夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

王國長老

王國長老

我建議妳返屋企坐月,個bb直頭唔好俾妳老公/男家d人見啦, 唔係佢地要同妳爭撫養權就煩, 可能佢地見左bb就唔捨得啦.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

男爵府

走啦, 唔好再拖,心情成日大起大落對肚入面個bb都唔好, 搬開左, 等大家冷靜一下, 比少少時間自己思考下將來條路要點行(到你生左, 要照顧bb就無時間再諗架啦),你依家好似困獸鬥咁日日要諗佢到底有冇對唔住你/扼你. 如果佢出左街, 你咪又係一個人對住間屋四面牆? 有咩事咪又係無人知? 唔好為一個咁無恥人作賤自己同bb, 如果佢對你有感情就唔會係你最虛弱, 最需要人照顧既時侯咁樣傷害你...為自己同bb爭氣, 佢賴皮想拖, 你要勇敢的自己做決定,當放生自己,唔好俾佢拖落去....

原帖由 kendyyeung 於 09-3-11 11:25 發表
樓主啊~·我已經系2個bb的媽咪,雖然我沒經歷過你的情況,但系用媽媽的覺度同你分析,婚後的女人只有一個道理“對自己好就是對父母的最大報答”“女人只有對自己好才是真道理”!
bb出世了,或多或少會拉去我地好多的心思,就連 ...

別墅

unhappy 媽媽,

我睇完e個topic, 樓主清醒啦﹗
我明白當局者迷, 你一早已有答案, 你搵咁多籍口比自己就係答案, 我地同你講, 離開個賤人, 都係想你同bb 好, 最終你點決定係你自己, 最痛苦又係你自己, 我地只可以係e度開解你, 幫唔到e咩。

親佢覺得你e+無能力反抗, 就反比佢睇。 單親, 唔一定唔好。 我都係單親家庭, 又如何? e+e個年代, 無話無邊個唔得。 而且佢都當你係路人甲, 點解仲要比機會佢, 點解要搞到自己傷痕累累先走﹐到時搞到產後抑鬱, 又要生要死。 又何苦﹗

走左睇下咩情況, d衰佬唔比野佢睇唔安落。到時點行, 自然會有安排。
家姐 2005年12月19日出世﹗                                      細佬 2010年11月1 日出世!

大宅

嘩, 我睇見樓主同佢個c6的對話, 直情想講粗口, 有無搞錯呀 佢係咪人嚟架, 真係小心行出街比車車死喎...我係樓主, 一定即刻搬, 唔好比佢有機會見bb, 我相信只要你有一定的經濟能力, 或家人照顧, 就算打起官司, 個撫養權都多數係你, 做得再絕啲, 我直情告佢通姦, 睇下佢將來點同你爭個bb

大宅

原帖由 freestar 於 09-3-4 20:11 發表
如果經濟許可我覺得你可以離開佢! 因為佢係黎個咁既時間有第三者, 佢根本無尊重過你同bb, 我寧願同bb活得比佢好, 好過明知佢咁做仲要忍!!!!到時bb出左世亦只會係你抱住bb一齊唔開心, 如果分開可能會好傷心好難過一段 ...

100%agree,你走左,如果佢真係識返轉頭的,佢實會搵返你,如果佢無搵返你的,呢個賤男人唔要都吧,如果我老公咁對我,我走左好耐了,仲要唔好俾呢d衰人再影響自己同bb心情呀.當發生左場意外,佢死左囉.

大宅

比BB一個機會有個開心媽媽,吾好等啦!返外家啦,如果吾想,都可以去和諧之家等機構,比自己諗下點樣做你會開心。

洋房

原帖由 Cat1218 於 09-3-11 20:47 發表

100%agree,你走左,如果佢真係識返轉頭的,佢實會搵返你,如果佢無搵返你的,呢個賤男人唔要都吧,如果我老公咁對我,我走左好耐了,仲要唔好俾呢d衰人再影響自己同bb心情呀.當發生左場意外,佢死左囉. ...

