自由講場

跳至

首頁
34567...11

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

我接受唔到帶個白雪公主出街,我怕人哋以為我係惡毒後母。

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主

如果我有女,個女又喜歡,我唔介意買一條比佢,小時候我都希望擁一條嘛
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

侯爵府

李露眉 發表於 18-1-30 11:03
我一直覺得公主裙係好LEUNG,但無奈, 小朋友,女仔特別女仔, 好多都中意,
我女呢排成日話想要白雪公主裙,
我 ...

其實女仔真係好鐘意自己係公主架
我記得自己细個都想有公主裙
可惜生活環境唔許可
我2個大女佢地细時又冇要求
所以我都冇買過
依家细女佢反而想要條婚紗咁既裙
我就真係覺得誇左d 啦
所以都冇買
睇下第時大家姐二家姐結婚時
個细女係咪仲细
到時就買花女裙比佢滿足下

男爵府

回覆 李露眉 的帖子

我覺得等阿囡開心下又冇乜所謂,我趁迪士尼六折買,平好多

李露眉    發表於 18-1-30 14:12

男爵府

李露眉 發表於 18-1-30 11:03
我一直覺得公主裙係好LEUNG,但無奈, 小朋友,女仔特別女仔, 好多都中意,
我女呢排成日話想要白雪公主裙,
我 ...

條裙好靚,小朋友好可愛
着衫睇場合,平時着就誇啲,可以留番生日會或去迪士尼著。

大宅

回覆樓主

我個姪女都成日着公主裙,以大人角度睇其實好誇張,質地又唔靚仲要貴,有公主病feel ,但無奈小朋友鍾意係都要着

大宅

其實公主裙唔一定係呢D, 日本有出好多日常出街著或家居著的公主裙款, 平實D好似普通出街連身裙, 無蓬蓬, 一D都唔誇, 棉質又親膚, 唔熟公主D人都唔會覺知係公主裙. 淘幾件俾囡著, 佢好開心. 我也成日同佢講佢唔係公主

珍珠宮

回覆樓主

唔好用大人角度去睇公主裙,適當時應該要比佢穿

別墅

回覆樓主

一條公主裙就會有公主病? 哈哈,咁阿媽買Chanel ,Herman 又有無虛榮病?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我都好怕公主野,所以平時都無比女著公主裙,但係女仔都會貪靚,我地細個都會貪玩著媽媽既高跟鞋啦~所以生日會或去迪士尼都會比佢地著下,其實佢地又唔會特別沉迷,講真你大個想佢著佢都唔會彩你啦~唔驚比人笑口咩 襯細個比佢著下無所謂啦~比佢完心願~

子爵府

回覆樓主

去迪士尼先著,入到去先換,我地係咁,係入面好多小朋友都著,唔會太誇,反而影相會靚d ,但平日著就誇唔方便

男爵府

jeanne1120 發表於 18-1-30 11:09
我有女,我唔會俾個女著呢d 裙
學你講,好鬼娘,好似自以為公主咁,中哂毒
如果平日出街都著,就更加突儿
我之前同你睇法一致, 唔想亦唔會去買, 之後同朋友傾開, 朋友個囡都想要一條公主裙, 佢一直無買, 到阿囡小一時, 有朋友比左一件舊公主裙佢, 佢囡囡話, 媽咪, 我大過啦, 唔會著公主裙啦, 之前我真係好想要, 而家著唔到啦, 其實公主裙只係女孩子fantastic memories of childhood, 大過左睇返相可能會笑下
而家我唔會阻我囡去要一條公主裙, 不過只可以係一條, 阿囡講左想要好耐, 之前迪士尼六折, 我入迪士尼想買既時候, 我囡又話唔想要, 因為佢覺得自己條長紗裙更加靚, 如果父母只係父母立埸去睇, 小朋友好多要求都係多餘, 但當你企係小朋友立場去睇, 人生係佢自己, 童年只得一次, 只要佢要求唔係錯, 我唔會輕易去忽略佢要求囉

伯爵府

回覆樓主

正常吖,我年幼時也鐘意,如果有囡都會買條比佢enjoy下

伯爵府

回覆樓主

條裙好靚呀,我覺得無所謂如果入下主題公園同生日會做主角。

水晶宮

愛我啤酒 發表於 18-1-30 13:47
一條公主裙就會有公主病? 哈哈,咁阿媽買Chanel ,Herman 又有無虛榮病?
邊個話有公主病?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

通常係開party或者生日,先至會著。
真心講句,幼稚園小朋友著成咁,又著埋啲高踭鞋行樓梯。好危險
不要從別人的嘴裡去認識我

用戶要求終止服務

回覆樓主:

其實公主裙越唔畀就越恨。我買 好多公主裙,我次次去迪迪尼都要佢哋著,著到出大汗,周身痕,之後佢哋就知 而家不會想再著

寶石宮

回覆樓主:

小朋友鍾意,開party 着下都ok吖

男爵府

大廚勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主

個阿媽唔鍾意公主嘢,又娘又唔舒服,呢啲都係大人自己嘅角度想法,小朋友諗嘢好天真,亦有佢地既幻想世界,佢哋開心就得啦。
如果著條公主裙就會沈迷公主會有公主病,條裙都真係幾神奇,咁大家要快啲去買Doc McStuffins 嘅costume啦,會變醫生㗎!

別墅

李露眉 發表於 18-1-30 14:02
邊個話有公主病?

前面有媽咪話買左公主裙會變公主病呀嘛,唔係咩

首頁
34567...11

尾頁

跳至