自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

大宅

renemeow 發表於 19-5-10 22:51
控制狂+妄想症佢中意幻想同埋成日諗人衰永遠陰謀論方向睇人,有次叫埋佢地一齊去玩住一晚訂左兩房我老公細 ...

嘩,咁佢都講得出口,真係好嘢,寫個服字俾佢。

還定你老公知佢亞媽乜料,你唔好理99,等你老公處理啦!唔好同癲人癲,當佢唱歌算數。

水晶宮

回覆樓主:

你奶奶係咪痴線,叫細佬同你瞓,比我聽到我會爆佢

伯爵府

2018復活節勳章

renemeow 發表於 19-5-10 19:28
奶奶叫老公去佢到整電腦老爺都係度,講講下係度喊話自從佢結婚後少見左、唔似母子關係、話老公同佢傾少左計 ...
為母的仲未懂放手~索求不斷、兩家受罪

洋房

太誇張~ 叫個細仔同個新抱訓完全不能接受,但你只可以忍。應該要由你老公出面溝通,始終佢有權去示威,因爲係佢養大。不過屋企鎖匙絕對絕對絕對唔可以俾佢,否則會永無寧日,而且好容易會上海到你地夫婦感情

男爵府

barbielun 發表於 19-5-10 23:08
我99會買底衫、底褲、睡衣、恤衫、襪、水果、藥材 (仲有好多)俾我c6,我好ok呀!c6肯著肯用就好,只係唔想 ...

底底試完比你?

大宅

我老公同佢老豆關係好好成日傾計,不過有次我老公好失望因為講起佢細佬唔生性之類,叫左佢老豆唔好講返俾佢阿媽知,有次見面我奶奶同我講話上次我老公講嘅嘢佢老豆已經講哂佢知,應該係想我轉達俾我老公。其實我奶奶真係好適合做演員同娛樂圈諗計謀

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

sugarcheung 發表於 19-5-10 20:01
我都覺得係
如果今日係外母對住個女喊,話好掛住個女,少見個囡又少見啲孫,樓主應該會覺得世上只有媽媽好 ...

大宅

遇到你99個啲,最好就係不聞不問,平時對住佢就好就是小說話,佢2母子既事就不用理,有咩野就交比老公處理,費事煩

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

其實唔係話奶奶,外父外母都會失落架
我嫁左後有次我老豆同我阿媽講
話兩個女都嫁左,間屋靜英英。。。好唔慣
我阿媽後來話返我聽,
我先知我老豆原來可以咁感性
有時間既,咪多啲俾孫返去囉

大宅

回覆樓主:

養兒一百歲,長憂九十九……
其實老人家買咩比兒孫都好,都係一種關愛,比我會開心地收下……
當你年紀大了,你兒媳咁對你,你會點樣?將心比心,99年紀也大,講真可以孝順佢幾耐吖?

伯爵府

renemeow 發表於 19-5-10 23:51
我老公同佢老豆關係好好成日傾計,不過有次我老公好失望因為講起佢細佬唔生性之類,叫左佢老豆唔好講返俾佢 ...

同情你
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

公爵府

回覆樓主:

可能你奶奶真係好掛住個仔呢~大家身為人母,應該可以理解,可能咁大個人仲喊,D人可能會覺得好似好誇張,但每個人都會有情緒,有時會鑽左牛角尖,一時感慨喊左出黎都唔奇

公爵府

畀面勳章

renemeow 發表於 19-5-10 19:42
有時一星期兩三次,有時兩星期一次唔定,平日返工忙要等到weekend,有時小朋友有活動同埋住得唔近
...

老實大咗之後一家一主,小朋友上咗小學好多嘢忙, 好似我哋學嘢通常都係星期五同weekend(樂器,專科補習), 遇著考試真係邊度都去唔到,我地早一個月逐啲逐啲溫做下past paper。

依家4大長老都係節日,生日先食飯見。

公爵府

維仔媽媽 發表於 19-5-10 21:56
話時話,今時今日,如果我99買盒底褲比我老公拎返嚟,我會忍唔住笑出嚟。我老公夠膽著一次,我夠膽笑一次。 ...

我又覺得無乜問題喎,我老公D衫,襪,底褲全部都係我奶奶買的,反而我一次都無買過俾我老公,我老公又懶得自己去買,佢自己着嗰個都無問題,我唔會覺得有咩問題

珊瑚宮

2024年龍年勳章

renemeow 發表於 19-5-10 22:51
控制狂+妄想症佢中意幻想同埋成日諗人衰永遠陰謀論方向睇人,有次叫埋佢地一齊去玩住一晚訂左兩房我老公細 ...

哇,咁既人真係堅難頂喎! 冇可能頂得佢順囉

叫個新抱同另一個仔瞓,有冇病呀? 講野真係唔經大腦架喎,真係忽忽地!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

renemeow 發表於 19-5-10 14:51

你奶奶十個趣

點會咁講野架,叫新抱同另一仔一張床,我寧願佢叫新抱訓sofa bed

男爵府

topyy 發表於 19-5-10 23:51
底底試完比你?

係呀,99買咗5條,試過1條,4條全新,全部都已清洗乾淨

我仲即時喺99屋企試著,啱先拎走

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

sako 發表於 19-5-10 22:08
其實盒底褲有乜問題?
你錫一個人,佢幾多歲你都係想買嘢俾佢咖啦 。
又唔係幫佢著埋 ...

吓!咁樣我覺得係僭越,阿媽買件外套買條褲比個仔,我都可以接受。
我自己都有個仔,就算佢拍緊拖,我買內褲俾佢我都覺得OK,但係當佢有一日已經結咗婚,老婆先係佢嘅照顧者,呢啲咁親密私人野,我一定會留返比個老婆做!
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

男爵府

toyspoodle 發表於 19-5-10 19:36
奶奶喊就誇張咗d。不過, 我地每星期都帶嗰孫同佢倆老食飯, 奶奶都表現得好掛住嗰仔同嗰孫,都合理嘅。 在 ...

我99咪又係誇張,明明上星期見過,係佢d親戚面前大大聲同個孫講好耐無見,好掛住。。。我c6咪忍唔住爆佢上星期先見完,唔系轉頭又比佢d所謂親戚話。有時明明就係99自己去咗玩,唔得閒見。。。

男爵府

renemeow 發表於 19-5-10 19:28
奶奶叫老公去佢到整電腦老爺都係度,講講下係度喊話自從佢結婚後少見左、唔似母子關係、話老公同佢傾少左計 ...

買條T back比99同佢講你c6現在鐘意著呢款

首頁
34567...8

尾頁

跳至