沒錯~~
樓主, 若我是你, 我會選擇走, 他講到咁, 路人甲?
你問下他是不是路人丙? 叫他行出街給路人去丙啦, 正賤佬~~~~~
若他真的知錯, 真係愛你, 到時搵返你, 那時你才諗吧~~~
他唔搵你, 你咪同bb講他的老豆不負責任, 死了吧~~~

大宅

BK Milk勳章

如果你唔搬走同埋bb好好地生活,你坐好月子"
你既日子會更加難過~坐月坐得唔好,身體就會差
又要揍bb!如果你仲系呢個所謂既家,只會比你老公
更加多機會出去滾"
老婆又成日病,個bb又要佢照顧"仲唔走左去牙!!

你呢頭又要擔心個死佬去左邊,自己身體又未復原
bb又需要你!到時你更加唔知點算..."
到時你情緒出現問題,你老公更加唔要你!

如果我系你~我會返外家"
養好身體同埋bb!到時你又系一個美女了!
bb在你手,你想幾時俾爸爸睇就幾時,果個女人
更加冇籍口唔放人拉!

仲有!你老公講到口佢只會愛個bb~即系話
你而家唔帶埋個bb走~到佢出世,佢分分鐘只要bb
唔要你!!

只系我既睇法~
其實我99就系人版,我62出面有女人...
原因就系當年我99為佢捱~生完又要照顧屋企"
生左好多小朋友,到d小朋友大少少,就話我99成日病,身體又唔好,而家同個女人成日去旅行"我99只有無奈...
只怪自己身體唔好.......都幾十歲只有在家等個男人返黎,d衰男人未一樣開開心心"

你要為自己打算!

複式洋房

樓主,
一個要仔唔要毑既男人, 現今既道德社會真係唔容許, 你要諗諗自己既情況, 無人清楚你既諗法, 無人可以比到最合適既意見比你.

不過, 我巴愚見係, 作為女人/媽媽, 而家最重要既係.....

1) 要保護自己
唔好再比機會佢hurt你, 專心養胎, 唔好再同佢討論呢件事(真係side氣), 好好待產
好好咁坐月, 坐月唔可以激心, 唔好勞氣, 因為真係好傷身架.
咁樣,你先可以好好教養你既小朋友.

2) 對BB要公平
好好咁對bb, 大人既事, 唔好要小朋友承受, 佢大個就會明架喇.....你要做一個講道理 + 公平 + 勇敢既媽媽.
仲有, 要好好保護小朋友, 一定要自己揍, 唔好交比男家, 因為唔知第時個後母點對bb.

3) 做好準備
如果佢回心既(%應該好低), 希望係好事.
如果真係分開既, 要好好準備一齊.
佢通奸, 你要有証據, 叫律師幫你搞.
得閒, 仲要錄低佢講既野, 第日做呈堂証供.
要為爭取撫養權而準備, 媽媽揍自己既bb係最貼心, 無人可以代替你.

我都仲有個幾月就生, 祝你一切安好.

大宅

原帖由 barbaraS 於 09-3-12 03:58 PM 發表
樓主,
一個要仔唔要毑既男人, 現今既道德社會真係唔容許, 你要諗諗自己既情況, 無人清楚你既諗法, 無人可以比到最合適既意見比你.

不過, 我巴愚見係, 作為女人/媽媽, 而家最重要既係.....

1) 要保護自己
唔好再 ...

其實係人都會叫你走,唔好比藉口自己,BB冇爸爸,單親家庭,正如好多人都同你講你心中有數,係你想佢返轉頭,唔係佢想返呀,對自己好D ,走LA,返去外家先,生完BB會有好多野煩,BB都有好多野要你去擔心,一陣整到自己病,邊個可憫你呀,如果佢真係緊張你同BB,點都會去接返你,唔黎個男人要唔要都算,BB要一個完整既家,都需要完整既爸媽,如果佢大個知道爸爸出面有第2個,對佢既傷害可能仲深,
樓主你自己真係要諗清楚

男爵府

E.....樓主好似呢2,3日唔見咗既?係咪生得la?

洋房

原帖由 溫柔 於 09-3-12 19:09 發表
E.....樓主好似呢2,3日唔見咗既?係咪生得la?

