跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

別墅

原帖由 vqvq 於 09-7-7 21:24 發表
嘩!!教跳舞.咁你一定好FIT!!!

我27週,但只係重咗10磅,我啲朋友話要用最後3個月努力增磅!

但我唔想太肥,怕生完收唔到身,因有之前都係小肥一簇!!!

...

有運動開真係好唔同, 無水腫,無嘔,無抽筋! 加上我本身太active, 上星期去沙灘仲0係石灘浮潛捉蟹, haha!
最緊要心情開朗, 控制食量呀! 大家努力!

別墅

我好驚呀~我宜家26周幾日已經重左30磅啦~甘點算呀

大宅

有我陪你!我都未到25W,都近30LBS啦!
我上胎共重左55LBS,不過有決心减,生左3個月回復原本身型啦!唔洗咁灰!

原帖由 ryoulam 於 09-7-8 22:17 發表
我好驚呀~我宜家26周幾日已經重左30磅啦~甘點算呀

大宅

原帖由 CoffeeCake 於 09-7-9 09:39 發表
有我陪你!我都未到25W,都近30LBS啦!
我上胎共重左55LBS,不過有決心减,生左3個月回復原本身型啦!唔洗咁灰!

想問下你, 係點減呢?

別墅

係囉~我都好想知呀~講黎聽下呀~
同埋係咪一定要得坐完月先可以減呀

大宅

我係戒食澱粉,坐月時已經無食澱粉,只係飲補湯,食蔬菜茸同埋食蒸魚/蒸雞。
但我坐完月身體都好過未大肚時。
其實生完BB好多機能未恢復,食咁多野反而令佢積聚,我個人覺得食清啲,等個SYSTEM恢復已經OK。

複式洋房

回覆 83# ryoulam 的文章

我陪你....宜家27周日都重咗27磅啦...只要BB健康咪得囉!CoffeeCake 個補身兼減肥療法好似好得喎!到時試下先...THANK YOU!

洋房

但係我打算餵人奶, 咁會唔會令BB冇足夠營養呢?
你係唔係餵人奶? 多謝指教!

原帖由 CoffeeCake 於 09-7-10 16:19 發表
我係戒食澱粉,坐月時已經無食澱粉,只係飲補湯,食蔬菜茸同埋食蒸魚/蒸雞。
但我坐完月身體都好過未大肚時。
其實生完BB好多機能未恢復,食咁多野反而令佢積聚,我個人覺得食清啲,等個SYSTEM恢復已經OK。 ...

大宅

我而家23週重左30幾磅..不過就肥晒個肚度..搞到成日俾人誤會就生得=.=

子爵府

我都27weeks 了, 重左10左右, 好多人都話個肚細, 我自己又覺得ok 啦, 我每個week 都會去swim, 希望keep 住有運動, 生個陣舒服d, 同埋我覺得做運動個人會健康d

大宅

I'm in my week 27 and I gained 2Kg. I'm in good condition because BB is in perfect size according to doctor's information!

別墅

其實食多d野係可以, 只要食得對就無問題, 例如太甜, 太肥, 太高脂肪既野唔好食, 真係要小心食, 因為到後期果兩個月真係會重好多架!

只要多休息, 係唔駛擔心唔長胎架!

重有三個月, 大家努力呀!

原帖由 Margaret66 於 09-6-30 00:03 發表
我上星期六睇完醫生, 佢叮囑我食多D嘢, 但係我話比佢知我已經重左13 to 14 lb (23wk 3 day), 點知佢話我之前瘦啫! 其實我一D都唔算瘦, 只不過是細粒 (148.5cm/102 lb). 今次是醫生叫我食多D嘢, 咁我聽唔聽好呀? 請給予 ...

大宅

我有餵人奶喎

原帖由 Margaret66 於 09-7-10 22:36 發表
但係我打算餵人奶, 咁會唔會令BB冇足夠營養呢?
你係唔係餵人奶? 多謝指教!

大宅

我現25周重咗17磅, 都俾人覺得好大個肚,好似就生咁, 我都驚最後要節食控制bb重量, 但現在e生話ok.
原帖由 CoffeeCake 於 09-7-15 09:18 發表
我有餵人奶喎

別墅

我到而家滿26週, 重坐12磅. 前幾個月, 唔太食得野, 呢兩個月好好胃口, 我都驚最尾呢三個月會暴重... 我上一胎都重左45磅o架

大宅

我28WEEK, 肥咗21磅左右, 平均一星期重0.5公斤, 個人認為OK.

複式洋房

我26weeks , 重咗28磅. 醫生話我賺得比BB多(重量)

子爵府

wyeth冷知識勳章

我明日三十週,宜家重左20lb左右,但除左個肚大之外,其他部位無咩點肥~~

大宅

我呢個WEEK就28W,重左30磅左右。。但仍然著緊S碼大肚牛仔褲。。。都唔知重左去邊。。。

首頁

尾頁

跳至