自由講場

跳至

首頁
34567...23

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

rachel0316 發表於 19-4-30 15:22
So Jorah protected Dany with the sword from House Tarly which father and son executed by Dany in se ...

佢哋好鐘意out of the blue twist,好鬼抵死,所以講到Sansa同Tyrion,有諗過佢哋最終排除家族朿縳,但又太合情理,應該冇咁好死

但點講都好,今集真係將J由天堂打落地獄

翡翠宮

20jack09 發表於 19-4-30 16:49
今集Lyanna、Jorah同theron 係死得最光彩嘅。係GOT 係好少有。

Theon我覺得係犧牲左佢嘅"死",佢一直以來都係閃縮冇膊頭,到生死大戰企出嚟,為一生犢罪,比佢壯烈d,守係Bran身邊到最後一口氣會好過佢找死,明知冇能力咁盲衝
但如咁就,應該會阻住Arya飛撲入刃

伯爵府

20jack09 發表於 19-4-30 16:49
今集Lyanna、Jorah同theron 係死得最光彩嘅。係GOT 係好少有。

尤其Theon
he just fulfilled his redemption for what he had done
for 佢係完美嘅結局
Bran relieved him of his guilt
finally being a true Ironborn and Stark
What is dead may never die

Ser Jorah 終於為佢嘅 Khaleesi 獻出所有
for the love will never return
仲要知道佢安全先肯斷氣而死係佢懷抱

呢集其實係滅絕左House Mormont
Jorah, Lyanna, 包括前Night's Watch Lord Commander Jeor Mromont
they're all legends

伯爵府

MM2H 發表於 19-4-30 17:07
佢哋好鐘意out of the blue twist,好鬼抵死,所以講到Sansa同Tyrion,有諗過佢哋最終排除家族朿縳,但又 ...

甘先至令佢甘緊張嘛
我睇到NK 令Lyanna 都變埋wight 果到直頭跳起
佢地多到落雨甘全部番生點打呀
但又估佢唔到一野搞掂
Arya 果一下我真係叫左出黎

所以點解甘多人追甘鐘意就係甘解
我以前睇係集集都形住唔知一陣邊個又會死架

翡翠宮

rachel0316 發表於 19-4-30 17:35
甘先至令佢甘緊張嘛
我睇到NK 令Lyanna 都變埋wight 果到直頭跳起
佢地多到落雨甘全部番生點打呀

不過唔合理囉,好似D用龍燄燒NK果陣,理應d屍體都燒到化灰,冇理由可以比NK summoned 架麻

由第一季開始已經係呢個理論,成場燒完又企起身,燒極都有

伯爵府

MM2H 發表於 19-4-30 17:48
不過唔合理囉,好似D用龍燄燒NK果陣,理應d屍體都燒到化灰,冇理由可以比NK summoned 架麻

由第一季開始 ...

可能周地都係
燒唔到 燒唔哂果d 就返生

大宅

下集吹下水,跟住第五集同Cersi 開打

男爵府

MM2H 發表於 19-4-30 07:22
個幾鐘都好黑,睇唔清,朝早睇時以為佢比左dagger家姐,佢仲有Needle同枝長茅傍身,點知佢只係比件蛋散比 ...

我半夜熄埋屋企燈睇,就睇得清楚。
我開頭都以為Arya比左把正野家姐。
Night king望住Jon Snow將d死人全部番生嗰幕,真係覺得佢超屈機。但上集唔記得邊個講左句話聰明人先容易出錯,因佢underestimate opponents,我覺得呢個就係Night King嘅死因。

翡翠宮

rachel0316 發表於 19-4-30 18:24
可能周地都係
燒唔到 燒唔哂果d 就返生

堆砌成太多傷亡,點對付Cersei 請番嚟嘅Golden army? 應該啱尾Melisandre 老死前用盡頸鏈上紅寶魔法,將大部分人起死回生

翡翠宮

KILW 發表於 19-4-30 19:10
Night king望住Jon Snow將d死人全部 ...

係呀,我朝早睇就係以為佢比左dagger家姐,話晒佢已經有needle同Gendry帮佢做嘅長茅傍身

翡翠宮

20jack09 發表於 19-4-30 19:05
下集吹下水,跟住第五集同Cersi 開打

其實從第六季下半部開始,因為書未趕上,好多情節未得深思熟慮,消化緊之前嘅鋪排,感覺好可惜

伯爵府

MM2H 發表於 19-4-30 19:12
堆砌成太多傷亡,點對付Cersei 請番嚟嘅Golden army? 應該啱尾Melisandre 老死前用盡頸鏈上紅寶魔法,將大 ...

咪係囉
我都話除左d 主角d 兵都死鬼哂
得番兩條龍
打鬼咩
人地至少2萬人

伯爵府

MM2H 發表於 19-4-30 19:57
其實從第六季下半部開始,因為書未趕上,好多情節未得深思熟慮,消化緊之前嘅鋪排,感覺好可惜
...

係架 佢S6開始都無書跟
唯有一路拍一路作
你睇到好多野都 下

但無辦法 作者都幫緊編劇
無時間寫書
d 書迷嘈左好耐
佢未拍劇都唔知會甘受歡迎架

翡翠宮

rachel0316 發表於 19-4-30 22:40
咪係囉
我都話除左d 主角d 兵都死鬼哂
得番兩條龍

仲話要大笨象

翡翠宮

pleec 發表於 19-4-30 15:37
有啊!!我啊!

歡迎,一齊傾……

rachel0316    發表於 19-5-1 00:51

翡翠宮

rachel0316 發表於 19-4-30 17:24

尤其Theon

Lyanna對付Wun wun時眼濕啊,見Wun wun變左wight好心噏

伯爵府

MM2H 發表於 19-4-30 22:44
仲話要大笨象

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

KILW 發表於 19-4-30 19:10
Night king望住Jon Snow將d死人全部 ...

無諗過半夜熄燈咁睇 試吓先,EP 3真係太黑

網上有人感謝Melisandre同噴火龍為S8E3提供全場燈光

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

MM2H 發表於 19-4-30 19:14
係呀,我朝早睇就係以為佢比左dagger家姐,話晒佢已經有needle同Gendry帮佢做嘅長茅傍身
...

好似話Arya比Sansa把dagger,係Gendry幫佢做嘅dragon glass dagger。

伯爵府

MM2H 發表於 19-4-30 23:04
Lyanna對付Wun wun時眼濕啊,見Wun wun變左wight好心噏

oh i miss that
我以為係另一個巨人

首頁
34567...23

尾頁

跳至