懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我同C6講如果佢有5千萬身家就幫佢生多個, 但係佢話如果佢有5千萬就應該係同2奶生la! 激c我

原帖由 dku 於 09-3-3 15:18 發表

我都係煮到黎就食咋~~~

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

真係好滾動,多謝晒你呀

原帖由 princessash 於 09-3-3 14:55 發表
阿花, mincola, jjtseung,

真係聽落都陰功....希望你地快d有返胃口la

幫你地抄左個豬肚湯整法:
花膠豬肚湯 �花膠豬肚粥
【材料】
• 花膠三四兩、豬肚一個、冬菇數隻、蝦米、乾瑤柱、幼鹽各小許。白胡椒適量。
【 ...
我 要 舉 起 救 恩 的 杯 、 稱 揚 耶 和 華 的 名 。詩 116:13兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 他 所 給 的 賞 賜 。詩 127:3

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 princessash 於 09-3-3 15:41 發表
我同C6講如果佢有5千萬身家就幫佢生多個, 但係佢話如果佢有5千萬就應該係同2奶生la! 激c我

佢一定係五行欠丙!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

bk名 第幾胎(男/女) 醫院 EDD
===============================
princessash 2 養和 1/8
dku 3 canossa 2/8
venusnjoo 2
仁安
3/8
BB_Duck 1
瑪麗
3/8
ying2 2 canossa 6/8
siukoko2 1
廣華
7/8
wincat 1
養和 8/8
munchbobo 1 仁安 11/8
ganbatei 1 浸會 11/8
jjtseung 2
東區
12/8
silva 2 QEH 12/8
chunyatmama 2 KW 13/8
Mincola 1 St.Paul 14/8
Ceciy1006 1
威院
15/8

Miio 1 (張智醫生) 法國/廣華 16/8
joyce817 1 QEH 17/8

venushung 1 仁安  17/8

janbibi 1
法國 18/8

bobomami 2 東區 18/8
jelly-pudding 1
法國 19/8
雨晴B 1 PWH 19/8
sweetcutecat 1
仁安 20/8

lobor 2 浸會 20/8
c9 2 QEH 21/8
hlbaby2004 2 QEH 23/8

aptiva 1 浸會 23/8
BigPig
阿花 2 QEH 24/8
piglet0529 1
仁安 25/8
小熊帽 1 PWH 27/8
ek9718 1 QEH 28/8

de_baby1 1 廣華 28/8

★★★★

子爵府

原帖由 jjtseung 於 09-3-3 14:29 發表

大女係自己改, 細佬都會ㄚ...

me 2

大仔未出世,我同c6已一早諗定仔女个名 到阿仔出世,我地改好个名,99話你地唔駛問吓62架????佢之前2个女孫都冇改,我地點会預佢改呀!佢即刻無野講,到依家,我地都改定bb个名lu 因為我地先係佢dad & mom,佢个名我地話事 我会留返个英文名比佢第日自己改

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Thanks for your warm welcome.

我都係高O產婦,因已16W,有d test 做5到,諗住抽羊水,hope everything ok la..

生完之後打算請陪月,讓自己休息多d!一於要錫自己多d!!

★★★★

子爵府

princessash 2 養和 1/8
dku 3 canossa 2/8
venusnjoo 2
仁安
3/8
BB_Duck 1
瑪麗
3/8
ying2 2 canossa 6/8
siukoko2 1
廣華
7/8
wincat 1
養和 8/8
munchbobo 1 仁安 11/8
ganbatei 1 浸會 11/8
jjtseung 2
東區
12/8
silva 2 QEH 12/8
chunyatmama 2 廣華 13/8
Mincola 1 St.Paul 14/8
Ceciy1006 1
威院 15/8
Miio 1 (張智醫生) 法國/廣華 16/8
joyce817 1 QEH 17/8

venushung 1 仁安  17/8

janbibi 1
法國 18/8
bobomami 2 東區 18/8
jelly-pudding 1
法國
19/8
雨晴
B 1 PWH 19/8
sweetcutecat 1
仁安 20/8
lobor 2 浸會 20/8
c9 2 QEH 21/8
hlbaby2004 2 QEH 23/8

aptiva 1 浸會 23/8
BigPig
阿花
2 QEH 24/8
piglet0529 1
仁安
25/8
小熊帽
1 PWH 27/8
ek9718 1 QEH 28/8

de_baby1 1 廣華 28/8

大宅

原帖由 princessash 於 09-3-3 15:41 發表

答佢好呀 咁到時分你一半身家 我先去搵法國鴨囉 咩呀~~:;pppp:

