想生BB

跳至

首頁
34567...14

尾頁

大宅

好媽媽勳章

Re: 用驗孕棒時初初無,10分鐘後有條好微弱既線出左黎,bingo or not? ?-(

pinky

謝謝你呀
不過琴晚四點幾肚餓到醒左,飲左杯熱奶再zzz =p

我應該你7 月5 日,你早我4日 =)
你係咪四周6日呀 ?
幾時正式見醫生呀? 我下星期二係咪都未見到呀 ??
「祂未曾允許天常蔚藍,祂未曾應允花兒常開,祂卻因許祂的慈愛常在。」

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Re: 用驗孕棒時初初無,10分鐘後有條好微弱既線出左黎,bingo or not? ?-(

lckyw,
終於水落水出你又唔駛咁辛苦la,恭喜 & take care

男爵府

lckyw:
係啊!我而家係4周6日,聽日會去睇醫生,因今日病左-------感冒!怕傳染俾個女,所以要快d去問醫生攞藥食!
大概6周左右才照到gar!

大宅

好媽媽勳章

THX MARCH

wish you good luck ! this month bingo

「祂未曾允許天常蔚藍,祂未曾應允花兒常開,祂卻因許祂的慈愛常在。」

大宅

好媽媽勳章

PINKY

你要保重身體呀,食個奇異果啦 ,好d呀。今日我都有幾個同事病呀。
點解e生叫我下星期返去 ?-( 五週呀wor,咩都睇唔到 ??

男爵府

lckyw:
你下星期二去醫生度check啊?到時你係未剛好5周?我睇書話5周開始bb心臟已開始pump血啦!
我聽日睇完醫生話你知照唔照到啦!

大宅

sami,jod,

多謝呀.我會小心的..不過我平時都幾粗魯..又成日追巴士呀..跳呀..跑呀...依家要成日提醒自己..
^_^

lckyw,
我唔知應幾時覆診呀..那醫生話一個月後都唔遲..依家就算去照都係一個水泡咁...乜都見唔到喎

我上次period係12/9,唔知幾時排卵.因我唔係日日度體溫呀..醫生話我表面上係六個幾星期..但我平時period期比較長..有成四十日呀..所以應只有五個星期左右呀..

你又會幾時覆診呢..

大宅

好媽媽勳章

freak

你比個體溫表我睇下啦。
我下星期二覆診,正常week6 第一次見e生。

大宅

好媽媽勳章

pinky
係呀,e生叫我下星期二返去見佢,到時剛好5週呀。
你聽日見婦科,即係都係5週啦。記住話我先呀
琴日只係見到小黑點,希望下星期會見到小b著床正常同健康啦。你個小b都係呀,健康平安。
你記住教多d我呀,我咩都唔識。

侯爵府

lckyw,
thank you ar!!! 我反而無唸住咁快bingo度喎,唔知點解呢,可能覺得自己just 1st month o掛. egg day之後我同老公都未再dodo過,佢又倦我又倦又唔舒服所以畳埋心水唸住下個月先努力過.

freak,
咁你有左就唔好再咁大動作啦,追巴士呀急步行都唔好la,bb依家未隠定架,小心d.大動作時,按住個肚保護佢.

lckyw,freak,
你地鐘意b囝orb囡呀??

大宅

好媽媽勳章

march

hehe,總之祝你隨心所欲啦
你係咪第二胎呀 ?
我daddy 同老公都想係囝呀。但我覺得囡都可愛。但現在對我來說,囝囡都無所謂,最重要係健康成長。

大宅

March,

第一個月去試唔代表機會會少左呀..我都係第二個月咋..而且我都唔係好勤力咁去度體溫..覺得自己有點糊糊塗塗而bingo...真的好開心..因為我老公係大陸工作的..平時只會星期五六日先回來.同埋星期二或三回來多一次..所以那時我諗..就算我度住體溫..知道幾時排卵都無用呀..佢都唔係身邊..所以我就唔係日日去度..你有好消息的話.就記得上來報喜呀..

我知道bingo後都成日提自己的啦.所以現時都乖左..唔會咁大動作..無行返公司..轉左搭小巴咁..

我自己無乜所謂..我老公就鍾意囝囝..佢好實際咁考慮到第日搵工同搵伴侶..都係囝有優勢喎..ahah..咁鬼現實.你鍾意囝定囡呀

lckyw,

我個體溫表真的好唔齊呀..17-25/9多是97.3..之後兩星期無度....之後..我去左布吉補渡蜜月..回來9/10先再度..那時己係98.6...之後就一直徘徊係98.2-98.5

我乜都唔識...其實下一步應點做呢..係咪係政府醫院登記呀.還是去母嬰健康院呀..

大宅

好媽媽勳章

freak

可能你個小b係honeymood baby
我都唸緊睇晒西醫定政府,我打算開刀生,所以1516 兩邊睇定只係睇西醫。

各位有咩意見呀

侯爵府

freak & lckyw,
你2個大肚婆攪乜都得閒 ?-( 應該好倦要多訓覺架!!我都知第一個月唔等於no chance但自己都無乜所謂無乜好hurry感覺.有左梗係上黎報喜la點會收收埋埋.我同老公都想要個囝,我有個5yr囡囡啦,所以想追返個囝.

lckyw,你係咪唔駛返工架?freak,咁咪好囉無再行路改搭小巴.總之take care la!!!

侯爵府

lckyw,
我都係私家同政府2邊睇,保險d嘛.私家就可以比你照extra-sound睇到個bb政府chk既野有多d所以2邊睇著數點都多d.而最後我都係響qe生...點解你唸住開刀??要選日子嗎??

大宅

好媽媽勳章

March

hehe,排住你地所以上黎lol 。
同你地傾令到我個人都開心左,有人支持總好過無。係咪

我做part time咋,每日朝7午2。
今日下午zzzz ,但現家又開始zzz 啦

大宅

好媽媽勳章

march

如果我想兩邊睇,下一步應該點做,教下我啦媽媽

我媽媽,亞e、舅母、同事同朋友都叫我開刀生呀

大宅

march,

依家八點幾.未咁快眼訓..ahha..
我第一晚check 到自己bingo..開心到差不多成晚無訓呀...眼光光到天光..aha

lckyw,

係呢..點解你諗住開刀呀..順產唔好咩...
我其實好想老公陪我去聽下course又或者去覆診.但佢星期一至五/六..都會係大陸..我諗到次次要自己一個人去..其實有點唔開心...不過無計啦..

侯爵府

lck,
你想睇政府要叫私家出封信比你拿去你相睇o個間政府e院就得la.係咩,點解佢地個個都叫你開刀??如果身體okay,bb又無乜話特別大.e生又覺得你盤體夠應該好少會suggest你開刀.除非你想選日子....你年齡應該都唔會好大,right??

唔駛即刻改口叫我媽媽呀

大宅

好媽媽勳章

Freak

我本身有哮喘,都係開刀好d。
你去邊處覆診呀?我都要自己去呀,老公返工,佢話留番d假出年生時用。
你想聽course ,叫埋我啦,我都想聽呀,我老公都無可能同我去呀,因為佢唔明中文,我同你有個伴呀麻。

首頁
34567...14

尾頁

跳至