自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Ashleycorina 發表於 17-11-9 16:33
不用擔心,我試過幾次幾個國家都係咁。
但通常都即刻俾到房。係試過Banyan Tree @Macau 死都話無record 俾 ...

謝謝分享

琥珀宮

marikourabe 發表於 17-11-10 08:26
hotels.com 無聯絡電郵呀!
有問題先發現呢間野極差! 我打極hotline 都無真人接聽,終於我按book 房,即 ...

咁以後hotel.com可以blacklist 。

我Booking.com 試過同一情況,我email 問酒店無紀錄,我再send email 比booking.com,Booking.com 好快reply 無問題,同一天間酒店亦主動回email confirm 無問題了

琥珀宮

Ashleycorina 發表於 17-11-9 16:33
不用擔心,我試過幾次幾個國家都係咁。
但通常都即刻俾到房。係試過Banyan Tree @Macau 死都話無record 俾 ...

出發前reconfirm酒店,就係唔想check in 時有麻煩要等得耐先攪掂

伯爵府

Zenia 發表於 17-11-8 19:34
我老公試過,去到 Holiday Inn 話無佢 Booking,show 返 Hotel.com booking 紀錄畀職員睇,等咗一陣照畀 ...
之前去巴西,遇到同你一樣的情況,都是show hotel.com 的confirmation, 等咗一陣就有房了

珍珠宮

王國教室勳章

木土土 發表於 17-11-10 08:48
出發前reconfirm酒店,就係唔想check in 時有麻煩要等得耐先攪掂

我係出發前有confirm 但去到真係無!

珍珠宮

回覆樓主:

不如send email俾hotel.com睇下佢哋有冇回覆

琥珀宮

Ashleycorina 發表於 17-11-10 09:47
我係出發前有confirm 但去到真係無!

若出發前有問酒店confirm咗 ,拎酒店 confirm 既reply比番酒店check in counter睇,係酒店自己內部紀錄問題,應該好快解決到吧!

若無confirm ,當找不到booking record,就係酒店及agent 溝通問題,involve第三方,酒店要解決就比較麻煩

首頁

尾頁

跳至