大宅

牛c9,

你好勁呀!光輝圍"亂炒一通"都識!
人人常歡笑 不要眼淚掉

大宅

原帖由 ek9718 於 09-3-3 13:09 發表
今日去完qe第一次產檢喇 !!!!
去到驗尿,度高,磅重,then 等叫名姑娘同我講返個之前既驗血報告,但我仲未拎個報告,佢又冇叫我去拎wor.....講完之後等叫名..一等就等左成個鍾,一入到去,嚇屎我,姑娘叫我除褲要檢查陰道,我 ...

ek9718
我18/3會去qe做第一次產檢,我諗所有政府医院都要做陰道檢查,因為我上胎係tmh都要做,我都好唔鍾意,不過冇得揀,

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

唔勁...不過我好鍾意食咋嘛...^^

花...

咁你get 唔get到我message? 好正架d湯

原帖由 hlbaby2004 於 09-3-3 16:15 發表
牛c9,

你好勁呀!光輝圍"亂炒一通"都識!

大宅

去政府e院做產檢唔好抱太高期望!

原帖由 ek9718 於 09-3-3 13:09 發表
今日去完qe第一次產檢喇 !!!!
去到驗尿,度高,磅重,then 等叫名姑娘同我講返個之前既驗血報告,但我仲未拎個報告,佢又冇叫我去拎wor.....講完之後等叫名..一等就等左成個鍾,一入到去,嚇屎我,姑娘叫我除褲要檢查陰道,我 ...
人人常歡笑 不要眼淚掉

大宅

我幾年前返個間教會係光輝圍,所以間中都去食飯!

原帖由 高齡牛師奶 於 09-3-3 16:30 發表

花...

人人常歡笑 不要眼淚掉

伯爵府

我知你講邊到,係沙田搭車返黎會經過,不過我去果到唔係幾便

真係咁正,等我搵日去試下

花...

我 要 舉 起 救 恩 的 杯 、 稱 揚 耶 和 華 的 名 。詩 116:13兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 他 所 給 的 賞 賜 。詩 127:3

大宅

牛c9,

等我放假去試下d湯!:lol

你下wk上機,執野未呀? 同埋你會唔會帶埋notebook過去上網? 唔見你成10日,實掛死我地!

花...

人人常歡笑 不要眼淚掉

伯爵府

牛c9
我知你講邊到,係沙田搭車返黎會經過,不過我去果到唔係幾便

真係咁正,等我搵日去試下

花...

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 dku 於 09-3-3 14:46 發表

哈哈 咁岩 我都係開刀 都會在7月尾生, 你交左按金喇嘛!?

高齡牛師奶

可能仲有呢 未出現咋嘛! 呵呵

1月尾已經deadline,所以老早交咗嘞! 搶錢呀!
咁我地係醫院見唔見到面呀? 你是否38週開刀? 定第3胎會早d? 咁你生埋呢個要收エ嘞!
聽人講第2胎開刀痛過第1次? 真唔真?

伯爵府

順產就係第2胎痛過第1胎,因為開得快,mud開刀都係架ma,我都好想知呀(純為8掛)

原帖由 ying2 於 09-3-3 16:46 發表

1月尾已經deadline,所以老早交咗嘞! 搶錢呀!
咁我地係醫院見唔見到面呀? 你是否38週開刀? 定第3胎會早d? 咁你生埋呢個要收エ嘞!
聽人講第2胎開刀痛過第1次? 真唔真? ...

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 BigPig阿花 於 09-3-3 16:50 發表
順產就係第2胎痛過第1胎,因為開得快,mud開刀都係架ma,我都好想知呀(純為8掛)

我聽2個fd話開完復合比第1次痛. 所以驚驚地 .

我第1胎個傷口,唔係講笑,差不多冇痛過咁濟,唔知係咪醫生d止痛藥好定點?! 5日後回到家已唔使食!
所以我第2胎都唔試順產(醫生話我唔得),唔想一鋪返晒黎.

男爵府

醒目開學勳章

唔係呀嘛,原來順產第二胎痛過第一胎呀,好

原帖由 BigPig阿花 於 09-3-3 16:50 發表

首頁

尾頁

跳至