跳至

首頁
34567...9

尾頁

大宅

vami 發表於 17-10-28 00:14
學位我老公自己申請嘅,學簽就搵agent搞,我識左一位係果邊嘅香港人兩公婆無細路就係一個讀書一個做夠半年 ...

Can pm me about the details? Thanks.

複式洋房

vami 發表於 17-10-22 14:20
我老公係讀書移民架,仲有4個月讀完做半年野就入紙申請省提名

Vami,
請問可以pm妳agent的資料給我嗎?
感謝!

洋房

大家好,我同太太都搵緊移民加拿大的方法。都睇左好多種,但唔夠分,似乎只有投資移民 (要賣樓) 或者去加拿大先讀書再搵工先有機會移到民。
慶幸搵到呢度見到好多同路人互相支持

我想問問:
1. 可以 pm 個 agent contact 嗎?
2. 可以 pm 個 winniepeg 課程嗎?同埋個 timeline 你大概點定?我地都係有兩個細路,一個幼稚園,一個小學,未太清楚若我搵到書讀,拎到 study permit 後,我太太同佢地要幾時過黎先可以就啱時間俾兩個小朋友入學當地學校

先謝

複式洋房

可以 pm 個 agent contact 嗎?

大宅

wayne123 發表於 18-9-10 00:26
大家好,我同太太都搵緊移民加拿大的方法。都睇左好多種,但唔夠分,似乎只有投資移民 (要賣樓) 或者去加拿 ...

如果係讀書移民嘅話你首先考左ielts睇吓幾多分先,一般課程最底要求6分起,呢邊出名啲嘅College有MITT,你可以上去睇睇,而如果你申請到學簽你配偶都可以申請工簽而兩個小朋友都可以選讀公立學校而不需學費,但如果低過5歲得話就要排daycare或讀私人嘅或者自己湊,因為入學年齡係5歲係讀Kindergarten 6歲讀Grade 1嘅,而申請人諗住讀專業課程的話由學校出等位出offer到申請學簽都時間預一年,要行呢條路就盡快因為政策隨時改變,而你地一家係可以一齊過嚟嘅,小朋友嘅學校係隨時可插班嘅,但要預備呢度冬天係好凍嘅

洋房

回覆 vami 的帖子

謝謝你 : )

別墅

vami 發表於 18-2-27 23:02

無咁誇張喎我老公係果度成年未試過-40度喎,雖然冬天係凍但出 ...

https://www.mtlblog.com/news/warning-extreme-45degreec-winter-weather-is-coming-to-these-canadian-provinces

大宅

leokmcheung 發表於 18-9-20 07:18
https://www.mtlblog.com/news/warning-extreme-45degreec-winter-weather-is-coming-to-these-canadian-p ...

其實要計埋風速,唔係日日都咁凍,冬天係凍架喇,不過上車落車果吓會凍,入到室內周圍都暖氣

大宅

astro_girl 發表於 18-5-24 08:21
Hi
我明年會去。學校同讀簽都係自己申請,我年紀不少。其實唔難

Hi 我也是年纪不少,芯請教一下請教你是怎樣可以申請的?

男爵府

Hi

hello, 可否pm 我資料?我想知你報邊間u 同咩course? 我年紀都唔細啦,4x

大宅

Hi

可pm 資料给我吗?

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

洋房

回覆 Alanisbebe 的帖子

我們也想要資料, 請pm,謝謝

別墅

joeymak 發表於 18-11-14 08:27
可pm 資料给我吗?

可以分享一下自己點申請嗎?

子爵府

我也打算去Winnipeg 可加埋我一齊傾或pm 資訊我嗎

大宅

elysion 發表於 19-1-27 00:52
我也打算去Winnipeg 可加埋我一齊傾或pm 資訊我嗎

已pm你

大宅

joeymak 發表於 19-1-27 11:40
已pm你

hi,你依家申請到咩狀況呀?我地已經有一班港人係winnipeg生活緊,閒時出嚟gathering 都好開心

洋房

RonTang 發表於 17-9-4 12:55
我地經移民公司申請曼省提名計劃MPNP-B,雖仍處於初步階段,但心急想了解下當地社區情況及邊d屬較好既公立 ...

i am planning now, can you share your agent send it to me agent and fee? please pm, thx

大宅

hued 發表於 19-2-4 18:36
i am planning now, can you share your agent send it to me agent and fee? please pm, thx

不是已經無得撹嗎?

別墅

leokmcheung 發表於 18-9-20 07:18
https://www.mtlblog.com/news/warning-extreme-45degreec-winter-weather-is-coming-to-these-canadian-p ...

https://www.theweathernetwork.com/ca/monthly/manitoba/winnipeg/r3e0j9/W4010057?year=2019&month=2&dispt=calendar-container-monthly

首頁
34567...9

尾頁

跳至