為我上成人班,所以無留意,Miss既資料我pm你

大宅

回覆樓主

上過日文班,女人教既,我又覺得教得幾好,好認真教,每堂都有練習比你講下日文。除基本課本又會私人準備啲 note比我地。

公爵府

2018父親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Yibu 發表於 17-8-7 22:24
劣 course 講唔講得?

伯爵府

ting11741181 發表於 17-8-8 12:48
我pm你

Can you pls share with me either. Thx

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主

銅鑼灣時裝剪裁班,老師係好有成衣經驗的前輩,好多有用分享。當然都有一班粉絲追隨。

首頁
34567...24

尾頁

跳至