想生BB

跳至

首頁
34567...9

尾頁

大宅

頭先問完醫生, 佢話6星期後去check就會知道

複式洋房

回覆 # 的文章

Dear sisters,

I am already 42, have tried for 1 year, 3 iui and 3 ivf now, still unsuccessful. Feeling sad. I am still undergoing treatment. Seems a long way to go.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 fussy 於 09-3-18 23:29 發表
生前一星期仲玩緊...仲有坐帆船出海...

真係犀利

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

伯爵府

我要加入,一齊打氣

hi, 我35啦,我都想加入一齊打氣,
希望大家一齊中b,一齊開心.

男爵府

35歲大把機會, 加油呀~
原帖由 sasatt 於 19-3-2009 16:50 發表
hi, 我35啦,我都想加入一齊打氣,
希望大家一齊中b,一齊開心.

大宅

好媽媽勳章

我38 la, 試過小產兩次, 今年7月生啦, 大家努力加油!

子爵府

我都支持下..... 互相鼓勵一下先...
我37喇.... 試左2個月唔得...
我自己就好大壓力..... 驚時日無多...
不過我ec話, 45歲前都仲大把機會....
我而家努力中....
大家一齊努力... 比0的信心呀!

大宅

Hi all,

我都加入一齊打氣!!我今年都36啦! 小產過, 今個月又一再開始試驗!好緊張!!今日DAY 26, 但係好似有來M感覺!!
q**p

大宅

Winson_baby,

我今日都係day26, 子宮位痛痛地, 又係有m come feel, 攪到成日去toilet睇吓係咪嚟mmouth:

原帖由 Winson_baby 於 09-3-19 21:22 發表
Hi all,

我都加入一齊打氣!!我今年都36啦! 小產過, 今個月又一再開始試驗!好緊張!!今日DAY 26, 但係好似有來M感覺!!

男爵府

一日有m來都有機會呀姊妹們, 唔好放棄, 加油呀!
原帖由 siufung 於 19-3-2009 20:51 發表
我都支持下..... 互相鼓勵一下先...
我37喇.... 試左2個月唔得...
我自己就好大壓力..... 驚時日無多...
不過我ec話, 45歲前都仲大把機會....
我而家努力中....
大家一齊努力... 比0的信心呀! ...

大宅

原帖由 Meii88 於 09-3-19 13:09 發表
Dear sisters,

I am already 42, have tried for 1 year, 3 iui and 3 ivf now, still unsuccessful. Feeling sad. I am still undergoing treatment. Seems a long way to go.

tried your best. many bk sisters are still working for it.

did you have bb before? start so late?

大宅

原帖由 gkk 於 09-3-19 17:53 發表
35歲大把機會, 加油呀~

i'm 34.5. 3 early miscarriages so i feel so tired lah.
will do FET on Sat.

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都33啦~~~上年尾小產過一次~~
而家都仲未再有~~~~:(
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

伯爵府

回覆 # 的文章

多謝妳鼓勵AR,有時一個人努力好泄氣,真係要上黎同大家傾下,亙相鼓勵下先得AR

複式洋房

回覆 # 的文章

I married late and only after a few years did I try iui and ivf. i am not sure how long will i try, up to 43? Feel like burning money

大宅

原帖由 Meii88 於 09-3-19 22:42 發表
I married late and only after a few years did I try iui and ivf. i am not sure how long will i try, up to 43? Feel like burning money

Meii88,

其實唔洗限住自己try 到幾多歲既.
總之一路try, 一係就try 到成功. 如果唔成功.就try 到自己個心覺得 try 夠,對得住自己,就自然心安地停.末到果一刻,唔洗免强自己停的.

複式洋房

回覆 # 的文章

Ruby06

thanks for your encouragement. It helps.

伯爵府

好媽媽勳章

見到呢個topic, 入黎同你地打下氣!!

我36歲先結婚, 當時都擔心高齡好難生bb,
點知第2個月就有左, 38歲生埋第二胎,
而家大b3歲(女), 細b1歲(仔),
兩個都順產,
第二胎都係不設防第二個月就bingo.

Bingo心得:
計準排卵期,
排卵前一天和後兩天do do,
do do 後盡量伸高下身約2-3分鐘(即讓精子向內流)
仲有一點,
如果do 前老公是沖涼的話,
千萬不要用太熱水洗下體(睾丸),
因如水太熱會令睾丸內精子死亡的!!
這是我想生第二胎,第一次未能bingo,
老公就諗起do do前沖涼時曾用較熱的水洗澡而得知的!!

各位加油呀, 高齡生b無問題!!

大宅

好媽媽勳章

good luck to you and never give up.

原帖由 PPyeung 於 09-3-19 21:43 發表

i'm 34.5. 3 early miscarriages so i feel so tired lah.
will do FET on Sat.

首頁
34567...9

尾頁

跳至