自由講場

跳至

首頁
34567...23

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

試下執一執份cv,一份著重admin,一份著重祕書,一份著重會計
睇完jd邊份適合send邊份,唔好俾人感覺大打雜無樣精
去到見到知道有需要做埋其他duties至講有經驗都唔遲

大宅

月希 發表於 19-8-28 20:40
你要求好高?

我見我公司請人請左好耐...

我公司都係 文職請左好耐都無請到 可能我呢邊山卡拉

大宅

.

wcpcelia    發表於 19-8-30 11:25
333s    發表於 19-8-29 11:18

大宅

Angus9527 發表於 19-8-28 21:01
39 歲都唔知算唔算後生喇我都!成個人都好迷惘

39算後生,49先難揾呀!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

Angus9527 發表於 19-8-28 21:31
JM 介唔介意講下你公司請緊咩post ?

Admin

大宅

Angus9527 發表於 19-8-28 22:27
美容服務行業既Back office !
前公司Title 係billing executive!但加workload 後咩都要做!
...

咁應該唔難搵喎,普通文書工作都handle到。 唔知你開價高唔高啦,萬幾蚊點都有。 加油

大宅

胃食媽咪 發表於 19-8-29 08:01
你都好快會搵到架!
你如果唔介意都可以試下唔同工種,增加機會率。反正你admin, account, sec都識嘛,祝 ...

我都已經咩都試架喇!但都係音訊全無!可能好像樓試姊妹咁講,佢地登個Post 做樣,都唔係有心請人

男爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

年齡都是一個問題, 好多時差唔多人工是會請年紀young d 先, 唔識可以慢慢教, 年青有活力些, 讓人覺得學野快.

但你都好年青, 慢慢來,有時唔急得

大宅

jack5163 發表於 19-8-29 09:58
咁應該唔難搵喎,普通文書工作都handle到。 唔知你開價高唔高啦,萬幾蚊點都有。 加油
...

唔高呀!都係萬幾蚊架咋

大宅

mohatman 發表於 19-8-29 11:04
年齡都是一個問題, 好多時差唔多人工是會請年紀young d 先, 唔識可以慢慢教, 年青有活力些, 讓人覺得學野快 ...

多謝你鼓勵呀!我會冷靜地努力搵架喇

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 Angus9527 的帖子

加油!39歲都好後生

象牙宮

Angus9527 發表於 19-8-28 20:33
係呢個時勢搵工難還是因為大年紀問題呢.....send 左N份CV 都冇咩回覆咁!

...

https://www.jobdailyhk.com/jobs/aviation-security

[招聘日] 機場保安有限公司(香港)招聘 (8.26)

加入我們獨特和專業的團隊 為香港航空安全把關
Join Our Unique & Professional Team
Be a Guardian…Hong Kong Aviation Security!

JOB FAIR LOCATIONS 招聘活動

招聘活動

2019年8月26日
時間:11:00-19:00, 10:00-18:00
美孚萬事達廣場N59B舖

2019年8月26日
時間:10:00-16:30
東涌富東邨聖公會培訓中心

全年招募

AVIATION SECURITY OFFICER 航空保安督導

• 年滿十八歲

• 中五程度(或同等學歷)

• 中三程度(特定工作)

• 輪班工作

• 入職及在職培訓

薪酬可達:
  • HK$16,690 至 HK$18,230 (9小時)
  • HK$19,550 至 HK$21,100 (12小時)

• Benefits 福利:
  • 12天有薪年假

• 生日假期

• 13個月薪酬

• 考試假期

• 醫療保險

• 長期服務獎賞

• 員工康樂活動

• 退休賞金

• 進修資助計劃

• 子女獎學金

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

333s 發表於 19-8-29 11:18
https://www.jobdailyhk.com/jobs/aviation-security

呢個工種我唔岩呀!但都多謝你先JM

大宅

Charlotte_mom 發表於 19-8-29 08:14
試下執一執份cv,一份著重admin,一份著重祕書,一份著重會計
睇完jd邊份適合send邊份,唔好俾人感覺大打雜 ...

我都係咁諗!咁我再努力執多次份CV 啦!唔一次過寫哂堆野落去喇!多謝你見議呀

翡翠宮

Angus9527 發表於 19-8-29 11:07
唔高呀!都係萬幾蚊架咋

港島区11k~13k,你ok嗎?

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

Angus9527 發表於 19-8-28 20:33
係呢個時勢搵工難還是因為大年紀問題呢.....send 左N份CV 都冇咩回覆咁!

...

年紀大係一個問題,市道唔好又另一個問題。

所以除了政府工,誰都不能說不會失業.

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

年紀大真心要選擇返啲合年齡嘅工作,同著衫1樣,公司都會想同事有活力啲,唔係做2做就要計退休金囉囉
我都打算考定保安排,或者做下清潔工……
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

大宅

ngwong2 發表於 19-8-29 13:00
港島区11k~13k,你ok嗎?

但我住新界呀!想搵返九龍/新界,因車費冇咁金! 但都多謝你先

水晶宮

Angus9527 發表於 19-8-28 20:39
多謝你安慰呀!係舊公司做左12年,而家搵工先知自己原來冇咩個人專長!高不成低不就咁
...

我仲冇用過你,我都唔知點好

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆 Angus9527 的帖子

係呀~ 有D 只係當賣廣告炸~ 好假

妳試左AGENT未?

違規內容

首頁
34567...23

尾頁

跳至