親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

Ocean419 發表於 17-9-12 17:39
2萬yen 又ok 喎,高速公路費入到市中心大概幾錢?

定額收費,你睇邊區(例如新宿)
通常行首都高,即貴d果價。
詳情你慢慢睇內容,要去指定地方上車的。
◕順其自然啦~♥ ◕

瑪瑙宮

好媽媽勳章

HippoStore 發表於 17-9-12 17:43
我睇agoda and hotel.com , twin room 連tax and service charges , 要$2000 per night 添

係呀,我今年暑假早 5 個月前 book ..... 左睇右睇都要 $1800-$2000

Yuyu 教路如果有 $13xx 真係堅抵

今年哥 c la 之後池袋我其實住左間民宿,正正 sunshine City 對面,比相你 see see

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Ocean419 發表於 17-9-12 10:56
請問哥C拉英文全名係?我都搵緊2大2小房,但夜晚9點先落機怕夜晚晚帶住小朋友同行匣好易蕩失路
...

我上年係ctrip book機場接送,航班delay接埋機去到新宿11點半。

如果帶住2個小朋友或係成田住一晚先,第二日先出返去,就唔洗趕車咁辛苦。

水晶宮

chickenwing2006 發表於 17-9-12 16:09
我今次唔住新宿池袋,book 左淺草 1 晚之後去滑雪

滑完就自駕幾天 ~ 打算住立川,Tokyo bay (去 Disney ) ...

我都想自駕可以彈性d,但我哋4個司機都未試過外國揸車,又未試過雪地揸車,所以都係搭車安全d

大宅

chickenwing2006 發表於 17-9-12 17:56
係呀,我今年暑假早 5 個月前 book ..... 左睇右睇都要 $1800-$2000

Yuyu 教路如果有 $13xx 真係堅抵:goo ...

謝謝分享,但民宿我怕怕,吾會考慮

我agent 琴日quote $1700 / night 比我,但係double bed
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

伯爵府

yuyu.c 發表於 17-9-12 21:50
我上年係ctrip book機場接送,航班delay接埋機去到新宿11點半。

如果帶住2個小朋友或係成田住一晚先,第 ...

Ctrip 機場去新宿要幾錢?如果flight delay 如何聯絡司機?我地手腳慢搬hotel最少用半日時間,所以儘量唔考慮搬

水晶宮

Ocean419 發表於 17-9-13 11:17
Ctrip 機場去新宿要幾錢?如果flight delay 如何聯絡司機?我地手腳慢搬hotel最少用半日時間,所以儘量唔 ...
HKD 7XX 單程7人車, 如果包車去新宿淘寶都好多. 同司機聯絡用WECHAT.

伯爵府

yuyu.c 發表於 17-9-13 12:54
HKD 7XX 單程7人車, 如果包車去新宿淘寶都好多. 同司機聯絡用WECHAT.

是羽田機場所以咁平?成田車程要預1.5hr

水晶宮

Ocean419 發表於 17-9-13 13:27
是羽田機場所以咁平?成田車程要預1.5hr
成田機場

複式洋房

chickenwing2006 發表於 17-9-12 17:56

Yuyu 教路如果有 $13xx 真係堅抵:goo ...

想請問一下……你既民宿在邊到book? 好吾好? 我們2大1小想book民宿,但從未住過民宿,有點擔心

希望有你寶貴既意見,謝謝!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

sunsunchu 發表於 17-9-13 21:26
想請問一下……你既民宿在邊到book? 好吾好? 我們2大1小想book民宿,但從未住過民宿,有點擔心

希望有 ...

我朋友介紹咋,其實我住過大阪池袋各一次民宿

如果唔介意冇人執房,拎鎖匙時神秘 d ..... 住民宿都不錯嘅

不過旅遊谷見近日都多民宿突然被取消,我自己都覺好彩

男爵府

回覆樓主

Hi, 同你一樣2大2小,我都係頭痛緊出年暑假去東京的酒店。我見有人話埃航都成日delay, 擔心緊萬一到成田時已經晚上10點之後,再出市區好麻煩。猶豫緊好唔好第一晩先係機場附近的酒店落腳,第二日先出市區。不過我想中途2晩去Hilton Tokyo bay 到住方便去迪士尼,夾埋就轉三間酒店,諗起都煩。

我剛直接問了近上野的東金屋,房價大概¥15000-17000一晩,11月1日可以直接同佢地book, 不過要影credit card前後相比佢地先,有哂CVC, 我有點擔心,如果經Jalan 就1月先有得book, 又唔知到時仲有無房。

大宅

sinpop 發表於 17-9-16 20:13
Hi, 同你一樣2大2小,我都係頭痛緊出年暑假去東京的酒店。我見有人話埃航都成日delay, 擔心緊萬一到成田時 ...

我落機後應該會係成田附近住一晚酒店,因為都係怕delay,第二日搭新幹線落名古屋玩4日,再返東京玩

瑪瑙宮

大廚勳章

chickenwing2006 發表於 17-9-15 03:11
我朋友介紹咋,其實我住過大阪池袋各一次民宿

如果唔介意冇人執房,拎鎖匙時神秘 d ..... 住民宿都不錯嘅 ...

最近喺香港討論區見到。。。
呢單都算慘。。。有老人家又有小朋友。。。個樓主仲搞到屋企人瞓街咁慘。。。正路就算搞唔掂個民宿都即刻book返間房比老人家小朋友抖下啦

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26914016&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

sinpop 發表於 17-9-16 20:13
Hi, 同你一樣2大2小,我都係頭痛緊出年暑假去東京的酒店。我見有人話埃航都成日delay, 擔心緊萬一到成田時 ...

我真係嗰日delay 左啊。。。

22:00才land。。。攞晒行李都22:37。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

好媽媽勳章

seaheart88 發表於 17-9-16 20:57
呢單都算慘。。。有老人家又有小朋友。。。個樓主仲搞到屋企人瞓街咁慘。。。 ...

我都有去八,仲話係老老嫩嫩幾人係
洗衣店留連一晚

$42xx 住 6 / 7 晚,近黑門巿場,平到堅離地

其實要平,一家老少 book 東橫都可以姐

瑪瑙宮

大廚勳章

chickenwing2006 發表於 17-9-16 21:03
我都有去八,仲話係老老嫩嫩幾人係
洗衣店留連一晚

所以我真係諗極都唔明。。。成日話嫌啲房細,又話要幾個家庭住埋一齊。。。

真係分開房咁難嗎?
有幾難照顧呢?喺香港大家都唔係住埋同一間屋裏面架啦。。。房入邊都係基本沖涼瞓覺。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

好媽媽勳章

seaheart88 發表於 17-9-16 20:59
我真係嗰日delay 左啊。。。

22:00才land。。。攞晒行李都22:37。。。

我上次坐 ,拎埋行李 9:30 左右

包車去到歌 c la 已經 11:10 嘞

瑪瑙宮

大廚勳章

chickenwing2006 發表於 17-9-16 21:14
我上次坐 ,拎埋行李 9:30 左右

包車去到歌 c la 已經 11:10 嘞

我land 都過22:00
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

seaheart88 發表於 17-9-16 20:57
呢單都算慘。。。有老人家又有小朋友。。。個樓主仲搞到屋企人瞓街咁慘。。。 ...

所以我一定唔會選擇airbnb, 聽得太多呢d新聞

首頁

尾頁

跳至