自由講場

跳至

首頁
34567...11

尾頁

男爵府

牛年勳章 美好大世界2017勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

amdwii 發表於 18-7-2 22:44
回覆 fanlee 的帖子

找緊總公司電郵,暫時找唔到,如你知道,請話我知。

https://www.hitachi-ies.co.jp/english/company/office_location.htm

睇下這些聯絡資料有無用

大宅

回覆 tangmoon516 的帖子

其實除左去discuss,bk外,仲有乜討論區有影響力?

子爵府

amdwii 發表於 18-7-2 23:45
回覆 missparent 的帖子

我連個主管的電郵都唔給,你認為香港office 會給我總公司電話,不過我預最壞打算 ...

我認為?

我件電器用咗接近10年,最後係香港維修部最 senior 嗰位帶齊電腦零件幫我整。

得唔得就睇你 negotiation skills!

大宅

回覆 missparent 的帖子

好厲害,不過我就冇呢個本事,現在想可唔可以退錢,買過另一個牌子,有冇可能?

大宅

回覆 Mummy_Cherry 的帖子

謝謝回覆

大宅

好媽媽勳章

回覆樓主:

我都用昱分體冷氣超後悔,成日漏水好煩

男爵府

回覆樓主

我遭遇跟你有九分相似!全新半年已壞要我俾三千幾搭棚,我心有不甘同佢嘈話你部機質量咁差點解要我俾錢搭棚,結果當然唔夠佢嚟唯有屈服!點知整唔夠兩年又壞過!又話冇雪種又要我俾錢搭棚!仲無恥到話冷氣機三年壽命係咁上下㗎啦!好後悔買機連安裝洗咗幾萬蚊換來一部垃圾機!今次終於唔再俾機會佢換咗部大金,又凍又靜無得輸(emoji)
令囝囝健康快樂,知書識禮;與丈夫分享分擔,無限支持,就是我對社會的一份貢獻

大宅

回覆 jiwawa 的帖子

謝謝你的回覆,即係你搭左三次棚,最後都係要換過另一部機。我就係認為搭棚係佢的責任,現在佢唔理我,我估佢都係想拖住我,你有冇試過消委員幫手?或找傳媒?

大宅

回覆 kalicarey 的帖子

漏水,即係昱的機唔夠凍,仲會漏水,點解做到全港第一

侯爵府

amdwii 發表於 18-7-2 21:39
如果你打算買分體冷氣機的網友,真心想同你分享一隻日本牌子冷氣機的質量和服務。

上年裝冷氣,因某牌子( ...

有冇留底對話及證據,試吓推上報,太差啦!

大宅

回覆 kayen 的帖子

今年我找個主管,最初都唔夠胆覆我,隔幾日先覆,一覆就話公司政策

子爵府

amdwii 發表於 18-7-2 22:41
回覆 YY1101 的帖子

我係出昱總公司換機,昱師父裝機,都壞機,仲叫搭棚給佢去check 機,你話有乜道理,一 ...
我買L知洗衣機用咗1個月洗完衫厨房水浸,拉部機出嚟再開機睇吓咩事,機背入面狂漏水出嚟!其實真係唔知幾時開始漏水,部機裝完就推番入厨櫃下面,一直都冼到衫係水浸先發現。

師夫睇完話入水泵爆咗,打上hotline同佢哋講部機入面入過水要求換機,
當時個cs話換機只限10日內我用咗1個月冇得换機。我話新機用1個月就爆入水泵,
明顯係產品質量出問題,佢答我整咗咪用得囉。

佢哋冇負責職員跟,每次打上去唔同人聽!
最初話要等師夫報告但係一個星期都話未收到師夫報告。
又話全香港D貨比客訂哂1部機都冇得換比我,叫我等但唔知等到幾時。
再之後話我個換機申請未批㗎,又唔知幾時會批!

我永遠唔會再買呢間公司產品,佢哋售後極差

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

昱牌 已經變到好差

唉!真係痴線,買部機搭2次棚,繼續都係壞

子爵府

fungikaikai 發表於 18-7-2 23:33
好慘呀不如向消委會投訴,可能有啲用?再唔係搵生果報
可能揾機電工程處有用D

男爵府

amdwii 發表於 18-7-3 00:13
回覆 jiwawa 的帖子

謝謝你的回覆,即係你搭左三次棚,最後都係要換過另一部機。我就係認為搭棚係佢的責任 ...

我壞第一次時搭咗一次棚,第二次壞時我已經決定唔再俾機會佢!因為部機再整都殘曬肯定轉個頭又壞!我覺得成日要搭棚除咗錢之外仲會心驚驚,所以決心換咗部大金!不過另外幾間房都係用緊昱,一比較廳嗰部大金就即刻高下立見!房嗰啲要開到好行先夠凍,起機又慢又嘈!我冇去消委會,只係打去客戶服務部投訴,啲客服態度又差又無賴!費事再同佢糾纏!就算未過保養期維修唔使錢,但係搭棚都要個客俾錢,分明係你部機質量有問題,咁樣好唔合理啫!部機壞得咁密,每次壞都要搭棚條數咪好金!
令囝囝健康快樂,知書識禮;與丈夫分享分擔,無限支持,就是我對社會的一份貢獻

男爵府

amdwii 發表於 18-7-2 21:39
如果你打算買分體冷氣機的網友,真心想同你分享一隻日本牌子冷氣機的質量和服務。

上年裝冷氣,因某牌子( ...

我處理依啲case好絕,你上佢全球網站寫低哂所有出現過嘅email,然後將你嘅投訴send哂去所有email,唔一定只去CS,就算HR請人嘅email都send,收嘅人越多,就越多人會將你嘅email forward俾有關人士,而且多數會forward去部門主管,到時一定有人同你跟進,因為公司其他部門forward email,即係公司好多人都知佢地handle唔到個客,一定會處理得好快,加油!

大宅

回覆 可愛小肥媽 的帖子

謝謝你個意見,我要做多點

珍珠宮

回覆樓主:

呢間野出左名垃圾桶都唔收,以前好好,我幾年前好似你咁裝左部,用左半年唔涼,之後狂噴水,我都廢事整,換三菱重工,舒服晒

寶石宮

2023年兔年勳章

siupigwai 發表於 18-7-2 22:00
我屋企用「昱」窗口機,都係唔凍

如其名「小涼」伴

水晶宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

自從左涼右爽開始超多投訴,換機
越做越差
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

首頁