婆媳關係

跳至

首頁
34567...11

尾頁

大宅

&ptid
原帖由 boey 於 09-3-24 09:45 PM 發表
住客都係用鎖匙出入,點會影響到,防盜係有人爬牆先會響,裝左對租客都有好處,萬一真係有賊都會知
你屋企又會咁易比人爬到入花園mouth: mouth:
你而家唯有見步行步,最後當然唔好借啦 ...

我係驚佢響時影向到,人地入唔到我屋企熄左佢,
我之前都有整過,果時我附近冇咩樓,但而家多左,試過響比人投訢

大宅

原帖由 MK2006 於 09-3-24 10:31 PM 發表
前一日拜咩丫....? 上頭丫? 咁接完新娘第一件事係拜祖先架, 唔洗拜丫... 唔拜祖先, 佢地唔飲得新抱茶架喎. 唔通叫新娘自己早一日送上門拜定先, short short地
...

我都唔知,都唔會理,我同亞媽講左,唔得,再講車都唔借,
不過我亞媽就話叫我老豆黎渣走架車,我就同佢講左,如果係咁,我就會買左架車,唔會比車匙佢地,

伯爵府

醒目開學勳章

咪理佢地啦, 你自己大肚顧咗自己先, 直頭同佢地講你大緊肚咪都唔借, 唔好再煩你, 你個肚有咩事入哂佢地數, 再嘈以後連家用都冇添, 睇佢驚唔驚
原帖由 vickywoo121 於 09-3-24 22:48 發表
我都唔知,都唔會理,我同亞媽講左,唔得,再講車都唔借,
不過我亞媽就話叫我老豆黎渣走架車,我就同佢講左,如果係咁,我就會買左架車,唔會比車匙佢地, ...

大宅

原帖由 MK2006 於 09-3-24 10:52 PM 發表
咪理佢地啦, 你自己大肚顧咗自己先, 直頭同佢地講你大緊肚咪都唔借, 唔好再煩你, 你個肚有咩事入哂佢地數, 再嘈以後連家用都冇添, 睇佢驚唔驚

佢地就係話我到時都生左la,我同佢地講我都要湊架,我亞媽就係話到時有人湊架la, (個人都係我),我都同佢地講左做人唔好咁過份,我要湊小朋友,又要同你地渣車,老公渣新娘車,已經冇位,我幫佢地渣車接亞公亞婆,雖然我架係7人車,我自己都要坐4個la(我渣車加3個小朋友),仲要比我亞媽問我佢地點,坐唔晒都要搭車,點可以車咁多人呀,幫你地做野多謝都唔會有一句,仲想點,我都同老公講左今次企硬,唔可以比佢地再黎破壞,

大宅

係…我支持你,你一定要企硬,唔好心軟呀!!

禁止訪問

BK Milk勳章

禁止訪問

BK Milk勳章

禁止訪問

BK Milk勳章

禁止訪問

BK Milk勳章

禁止訪問

BK Milk勳章

禁止訪問

BK Milk勳章

禁止訪問

BK Milk勳章

禁止訪問

BK Milk勳章

禁止訪問

BK Milk勳章

水晶宮

樓主 支持你企硬呀!!!!!
對住呢d咁既家人, 真係咩都還晒啦, 都唔知駛唔駛命都俾埋佢先夠威....

為左你自己一家 你要堅持呀!!!!

唔好意思, 難聽d講句, 因為我睇到火都黎埋, 你阿ma咁想威 叫佢改嫁個圍村村長, 到時借間屋俾表哥結婚啦!!! 勁威呀!!!!!

男爵府

原帖由 vickywoo121 於 09-3-24 22:42 發表
&ptid

我係驚佢響時影向到,人地入唔到我屋企熄左佢,
我之前都有整過,果時我附近冇咩樓,但而家多左,試過響比人投訢
咁咪啱囉,到時警察黎埋,有人爬牆偷入私人地方,拉晒佢地番去,睇佢地下次仲敢唔敢~

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 vickywoo121 於 09-3-24 23:12 發表

佢地就係話我到時都生左la,我同佢地講我都要湊架,我亞媽就係話到時有人湊架la, (個人都係我),我都同佢地講左做人唔好咁過份,我要湊小朋友,又要同你地渣車,老公渣新娘車,已經冇位,我幫佢地渣車接亞公亞婆,雖然我架係7人車,我自 ...

總之要企硬啦...唔好理佢係邊度入門...亦唔好出$租酒店呀, 之後又會好長手尾...

其實我覺得你老公唔應該幫手做司機添, 你一個人點帶到3個小朋友呀, 仲要有個得幾個月大..接送你公公婆婆好正常(其實應該都係你表哥自己攪點架, 佢係主人家喎,不過當係你孝順下長輩都ok), 不過同你父母講明, 車公公婆婆佢地自己就要自己坐車囉, 冇可能你帶住幾個車出車入接埋佢地架

大宅

真係好多謝咁多位mami,由我同老公搬左入而家間屋,問題就不停,我之前都係同6299住,生左BB開始唔夠住,6299就比塊地我地自己起樓,我地都冇諗過會有咁多問題,可能我爸媽都以為我老公冇錢,加上我知我亞媽係咩人,結婚時同我6299講左,唔會向圍村食飯,我請願比人睇低都唔想比人知道我地有D錢,結婚幾年先住而家間屋,都唔知係好定唔好,
但今次一定要企硬,反正唔係成日見,唔好令老公難做,
我會保護家園

翡翠宮

畀面勳章

原帖由 vickywoo121 於 09-3-25 11:59 發表
真係好多謝咁多位mami,由我同老公搬左入而家間屋,問題就不停,我之前都係同6299住,生左BB開始唔夠住,6299就比塊地我地自己起樓,我地都冇諗過會有咁多問題,可能我爸媽都以為我老公冇錢,加上我知我亞媽係咩人,結婚時同我6299講左,唔會向圍村食飯 ...

100%支持你

大宅

good.
支持你.

首頁
34567...11

尾頁

跳至