自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我身邊有唔少40過外單身朋友,仲好渴堂有拖拍,但永遠唔去搵機會識人,咁點會遇到呢?

大宅

good_pig 發表於 19-10-20 23:25
但有D仲以為會有韓劇果D王子呢

離婚NO, 肥NO, 頭髮少NO, 細過自己又NO....咁冇咁多架啦

我明呀!但我呢位女性朋友覺得自己好有條件嘛!自稱單身貴族,雖然外形係一個肥師奶,不過佢D動靜好少女架, 咁我冇理由咁殘忍去打沉佢嘅!

琥珀宮

回覆樓主:

女人都想搵高富帥,但問題高富帥大把人㨂

女人學歷唔駛一定好高(唔需要大學但正正常常中學畢業),但要有智慧,仲有要靚

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

baby0525 發表於 19-10-20 12:31
我明呀!但我呢位女性朋友覺得自己好有條件嘛!自稱單身貴族,雖然外形係一個肥師奶,不過佢D動靜好少女架 ...

仲要加少少大小姐脾氣...

侯爵府

tansyneko 發表於 19-10-20 23:33
女人都想搵高富帥,但問題高富帥大把人㨂

女人學歷唔駛一定好高(唔需要大學但正正常常中學畢業),但要有 ...

都係睇命水。
所以,學歴好重要,起碼靠自己。
以家,閒閒地周街大學畢業生。
女人靠自己最安全!

男爵府

2021可愛聖誕B勳章

回覆 hebesiu 的帖子

其實好殘酷咁話你聽,當30都未拍過拖,或者單身好多年嘅女性都好難會之後拍拖,因為佢哋習慣佐依家啲單身生活,好難去接受另一個人出現係生活入面,條件好嘅都已經有另一半。而且性格被動或隨緣果啲,除非外表好吸引人,唔係根本唔會主動有男性追求。都識有幾個人係40歲出嫁,但通常性格係比較主動識朋友果類

男爵府

I9528 發表於 19-10-20 08:11
自己認為 : 仲有青春
男人認為 : 沒有青春

你個頭像好正 可唔可以send 俾我

男爵府

homommy 發表於 19-10-20 08:32
世俗覺得結婚生子先幸福
其實只係做人奴隸既開始
能夠打破世俗眼光而獨身都可以好快樂

我反而覺得傳統家庭唔錯,一家人吃飯 開開心心
過節日都熱鬧d

男爵府

mimi222shi 發表於 19-10-20 09:37
成功男士,有機會揀“樣貌身材正”先...

識一位,丈夫是成功人士,但太太就學歷低,主要係後生,樣貌身材ok

學歷同人品 醒唔醒 無乜關係
搵唔搵到錢 重要d

大宅

30勁後生。
我姑奶37歲仲單身緊,一樣狂去入跑步會、行山團、跑馬拉松溝仔。佢一樣恨嫁,但係又勁享受單身既自由時間。時不時約男人去日本旅行開房,真係歎到爆、多姿多采。

珍珠宮

homommy 發表於 19-10-20 08:32
世俗覺得結婚生子先幸福
其實只係做人奴隸既開始
能夠打破世俗眼光而獨身都可以好快樂

結婚同單身,各有好與懷,最重要自己心態正確,活得開心,吾好俾世俗眼光同三姑六婆影響

伯爵府

Imdorameigg 發表於 19-10-21 01:40
30勁後生。
我姑奶37歲仲單身緊,一樣狂去入跑步會、行山團、跑馬拉松溝仔。佢一樣恨嫁,但係又勁享受單身 ...

其實好似你姑奶咁都幾好呀!既自由又可以享受拍拖樂趣!

男爵府

我比你大。。。我有好似冇甘。。。
一齊左好多年,都未見過佢屋企人,
初初一齊話一兩年內結婚,
後來就話要儲$買樓先結。
再後來同佢講,同居我都ok,
但又拖左半年,冇再出聲。
我自己都覺得好灰,
心諗搵個婚姻介紹所,搵下終身對象,
有緣份又唔拖住我既個種好過

子爵府

kamchaibaby 發表於 19-10-21 01:27
回覆 hebesiu 的帖子

其實好殘酷咁話你聽,當30都未拍過拖,或者單身好多年嘅女性都好難會之後拍拖,因為 ...

一般人搵著過30歲未拍過拖既,都會有啲卻步...會覺得佢應該有咩問題先無拍過....

你叫我而家搵個35歲未拍過既男人,我都有啲驚手尾長痴身驚要教

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

C.yan110 發表於 19-10-20 09:32
單身既話咪平常心,有時d野冇得急,一急就好多野睇唔清楚做錯決定,到時自己仲傷仲唔開心!當然呢個世界係 ...
都係

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我試有D 20到尾, 有D 30到尾...有D 4字頭...更有5,6字頭的單身女性.......
其實每個心態都唔同啦...
有D係睇唔起男人...自己叻有本事搵到錢..生活好...
為乜要結婚...
有D係...可能曾經不愉快過..
覺得冇男人生活更好...
有D係...好想好想拍拖....但圈子細...一直識唔同人...
最後半放棄...努力自己活得更好..
又在等緣份到咁....

大宅

Taitaimui 發表於 19-10-21 09:10
一般人搵著過30歲未拍過拖既,都會有啲卻步...會覺得佢應該有咩問題先無拍過....

你叫我而家搵個35歲未拍 ...

搵著個媽寶都死得.......

水晶宮

回覆樓主:

我30歲已經做咗人阿媽,日日過住湊仔嘅生活

我啲friend多數未嫁,生活仲多姿多采去玩,我又去唔到,不知幾羨慕

伯爵府

hebesiu 發表於 19-10-20 08:07
利申 : 我當年 30歲時仍然 10 下10下 .
30... 好後生, 真心想搵另一半既, 輕鬆D, 唔好太認真, 出去識多D人, 玩APP都好 (當然保護自己地玩啦)
唔難既~

我有D 朋友, 40~ 50都仲單身緊, 又去旅行, 行山, SHOPPING, 有班姐妹, 我見佢地都幾開心~
有一個DRY左1X年, 最近41喇...都搵到~

我信緣份既~

伯爵府

hebesiu 發表於 19-10-20 08:07
利申 : 我當年 30歲時仍然 10 下10下 .

點解要標籤人,我前老闆50中已退休,憑佢自己嘅努力有幾層樓我所知應該有八位數字嘅存款,佢係單身冇結過婚,但佢非常享受佢而家嘅生活,如果命運可以改寫,我根本就好想係佢嗰種,到現在為止我覺得結婚並不一定比單身好,反而我覺得有啲結咗婚但過得唔開心又走唔出冇嘅解決方法嗰啲仲可悲

首頁

尾頁

跳至