時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

PatrickKong_FB 發表於 19-7-31 11:52
又係口號!自己寫啲嘢都懶。幾時講番你地口賤說話?

都話叫你去乜乜登,睇下咩叫口賤先啦!我們已經好克制了!唔使係度追住我來問咁多!

男爵府

回覆樓主:

作都要求證下資料啦,哪裡有浦東軍校,上海祇有個浦東少年軍校,給小朋友軍訓用的。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

回覆樓主:

中國共有50所軍事學校,但是沒有浦東軍校。作野唔該專業d啦!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

kenstin 發表於 19-7-30 13:28
中央港澳辦出來講話,說“啊媽係女人”,很多人覺得浪費時間,其實並非如此。

雖知道中央講話都帶含義, ...

成騙廢文,最重要的是後面兩句。以為好有point, 其實係白痴文宣

珍珠宮

畀面勳章

PatrickKong_FB 發表於 19-7-31 11:49
我話緊係你地,你自己係唔係你自己知就得。你要表明亦無不可。至於你勸我,不必了,你都未有资格。你做好 ...
無藥可救。

侯爵府

香港看來也要走一回這樣的死路,沒接近過死亡,香港人沒辦法感受甚麼是身在福中。

如果2003年的沙士是一場天降疫禍,2019年的今天就是一場人為瘟疫。一樣的口罩人,一樣的百業蕭條,一樣的人心惶惶,但前者尚能治癒,後者卻毒入基因,禍延幾代。

也許,香港人要像朱頂蘭,經歷一回瀕死,才會猛然醒覺。然而,入一回ICU,有治癒的,也有進殮房火化的,只希望,進殮房的都是罪有應得,能治癒的都是無辜大眾。

原文轉載自《經濟日報》 2019年7月30日

原圖:rthk

大宅

魚蛋仔 發表於 19-7-31 11:58
都話叫你去乜乜登,睇下咩叫口賤先啦!我們已經好克制了!唔使係度追住我來問咁多!
...

算喇,講咗嘅野係收唔番。以後做人有啲修養好。連登係粗口横飛,但人地講過唔會唔認。所以我無必要話佢地。

首頁

尾頁

跳至