自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

男爵府

“其實我都唔知你地係做緊咩”……..幾年都係咁講, 搞到我都懷疑自己做緊咩

meow_day    發表於 18-3-14 14:59
Manmanca    發表於 18-3-13 17:24
good_pig    發表於 18-3-13 10:04

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主

你成家都係我養緊

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

c.vieri 發表於 18-3-13 10:00
你成家都係我養緊

你唔響度做, 出去邊有人請

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

milk323 發表於 18-3-13 09:38
仲有樓上有人講過「OT留低等做野、結果齋坐但冇得claim OT」「我請你返黎係entertain 我」等等我都遇過, ...

呢D 恩主心態真係好難攪...

最煩係...有D 上司都係咁....

侯爵府

good_pig 發表於 18-3-12 22:30
我講先
case: 遲出糧
腦細: 我覺得D 同事唔係咁急等錢駛...........
X 2, 腦細: 遲幾日唔係咁等錢開飯吓嘩......

子爵府

打電話比佢話無聽過,當面同佢講話唔記得,send e mail話太多睇唔到,點解唔提佢。
之後我先send e mail,再打電話比佢話send 左e mail比佢,再print份e mail比佢要佢簽名確認收到,佢試過話無收過,我比番個簽名佢睇,即刻無聲出。

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

good_pig 發表於 18-3-13 10:05
你唔響度做, 出去邊有人請

新正頭同地產agent 講 「留返d錢叫佢去買棺材」

個agent 問佢有個客出某個價,問佢賣唔賣。

珍珠宮

himhim0502 發表於 18-3-12 23:28
呢個先賤
我個件賤過十倍....
1. 你email佢話無睇.
2. 你比hardcopy highlight埋佢又話睇唔到
3. 你口頭講, 你一開口要用少少腦思考下我講既野就無心機聽繼而發皮四話都唔知你講乜.

最近有次仲好笑, 我做咗一張WORKSHEET比佢, 跟住佢話加D乜. 我加完再比佢, 佢同我講你有無聽到我講乜你都無加到. 我話咪加咗囉, 跟住我睇番個WORKSHEET係第七行, 我就同佢講係ROLL 7, 跟住佢睇到啦..仲要話咁點解我開FILE時唔係呢一行...你話佢係唔係SHORT上腦.....你語識scroll up and down去睇?

Manmanca    發表於 18-3-13 17:25

男爵府

TingTing 發表於 18-3-12 22:48
個老細話我同事OT响公司嘥電!我同事嬲爆即熄機走人…

本應3個人做ge嘢,我一個人做哂,日日例ot4個鐘,佢keep位請唔到人。半年後,老細話我唔識Time Management

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

good_pig 發表於 18-3-12 22:30
我講先
case: 遲出糧
腦細: 我覺得D 同事唔係咁急等錢駛...........

「我俾錢出唻請你,就即係買起你D時間同尊嚴,我未叫你地去食飯,你地唔可以去食飯;未叫你地收工你地都唔可以走!鬧你你要企定唔可以駁咀!」
佢講完仲要衝去水機掹起支5加倫水往我地掟!

子爵府

N 年前的腦細,8號風球唔出聲。到有同事發現,同佢講要收工,佢先話,乜你依家先知咩? 幾點幾點掛左啦!

咁都不止,仲要講風涼話:

留響公司咪好囉,又安全,又有冷氣你嘆。返屋企你都係坐響度之嘛!

Manmanca    發表於 18-3-13 18:15

寶石宮

baby_chu 發表於 18-3-13 10:35
「我俾錢出唻請你,就即係買起你D時間同尊嚴,我未叫你地去食飯,你地唔可以去食飯;未叫你地收工你地都唔 ...

咁狂嘢

寶石宮

Angela.Cheung 發表於 18-3-13 10:32
本應3個人做ge嘢,我一個人做哂,日日例ot4個鐘,佢keep位請唔到人。半年後,老細話我唔識Time Management ...

我試過請我做a 同b 嘅工作,咁阿頭係咁叫我做b 咁咪做,老闆有一日話,點解a冇增長.....我之前寫左plan 做a嘅嘢,冇人理,而家冇做又blame 我,乜玩法

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

good_pig 發表於 18-3-13 10:40
咁狂嘢

哩D都只係第二狂野!最狂野..... 4級唔出得街!

good_pig    發表於 18-3-13 10:58

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

開會吩咐咗啲嘢係咁做, 10+人都聽到, 落埋會議紀錄

做完出嚟話唔係咁,

職員--會議紀錄mark咗你話咁做喎

老細--你哋一定誤會咗我嘅意思

職員心諗: 10+人都認為咁做喎, 你衰咗想改嘢咪老實講囉

寶石宮

girlbear 發表於 18-3-13 11:07
開會吩咐咗啲嘢係咁做, 10+人都聽到, 落埋會議紀錄

做完出嚟話唔係咁,

最老土係衰左唔認, 一係就發癲爆球

大宅

annakit 發表於 18-3-13 02:08
女上司, 有野要佢confirm

女: 咁都要問, 你冇主見架

叫佢唔好放棄冶療

annakit    發表於 18-3-13 21:25

大宅

年底要清假, 佢話唔比我連續請幾日, 咁我都算, 同佢講我淨係請星期六用黎清假, 佢居然話 "個個星期六都唔使返, 你咪好著數!"。我到今日都唔知用自己年假請假仲要唔比連續放有乜著數

寶石宮

zombie 發表於 18-3-13 11:50
年底要清假, 佢話唔比我連續請幾日, 咁我都算, 同佢講我淨係請星期六用黎清假, 佢居然話 "個個星期六都唔使 ...

佢想你點放?

定係唔放益佢

我之前有呢D同事囉,當個老細係老豆咁好

大宅

凌晨4點打手提比我我無聽, 佢對住我個留言信箱怒叫 "接電話呀!唔24小時接電話仲乜要有手提電話呀!你好即刻打返比我! "

首頁
34567...10

尾頁

跳至