自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

水晶宮

原帖由 沙沙 於 09-4-1 17:42 發表

咁大反應呢..少可啊~

有冤情丫嘛

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 sandylaw 於 09-4-1 17:45 發表

有冤情丫嘛
笑啦笑啦

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 沙沙 於 09-4-1 17:42 發表

咁大反應呢..少可啊~
今次想10字一回呃post都唔得喇
一定要講得清清楚楚
唔係會以為我有份圍插樓主
到時水洗都唔清
我仲要上bk吹水架

男爵府

原帖由 siulili 於 09-4-1 07:50 發表
你用詞都幾..................

人貴自重, 我唔知你同樓主之間發生咩事, 亦唔知樓主點比人'圍', 但只看閣下呢個回覆, 真係有點 :surpris ...

我相信其實揚媽媽既意思唔係你所諗咁既,因為佢並無份圍攻樓主,只不過佢有時用詞較攪笑D,所以你有所誤會。

*首先聲明,我並同揚媽媽唔相識架,我只係講句公導說話者。

大宅

原帖由 katimbear 於 09-4-1 17:30 發表
唔係喎.. 我記得樓主講野一時一樣.. 一時又話自己係大陸黎.. 一時又話個仔10歲.. 唔知咩又去左美國.. 真係怪怪地架.. 咁d媽咪先質疑佢講大話.. 先話返佢.. 跟住佢就扮可憐.. 又話bk 媽咪蝦佢. 又比人圍.. 又話人地點 ...

果個post我都有睇呀, 但我所係見樓主都好有耐性咁續一回答所以問題,跟住又係咁俾人挑起其他嘢講, 或都抽出某些字眼來講,其實有時有啲嘢真係未必可以單用文字解答晒。 如果樓主真係作嘢,咁佢要讚佢咁有耐性喇!

不過,誰對進錯都好啦,唔鐘意樓主啲人咪唔好再理佢囉! 相反樓主都唔好理唔鐘意佢既人咪得囉!

禁止訪問

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

背景複雜唔等如講大話,樓主有自己既往事,(在美國的前夫,和前夫在國內既兒子),我都見過更複雜既家庭(3個女異父異母,都唔係現時既"父母"生),有時個爸爸係呢個,但有時又係另一回事,有時有家姐有時又無,始終人地家事,聽下就算。

而且有時唔信就唔信,點解要話人地係分身/辱罵呢?

起碼樓主既語氣用詞,都係尊重人,唔似有d人咁,好過火,就算怕有其他bk媽媽俾人呃同情心,都唔洗咁話樓主。

原帖由 katimbear 於 09-4-1 17:30 發表
唔係喎.. 我記得樓主講野一時一樣.. 一時又話自己係大陸黎.. 一時又話個仔10歲.. 唔知咩又去左美國.. 真係怪怪地架.. 咁d媽咪先質疑佢講大話.. 先話返佢.. 跟住佢就扮可憐.. 又話bk 媽咪蝦佢. 又比人圍.. 又話人地點 ...
識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

放心,太空媽,仲有好多人明"留腳毛"點解

原帖由 揚莉煒媽咪 於 09-4-1 17:51 發表
一定要講得清清楚楚
到時水洗都唔清
我仲要上bk吹水架
識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

每個人都有自己既過去,有D人係唔鍾意去解釋自己既過去。

我初時都覺樓主一時話咩.....,一時話咩.....,但後來睇番佢之前既回應既post,覺得都合攞輯,呢D只係佢既過去者,有D人真係唔鍾意去解釋,可能就係咁,所以開始引起大家既誤會,事件亦開始越來越覆雜化。

我記得有一次返教會時,聽牧師所講到一個topic,原來令人誤會者皆是罪人,所以如自己做一D係令人誤會既事,唔應該怪罪別人,反而要自我反省,應立即解釋清楚一切。

希望樓主你都能明白過中道理。

男爵府

原帖由 沙沙 於 09-4-1 18:07 發表

笑到我差D..'梗'提子

喂喂喂............有咩咁好笑喎!

子爵府

啊 !原來太空媽,吾鍾意人地叫佢做大空媽,我宜家知啦太空不能叫大空媽,太空媽大空媽,大空媽又不是太空媽,太空媽,大空媽大e媽有無關係架

男爵府

原帖由 揚莉煒媽咪 於 09-4-1 17:51 發表
一定要講得清清楚楚
到時水洗都唔清
我仲要上bk吹水架

做咩無啦啦變咗批鬥太空媽 ge ?

男爵府

原帖由 daniel44 於 09-4-1 18:26 發表
啊 !原來太空媽,吾鍾意人地叫佢做大空媽,我宜家知啦太空媽不能叫大空媽,太空媽吾係大空媽,大空媽又不是太空媽,甘太空媽,大空媽同大e媽有無關係架 ...
搞事呀 ? 身行ar ?

子爵府

原帖由 鵝老太 於 09-4-1 18:43 發表
搞事呀 ? 身行ar ?
咩喎,吾明就要問麻

男爵府

伯爵府

ic, 咁我而家明啦! 誤會左你, 唔好意思!

但係咁,BK係個個都可以看, 你都唔可以EXPECT每個人都明你心底話, 知道所有事情如何發生。 我自問真係無睇樓主之前的故事, 咁啱今朝個THREAD比你推左上嚟, 我又CLICK左入嚟睇(通常我只會望下頭果兩三頁的主頁有咩有興趣的TOPIC, 先會CLICK入嚟架咋), 所以先有 的感覺。

你都識話我唔明就唔好咁回, 相反地, 當你去到別人的TOPIC時, 又可否留言清楚少少, 免得再比人誤會呢? 好難叫每位會員都每天花咁多時間在BK交朋結友, 了解每一位會員的性格, 玩爛GAG的特長, 係咪?

下次如果我見到太空媽大空媽你的話, 我會識做架啦

原帖由 揚莉煒媽咪 於 09-4-1 17:23 發表
咩樹呀
你唔明我講乜就唔好咁回啦
我意思係留番條腳毛慢慢睇
有時d topic跌左落低怕自己出街後搵唔番
我都無同樓主發生過咩磨擦
亦無份圍樓主播
之前睇完都打左一大段想回樓主
意 ...

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

原帖由 siulili 於 09-4-1 19:45 發表

但係咁,BK係個個都可以看, 你都唔可以EXPECT每個人都明你心底話, 知道所有事情如何發生。 我自問真係無睇樓主之前的故事, 咁啱今朝個THREAD比你推左上嚟, 我又CLICK左入嚟 ...

一場誤會,
好彩雙方都明白事理的媽咪,
無展開另一場罵戰,
繼續吹水。

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 siulili 於 09-4-1 19:45 發表

但係咁,BK係個個都可以看, 你都唔可以EXPECT每個人都明你心底話, 知道所有事情如何發生。 我自問真係無睇樓主之前的故事, 咁啱今朝個THREAD比你推左上嚟, 我又CLICK左入嚟 ...
你都講得o岩
咁我以後盡可能打多2粒字

首頁
34567...9

尾頁

跳至