又會唔會搬緊返娘家??
樓主, 早走早著, 不負責任的男人, 點同你過一世??
照顧自己和bb吧~~~

別墅

可能提前去左生啊。。。我估~~~~~~·

原帖由 bb_bb_bb 於 09-3-12 19:44 發表

又會唔會搬緊返娘家??
樓主, 早走早著, 不負責任的男人, 點同你過一世??
照顧自己和bb吧~~~
是你就是你,不是你勉強都無用~

別墅

原帖由 unhappy媽咪 於 09-3-4 18:30 發表
大約响1月中我已經懷疑c6响出面識咗第二個,之後經過一段時間嘅觀察比我發現個女人原來係佢同事仲要大佢8-9年.因為我就生BB所以D朋友都叫我為身體著想忍住先,到生完BB先解決.但我忍到2月份有一晚終於忍唔住同佢嘈,佢 ...

比著我我都唔知可以點,我而家5個月喇,我都驚,不過我盡量唔去唸,覺得只要自己唔知就好了,我當初要個bb就係唔想自己期望<口西>落個C6到,你唸住個BB係你既將來就會好D咖喇!!

民房

好多謝各位sis0既關心&比0既意見,我都好想BB快D出世,依家都38週喇!都仲呆有動靜,BB快D出世快D解決件(是).
我昨日無上黎係去咗搵Dfriend傾計&安排之後搬返屋企0既野,我依家已經作咗最壞0既打算.條C6今朝10點幾先返,足足出咗去25個鍾,條PK唔死都無用,返到黎又响度扮Q扮可憐咁叫我唔好怒佢,話遲dBB出世就無得玩,會乖(佢之前已經同我講過幾次)我話:你係至好講.跟住佢又問我有無買生日gift比佢,我話:出面陪你廿幾個鍾0既friend無比你咩?我只不過係路人甲大家唔係咁熟洗物送......真係彩佢都傻
Dfriend都叫我生咗BB睇下佢點先,因為佢地都覺得條C6唔會咁大膽做得出拋妻棄女,但我都知自己始終都要走咗佢先知驚/作出決定,總之生完BB之後我一定唔會再忍佢&比佢咁拖住

大宅

uphappy媽咪!
其實你而家由得佢出去玩我覺得你好似縱容緊個C6愈玩愈放縱佢話到時BB出世無得玩咁聽到火都黎埋真係想大巴大巴聲死佢呀 咁係咪老婆大肚佢應份出去玩先如果係我真係一早走左喇仲要每日都訓埋同一張床對住佢明知佢每日出去係同第二個女人一齊!點都好啦我會支持你既決定BB仲有兩星期就到預產期希望你生BB順順利利,生過肥肥白白既小寶

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

如果我係樓主..真係用張(疊墱)車埋去...

原帖由 jophy 於 09-3-13 00:06 發表
uphappy媽咪!
其實你而家由得佢出去玩我覺得你好似縱容緊個C6愈玩愈放縱佢話到時BB出世無得玩咁聽到火都黎埋真係想大巴大巴聲死佢呀 咁係咪老婆大肚佢應份出去玩先如果係我真係一早走左喇仲 ...

男爵府

我想問你C6有無嘢做嫁,點解可以成日蒲通宵?佢話到BB出世就無得玩?我想問,佢要去玩有邊個可以阻止到呀,個老婆就生得,佢都可以唔理,走去蒲天光,有起事上嚟咁點呀?好la,到BB出世佢都可以話BB成日喊佢瞓唔到,咁係咪要搬出去住呀?

珍珠宮

雖然一家唔知一家事, 但如果自己大住肚個C6係咁既話, 根本就唔洗諗, 即走啦! 我都費事比佢影响我坐月既心情, 更加唔會比機會佢做BB既爸爸, 出世紙都唔需要佢去簽,佢本冇咁資格去做人地爸爸!

民房

昨天我去完產檢,醫生話我血壓高叫我18號入院,到時可能會幫我催生,叫我攞埋走佬袋.雖然人地話催生會好痛,99都係咁講,因佢生佢個衰仔時都係催生,但我知道仲有幾日就可以同BB見面,所以好開心&好期待,同埋到時我可以專心照顧BB唔理個C6D野.如果到時佢仲係咁戓者好似之前位sis咁講:佢話BB成日喊佢瞓唔到,要搬出去住0既.咁佢真係lee世都唔洗旨意見到個BB,無錯連出世紙都唔洗佢去簽

首頁

尾頁

跳至