時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

cattz288 發表於 19-6-12 07:47
我知! 所以當日釘書機開記招時, 後面咁多支持者站台!
可惜, 唔係事實! 到家陣我都 ...

如果条例通过左,香港只会慢慢变成[和谐]之都,没有理性的辩论,只有强权的管治,
边个有军力有警力就边个话事,讲野唔岩听就要拉要锁,
所有新闻报章,电影,电视,的结局政府警察全部都是大好人,
大家为求自保下有咩事都能唔够出声,或努力打关係埋堆,
希望泊到好码头够势力就不怕在人治的地方生活,妳的衣食住行全部都是党的恩赐党的功努,
社会一片繁荣盛世,因为那时我们已经没有了负面的报导或知讯,就算成架火车掉落桥都是普通事故,
没人受伤,没人犯错,党政官员会为大家很体贴的打造和平盛世,将伤亡数字很有心的保持在最低水平,
没事儿.......没事儿..............
刚刚香港市就有三百万人上街喜迎立法,期待我们伟大的总理来访到贺,
很多学生们都很激动的为求与主席握手而冲出马路,可见香港的市民多感激党的管治!

主席萬歲!!!!!!!!!!!!!!!!

大宅

我估最大問題係,大陸隨時可以用千萬理由帶你返去審判,唔駛問無犯事驚咩,我就係驚我連言論自由都無

珍珠宮

IloveJJ 發表於 19-6-12 07:15
你哋成日覺得自己最有智慧,明白就一定反對?唔可以掉轉?
我夠覺得係我哋明白但唔反對,你哋唔明所以反對啦 ...

在我黎講如果引渡殺人或犯毒我覺得應該

伯爵府

牛年勳章

冇問題, 支持修例

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

O.M.G 發表於 19-6-12 08:19
如果条例通过左,香港只会慢慢变成[和谐]之都,没有理性的辩论,只有强权的管治,
边个有军力有警力就边个话事 ...

你做咩用簡體字? 雖然我睇得明, 但惹人誤會你係國內人就唔好喇! 呢樹d人好鍾意人身攻擊
放下自在

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

kklyly 發表於 19-6-12 08:20
我估最大問題係,大陸隨時可以用千萬理由帶你返去審判,唔駛問無犯事驚咩,我就係驚我連言論自由都無:think ...

你有無認真睇過條例?
八不移交呀
刑罰要判7年以上呀

仲有呀香港犯法香港審呀,拉你返上去托杉呀
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

cattz288 發表於 19-6-12 08:25
你做咩用簡體字? 雖然我睇得明, 但惹人誤會你係國內人就唔好喇! 呢樹d人好鍾意人身攻擊
...

我都正想問點解係簡體
又係剪貼

大宅

loklok286 發表於 19-6-12 04:06

有啲人話為咗唔俾個喺台灣殺咗女朋友既人逃脫所以加快推 ...

咪係囉,為咗條殺人犯立法,仲要硬推,一定唔係咁簡單

大宅

kklyly 發表於 19-6-12 08:20
我估最大問題係,大陸隨時可以用千萬理由帶你返去審判,唔駛問無犯事驚咩,我就係驚我連言論自由都無:think ...

大前提係你會返大陸嗎?
其次,你係咩大人物,大陸要side人力物力無啦啦攪你呢?

大宅

吾返大陸都可能會比人捉番大陸wo,如果你係網上鬧中共,大陸有權捉你返去

水晶宮

Babeenat 發表於 19-6-12 08:37
吾返大陸都可能會比人捉番大陸wo,如果你係網上鬧中共,大陸有權捉你返去
...

唔好危言聳聽

你唔返大陸即不是在大陸犯事,點解要拉你上去?

禁止訪問

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

Babeenat 發表於 19-6-12 08:37
...

話明逃犯條例,你喺香港犯事,點會用逃犯條例呀?
你不如認真上香港法例電子版,search 香港法例503條,了解同分析逃犯條例嘅定義先啦!唔好睇埋咩咩懶人包啦,自己用腦分析

禁止訪問

水晶宮

DJpoodle 發表於 19-6-12 08:42
話明逃犯條例,你喺香港犯事,點會用逃犯條例呀?
你不如認真上香港法例電子版,search 香港法例503條,了 ...

咁多文字,佢地睇唔睇架
你知佢地睇慣懶人包

禁止訪問

水晶宮

ppgirlowen 發表於 19-6-12 08:34
咪係囉,為咗條殺人犯立法,仲要硬推,一定唔係咁簡單

言下之意
你放生個殺人犯

真係不敢苟同

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

我都唔知驚乜,判七年或以上先有機會,七年喎,犯咩事先有機會判七年呢?

大宅

09729loklok 發表於 19-6-12 08:29
你有無認真睇過條例?
八不移交呀
刑罰要判7年以上呀

大陸新刑法網絡戲言或判7年

【中國新修訂的《刑法》11月1號正式實施,其中一項新法規涉及微信及微博等社交平臺,若網民發佈虛假消息屬觸犯刑事,最高可判監7年。顯示言論自由在中共治下越收越緊。

言論自由咪無囉

首頁

尾頁

跳至