單親天地

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

子爵府

BK Milk勳章

原帖由 dada~0w0~ 於 09-8-24 09:56 發表
你小朋友10歲, 你才31, 你大把青春, 唔好放棄ar

心情樂觀些, 笑容多d, 大把機會....

加油ar~姐妹

但我已經捱到老晒 lu....

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

子爵府

BK Milk勳章

原帖由 dada~0w0~ 於 09-8-24 11:37 發表
其實, 老實講我雖然未見過你, 但覺得你好有機會有人伴你終老ga

你拍過咁多次拖, 外貌應該ok, 性格都應該唔錯

而且, 你個仔都咁大la...又有家人幫手....
根本唔會好麻煩...

如果係6歲以下...影響就大好多.....

...

我有讀書,我係讀 design,
不過人地見到你有個仔都唔開胃呢
由個仔一出生,我就要出黎做野,
因為我唔想,唔甘心做一個湊仔婆

洋房

其實.. 你地既第2段感情係點樣遇返黎架?..
照計 除左返工之外 你地應該好多時間需要照顧小朋友 點樣可以仲遇到第2段感情?

子爵府

BK Milk勳章

原帖由 SHANSHANSHANSHA 於 09-8-25 22:34 發表
其實.. 你地既第2段感情係點樣遇返黎架?..
照計 除左返工之外 你地應該好多時間需要照顧小朋友 點樣可以仲遇到第2段感情?

我都想知,
我日日都係返工返工返工,
一放假就要揍住隻怪獸仔,
連自己真正休息都無

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

複式洋房

我覺得呢d完全唔算係一個問題,只要大家相愛,是不是單親都無所謂

禁止訪問

複式洋房

因為我地大家都怕受傷,都愛我們的孩子!

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

............^^ ...........

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

佢無care 妳的感受,拍左幾耐拖呀?
原帖由 阿藍2006 於 09-8-14 15:04 發表
其實佢對我地2個已經好好
佢本身有養狗狗,但而家差唔多無咩理佢,因為佢放假都係陪我地多,我都見過佢daddy,mami,仲同佢mamai飲茶,仲試過有一晚同佢阿姨個d食飯,只係仔仔唔會在場
我又無咩話唔鐘遂,只係我覺得我地嘅感 ...

禁止發言

大宅

雖然我唔係單親ma ma,but 有時我都有想這問題,我 27 yrs,兩個小宝宝,再有拖拍(固定),唔mind嘅唔一定冇,but試諗吓你係一個男人想同好似咁既background既女人發展,個女人又唔係靚又唔太後生,或者会停–停諗一諗,以上純屬個人意見.

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

瑪瑙宮

男人唔喜歡買大送細。

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

別墅

單親真係好難有第二段感情的...
做左單親咁多年, 唔好講拍拖..連異性朋友都無多個...(無社交生活)
日日拖住咁大個仔..邊個敢埋身吖??

複式洋房

希望在明天,等小朋友大d獨立d都唔痴身吖,果時米有時間拍拖,不過可能人老朱黄 haha

子爵府

BK Milk勳章

原帖由 heichunmum 於 09-9-5 22:52 發表
都唔係咁講咖,個男人幾愛你都好,佢屋企人都一定有意見,講真邊個唔想自己個仔/女同個單身的人一齊,始終多個小朋友係會多顧慮,而家呢個世界唔係話愛就大晒,不過最大問題係自己作為單親,傷過一次,都唔係咁易投入,會有好大陰影,怕又 ...

你講得啱呀.....,早幾日有個好朋友打俾我,佢係一個已婚,而且大肚中,佢叫我搵個好男人照顧我同個仔,唉.......,你話搵就搵咩.....,就算當係俾我搵到,星期一至四收左工"倒寫屎"甘去婆婆度同佢簽手冊,星期六收左工又要去婆婆度接返佢,星期日晚同返個仔出去,晚晚返到屋企都已經半死,日日趕頭趕命,執屋都無時間,仲話識男人拍拖???
當然佢會叫我轉另一份收工收早d既工,講真,現在咩環境??周街都係大學生,我只係一個中五畢業,又無咩特殊技能,又唔係後生,邊鬼個請你???

講真,我兩年前都轉過一份寫字樓工,時間係好好用,但salary得$6500,做左2個月,果2個月都係自己倒貼出黎,我果晚同佢講到差d鬧交......

所以我都唔打算搵了......

首頁

尾頁

跳至