懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我都打算去聯合生,我第二胎啦!上胎都係聯合生,都ok。
原帖由 kellychoi 於 09-4-11 20:34 發表

我住上水但就走返觀塘生..哈哈..唔怕死
私家我真係唔清楚...因為都係第一次生
但我就知聯合幾好..咁以前又住個頭...
所以都係返返去...到時媽咪可以照顧下我呀..=] ...

媽媽最愛大小b

大宅

原帖由 kellychoi 於 09-4-11 19:10 發表
我有時都會好似你咁
見到d野又唔想食...就唔想煮
但為左個c6...冇計la...
琴晚個牛肋骨真係ok...
下次軑大家整下先得

請教下你點整, 我未整過牛肋骨

複式洋房

原帖由 celiaho 於 09-4-11 20:59 發表
我都打算去聯合生,我第二胎啦!上胎都係聯合生,都ok。
係呀呀...你都係呀..@@
我之前有病入過幾間院..
但如果講到好...佢真係第一呀
所以..我點樣辛苦都要辛苦返去生...
你係幾時去產檢呀
我遲左先book..下星期2先去睇第一次呀

複式洋房

原帖由 silly_potato 於 09-4-11 21:22 發表

請教下你點整, 我未整過牛肋骨

琴日係惠康買呀...
佢減價...50蚊2包呀
不過其實買返去...冇咩特別
我覺得似係牛肋腩...= =
但食落又唔似...
你買左返去一定要出水呀
因為我出水時真係好污糟
之後我就用水蓋過d牛肋骨
之後加入柱候醫...我想入味d...
所以加左2湯匙...之後再加左一湯匙蠔油
再加左d胡椒粉..因為怕佢會蘇..
就係咁....大火煮滾佢一陣
之後再用慢火慢慢炆佢...好易淋
煮到收水就ok la..
仲有...都可以改柱候醫做一包包個d四季咖哩粉
不過可能會辣小小...平時我地食得辣就ok
不過要味濃d真係要落多小小

大宅

原帖由 Rachel208 於 09-4-11 19:07 發表
我仲未知預產期呀,好大機會係11月底啦.歡迎嗎?
因為我健康院都要15號先有得睇, c+就要book到24號呀~我真係好擔心呀...咩都未check過...依家有得嘔既日子返而仲開心...哈哈..起碼可以同自己講..阿b應該仲係到...有無 ...

真系間間健康院吾同架~
我系灣仔健康院就初期無得照
不過就book左20-22weeks系贊育做結構lor~
小嵐*要健康快樂咁長大呀!!!

禁止訪問

大宅

原帖由 mr.s_fung 於 09-4-11 23:51 發表

真系間間健康院吾同架~
我系灣仔健康院就初期無得照
不過就book左20-22weeks系贊育做結構lor~

係唔係健康院會transfer我地d媽咪去公立醫院之後做checking架?我見係地個個都係係醫院checking既...

大宅

係咪第一次係醫院產檢後
一定要transfer去番健康院
因為我去醫院近好多
就係屋企隔離 去健康院仲遠

男爵府

想問下妳地會唔會成日都打噴嚏, 唔知係呼我本身有鼻敏感既關係, 每日都會打很多次噴嚏, 而每次打的時候都會連續打4-5個, 有時都幾擔心, 好驚會"震" 到BB.

男爵府

成10日無返工, 明天要開工啦, 真係有些唔習慣, 希望返到公司之後事事順利.

男爵府

Balasa,

我已經收到妳既PM, 但係前日回覆左3次之後都唔可以係我既寄件匣到睇到, 不知道妳收唔收到我既餐單, 如果收唔到的話, 請告訴我, 我可以POST上黎, 好嗎?

大宅

原帖由 Rachel208 於 09-4-12 10:21 發表

係唔係健康院會transfer我地d媽咪去公立醫院之後做checking架?我見係地個個都係係醫院checking既...

咁呢層我真系吾知啦~
因為我問d姑娘話,
我做checking既地方,
多數系健康院
不過有可能要去埋贊育
但佢無講過叫我去瑪麗呀
(因為我會系瑪麗生~!)

大宅

原帖由 Meowcat 於 09-4-12 11:53 發表
想問下妳地會唔會成日都打噴嚏, 唔知係呼我本身有鼻敏感既關係, 每日都會打很多次噴嚏, 而每次打的時候都會連續打4-5個, 有時都幾擔心, 好驚會"震" 到BB. ...

反而我有左呀b之後打小左噴嚏呀~
不過我都系有鼻敏感架``

禁止訪問

男爵府

我14/4先掛號,好似要5月尾先有得睇!
原帖由 kellychoi 於 09-4-11 21:28 發表
係呀呀...你都係呀..@@
我之前有病入過幾間院..
但如果講到好...佢真係第一呀
所以..我點樣辛苦都要辛苦返去生...
你係幾時去產檢呀
我遲左先book..下星期2先去睇第一次呀 ...

媽媽最愛大小b

男爵府

原帖由 kamily 於 09-4-12 12:40 發表

Meowcat: 我同你一樣!!! 我都好驚呀... 因為我一向都冇鼻敏感架喎... 但有左之後, 朝朝都會連續打三個噴嚏!!! 好奇怪呀... 但我問醫生, 佢又話唔發燒就冇野...?! ...

係呀, 即使已經按住個肚, 但係仍然有好大既撞擊力同壓迫感, 真係打噴嚏都要好小心, 怕bb會有" 地震"既感覺

複式洋房

唉呀....c6今日帶團去左迪士尼玩呀
我又好想去呀...係屋企悶左十幾日la...=[
佢仲要夜一夜先返...呢次實悶死..

複式洋房

原帖由 celiaho 於 09-4-12 12:42 發表
我14/4先掛號,好似要5月尾先有得睇!
唔係呀...我2個星期去左...排到14號咋...=]
到時14號就要7點出門口= ='''
因為要睇8點9...早到冇人有..真係慘...

男爵府

原帖由 kellychoi 於 09-4-12 12:47 發表
唉呀....c6今日帶團去左迪士尼玩呀
我又好想去呀...係屋企悶左十幾日la...=[
佢仲要夜一夜先返...呢次實悶死..

我老公今日去左美國出trip
28號先返呢

複式洋房

原帖由 vvvir 於 09-4-12 15:11 發表

我老公今日去左美國出trip
28號先返呢

嘩...你仲差過我= =
咁你係屋企有咩做呀?
你自己同埋狗狗都冇咩好玩姐wor= =
我d fd仲考緊AL...搵唔到佢地..

首頁

尾頁

跳至