時事熱話

跳至

首頁
34567...8

尾頁

大宅

樓主搞分化, Babykingdom 一直是中國香港的主流民意集中營, 不是一言堂, 素質高
人一黃, 便脑殘, 人一藍, 便脑叻!

大宅

Jasmine-4711 發表於 19-8-23 12:28

首先, 我係彩虹色, 不是活在只有兩色的世界.

男爵府

大時了了 發表於 20-1-5 16:28
訪問左1000人又話係民意,唔好玩啦!

所謂的民意研究調查,咪又係自己友問返自己人,一D都唔中立,之前有人篤爆咗啦,要入佢哋個會,佢地大部分都係民主黨成員,要成為佢地的會員之後,就係自己友至可以做訪問啦

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

笑左 最近咁無新意 要炒冷飯

別墅

Miulo 發表於 19-8-23 12:05
咁點解d文宣係都要來Bk玩野先,做乜係都要收復Bk先,我哋係度都與世無爭,咁點解黃c係要挑釁先,點解黃c丶 ...

無錯, 試下係連登開個撐警post睇下有咩後果,隨時俾人起底私了,原來香港真係好“民主”

男爵府

榮盛 發表於 20-1-5 05:40
雙向啦以上兩位會員,,
實際d睇,黃黑不分割,而客觀破壞,放火,打爛入閘機玻璃的確存在,而且好多,,最 ...

男爵府

hkc140 發表於 20-1-5 21:42
樓主搞分化, Babykingdom 一直是中國香港的主流民意集中營, 不是一言堂, 素質高 ...

你真係奧斯卡影帝,扮藍啲演技好好

大宅

omekmh 發表於 19-8-23 11:34
樓主,一路好走

我本來係中立,但實在見你班人洗腦式的宣傳,又暴力黑社會咁破壞,你教我如何可以支持你地 ...

贊成

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

連登吹雞破壞、fb 阿媽搵仔…等平台做嘅行動,意義又何在? 難道真係會令香港變得更美好

當眼見香港的建設和秩序不斷受破壞,有人不滿對他們反感而作出批評和嚴厲的責罵,係人之常情。亦係良知的現。意義就係堅決不與支持暴力破壞者同行。

而且,如果你真係有留言連登的話,應該知道…他們要光復bk 不是要令社會和諧,而係要進佔bk 務求得到更多人的支持,當有不同意他們的意見時,亦不見得所謂嘅文宣有幾好禮貌。

用偏頗的文宣~來醜化在bk 內不與暴力同行,希望止暴制亂想回復平靜的良民,意義不過是想“滅聲”吧!

yuenwaimami    發表於 20-1-6 17:41
yuenwaimami    發表於 20-1-6 17:40
yuenwaimami    發表於 20-1-6 17:39

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

回覆樓主:

.

洋房

浪費時間啦樓主

早就不是黃藍了,良知及民智分別了

賤賣領匯,咪又係一班人叫斬鄭經(emoji),仲要由民建聯帶隊,反暴力保民生?算吧啦,現在領展股價幾多?民智未開

0708 雙普選,DQ 議員,基本法寫明都可以冇嘅,高度自治可以講成唔係自治,當人唔識中文?仲有人撐政府?!又係民智未開

97 年之前終於取消左殖民地公安惡法,97 後卻又恢復,香港人又再次成為二等公民....

67 真暴動,楊光大紫荊,曾德成就做局長,你同我講反暴力?67死左幾多唔關事平民,現在死的都是示威。良知問題

SandraLo    發表於 20-1-7 13:09

洋房

警暴越黎越嚴重,之前朱經緯,7警可以定罪,現在的所為警察全部足以告酷刑罪,卻沒有一個被告,用電單車撞人
的仲可以放病假跟住繼續返工?!

警例寫到明要出示委任證,警訊都叫人提防冒警,現在呢?

都未講棍棍打頭,開槍,我知,終有人話抵死,咁你唔好同我講反咩黑衣人,你自己都係認為唔同你立場的人抵死

良知呀有冇?

王國長老

王國長老

ekinx 發表於 20-1-7 12:32
警暴越黎越嚴重,之前朱經緯,7警可以定罪,現在的所為警察全部足以告酷刑罪,卻沒有一個被告,用電單車撞 ...

警暴, 真係有就一槍一個打死班黑衣, 我等緊呀! 你知唔知咩叫警暴? 憨居。酷刑罪,笑死人。唔好講啲唔講啲,班黑衣私了打傷幾多人,放火燒人,係謀殺添呀!講返曱甴啲衰嘢,有排數呀!
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

王國長老

王國長老

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

洋房

edea 發表於 20-1-7 15:40
警暴, 真係有就一槍一個打死班黑衣, 我等緊呀! 你知唔知咩叫警暴? 憨居。酷刑罪,笑死人。唔好講啲唔講啲 ...

呢個咪係無良知無人性代表作,不問是非因果,只要中共說的就是真理

洋房

edea 發表於 20-1-7 15:42

單係叫人曱甴,正常現代社會就以經不能接受。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

ekinx 發表於 20-1-7 12:26
浪費時間啦樓主

早就不是黃藍了,良知及民智分別了

你記得曾德成1967年(英治時代)參加暴動,但回歸後做左局長,
但你似乎忘記左他當年只因在學校內派傳單而被拉去坐監. 無論因咩理念用暴力或支援用暴力對抗政府的人,拉倒都要伏法.港英政府仲打暴徒打得“好狼”,亦有用催流彈.
所以我很不明白為何黄營覺得港英政府民主及開明.事實係當華裔係下等人,白人有很多權利華人係冇!可能你地冇讀自香港開埠以來的歷史.英國係知道香港要回歸後才速速建立較民主的制度.司馬昭之心...

“高度”自治當然不等於“完全”自治,好似考倒88/99分係高分,但不是滿分100%.

你話基本法寫明07/08年有普選
咁你一定冇睇過基本法
人講你就信,為何不求證

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

Jasmine-4711 發表於 20-1-7 17:02

你記得曾德成1967年(英治時代)參加暴動,但回歸後做左 ...

幾時有雙普係'根據香港實際情况
循序漸進, 以最終達成普選為目的'

講得白d,想普選快些來臨
香港人要先得到中央政府的信任
相信我們會聽話
不反共不作反不落國家面
普選就快些來臨
不反共不等於奶共
係可以兩制並存
河水不犯井水就冇事,2047年可望再續50年一國兩制

但有些'高學歷高智慧'的人
偏偏愚昧無知到教市民向反方向走
井水主動去犯河水
一個小城夠膽用暴動逼國家跪低
要自決/分裂
國家顏面何存

有左自決獨立的先例,多外族的省份-如西藏及新疆,會有更大希望用恐襲達至獨立
香港暴徒是否想國家殺一儆百
犧牲香港去保持全國政治穩定

用暴力反共及要自決/獨立
係自取滅亡
累死全香港

首頁
34567...8

尾頁

跳至