自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

亂食野都有九十歲命
唔亂食可能百幾呢
當然又好多人話唔想太長命

水晶宮

sabun 發表於 19-5-7 14:33
檸檬茶冇乜問題啊

維x檸檬茶,100mL有13.6g糖,每日2盒即係飲左102g糖落肚,成20包茶記size砂糖,無問題就假了!

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Mrs9588 發表於 19-5-7 14:34
紙包檸檬茶糖份好高架

曾幾何時慢玲送贈品,大家爭住要

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

cyyiu 發表於 19-5-7 19:51
維x檸檬茶,100mL有13.6g糖,每日2盒即係飲左102g糖落肚,成20包茶記size砂糖,無問題就假了!
...

贈品免費另計,呢度會員擁約支持

珍珠宮

good_pig 發表於 19-5-7 19:33
oh..要唔要食藥?

用,定期覆診同做運動

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

做個靚太 發表於 19-5-7 14:36
咁又唔好咁早否定佢~
有D人粗生慣,真係長命D~
反而有D人好講究嘅,反而唔挨得。。

同意. 一日未死一日都冇定論.

子爵府

回覆樓主:

亂食野但無病無痛果啲由得佢,但有啲人好氣頂,成日呢度痛果度唔舒服,全部都係飲食習慣不良引起嘅,節制下就解決到,但又話無得飲氣水無得食煎炸野寧願食病左睇醫生好過喎,叫佢做運動食得清淡啲慘過叫佢去落火海,真係講多句都嘥氣。

子爵府

我最親的家人全部都生活、飲食習慣都好差,我都唔係好好我會食餐蛋面果d,但比起佢地我已係聖人咁

我覺得咁樣既話習慣好影響身邊人,身體仲後生時緊係冇事,一到中年以後,各種病痛就湧出來。我有時真係講,叫左你地唔好咁食法,唔聽,咁看醫生來做咩? 醫返都sai 醫藥費啦!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

sabun 發表於 19-5-7 20:19
用,定期覆診同做運動

咁都好d

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

j2j2 發表於 19-5-7 20:42
我最親的家人全部都生活、飲食習慣都好差,我都唔係好好我會食餐蛋面果d,但比起佢地我已係聖人咁

我覺得 ...

我99係,糖尿十幾度,都成日話食少少之嘛 ....blah blah...到時要洗腎就冇眼睇
佢又話人咒佢

男爵府

seaman1982 發表於 19-5-7 15:13
我爺又煙又酒,九十幾走。
阿嫲最中意3高食物,前排仲因為食大多雪糕屙左兩日 ,九十幾,健在。
...

你嫲嫲好胃食

大宅

靚apple 發表於 19-5-7 14:39
身體係佢既,佢要點都冇人理到,自己健康就得

大宅

cyyiu 發表於 19-5-7 19:51
...

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

kelly_wong123 發表於 19-5-7 15:35
我老豆78歲,又煙又酒幾十年,食野又唔健康,但去檢查佢樣樣指數正常冇三高,真係又吹佢唔脹,仲同醫生講話 ...

講緊我老豆 佢話現在甘既歲數活得一日就賺左,所以從不介口,日日又煙又酒,又鐘意食午餐肉,臘腸…………吾醎既野吾食,

男爵府

sabun 發表於 19-5-7 14:37
我成日覺得吸煙的人是否唔怕病的?明知對身體有害都去做,如果到時生癌或肺病他們會否覺得预咗? :question ...

係禁煙地方叫過人唔好吸煙,佢一句「得」埋嚟話,佢成日吸煙長命過我呢啲唔吸煙嘅人

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

good_pig 發表於 19-5-7 21:25
我99係,糖尿十幾度,都成日話食少少之嘛 ....blah blah...到時要洗腎就冇眼睇
佢又話人咒佢
...

糖尿唔係洗腎, 打針, 上眼/腳。。。
放下自在

翡翠宮

回覆樓主:

有朋友一星期有5晚都會飲醉

寶石宮

cattz288 發表於 19-5-7 22:09
糖尿唔係洗腎, 打針, 上眼/腳。。。

佢話醫生講個臀都唔好了
我識人糖尿係洗腎 /換血咁上下

仲有熄曬d燈玩手機同電視,又話隻眼好似朦....玩咩?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

good_pig 發表於 19-5-7 22:13
佢話醫生講個臀都唔好了
我識人糖尿係洗腎 /換血咁上下

咁佢都好多問題下
放下自在

大宅

親戚,極少飲水,幾乎唔飲,平時飲枝裝茶、lemon tea、汽水,食肉多過菜,如食扒一定會食塊肥肉,食雞皮,有吸煙習慣,肥胖,眼瞓到頂點先瞓

首頁

尾頁

跳至