時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

黃絲區議員派唔派口罩,關藍屍咩事? 藍屍一定唔會要的

子爵府

2018復活節勳章

cbeyond 發表於 20-1-30 13:01
你可以要求, 考慮吓開個新主題講
現在講番議員, 拯救世界之前, 讀多d書先, 英文掂先講。
記住零分議員英文 ...

好呀講返議員先,我好滿意佢地而家做法照你理論拯救世界要英文好既話應該唔夠,最少都要八國語言喇
如果你唔滿意佢地會考零分都可以做,可以向選管局反映投訴,因為佢地放左呢班人入閘

男爵府

虎到金來勳章

seaheart88 發表於 20-1-30 10:59
佢哋應該有大量存貨啊。。。黑口罩

之前既就好d, 依家既區議員就
心情勁好!

大宅

超級特務 發表於 20-1-30 11:10

政府唔可以干涉自由經濟,區議員就可以?

區議員只係話政府點點點,找別人錯處好易,跟班yc講,佢哋都有出糧,佢哋真正職能係落自己區服務市民,落去巡下幫下自己區有無口罩,提供資訊都ok呀。

珊瑚宮

米米子 發表於 20-1-30 13:05
好呀講返議員先,我好滿意佢地而家做法照你理論拯救世界要英文好既話應該唔 ...

議員若有咁叻識8國話言就更好, 不過我就唔會有期望了
你建議議員拯救世界嫁, 你要鞭策議員學識8國語言啦
不過應該達成唔到了

子爵府

2018復活節勳章

cbeyond 發表於 20-1-30 13:13
議員若有咁叻識8國話言就更好, 不過我就唔會有期望了
你建議議員拯救世界嫁, 你要鞭策議員學識8 ...

而家先知原來做區議員資格要勁過特首

珊瑚宮

米米子 發表於 20-1-30 13:14
而家先知原來做區議員資格要勁過特首

勁過特首? 真的嗎?
不過係你要求咁多喎
你都預議員唔掂呀
明的

男爵府

cbeyond 發表於 20-1-30 12:44
真係後知後覺, 24號已經搶緊口罩

1月23日,衞生署署長陳漢儀表示,除非有病徵,一般來說在普通社交場合是不需要戴口罩。

男爵府

cbeyond 發表於 20-1-30 12:44
真係後知後覺, 24號已經搶緊口罩

1月23日,衞生署署長陳漢儀表示,除非有病徵,一般來說在普通社交場合是不需要戴口罩。

大宅

一月頭搞全民口罩,又話預防肺炎等等,點知比人個個插,縮沙

而家真正需要全民口罩,但又唔見影。。。咁你們香港班區議員有咩用❓
人一黃, 便脑殘, 人一藍, 便脑叻!

大宅

而家真正需要全民口罩,但又唔見影。。。咁你們香港班區議員有咩用❓

大宅

珊瑚宮

北寄貝 發表於 20-1-30 13:21

...

議員唔係話政府信唔過?
有問題就政府話, 無問題就議員功效
真係重視市民, 早就應會做, 年三十先做, 同過完年有咩分別
嘆慢板

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

CC1965 發表於 20-1-30 12:56
香港幾時有發放假消息刑事罪啊?
樓下個老闆?

你話我樓下個老闆發放假消息呀?刑事呀?

上星期我去買漂白水,佢仲話新年後供應會正常返架。

今日我再問佢,佢話佢宜家都答我唔到,所有口罩送回內地防疫,可能要2月尾3月頭才返貨。

冇辦法,中國情況的確比我地嚴重,我覺得先送祖國可以理解。內地情況可能比公布更差,香港差極有個譜。你可要耐心等候。

你唔信既,可以自己睇CCTVB,有訪問藥房職員,都一樣咁講。

大宅

tester5 發表於 20-1-30 14:26
你話我樓下個老闆發放假消息呀?刑事呀?

上星期我去買漂白水,佢仲話新年後供應會正常返架。

大陸工廠生產的口罩,優先供應比大陸,這是一定的。但香港的貨運翻大陸我就唔信囉,除非係有人已經買落,然後運翻去或捐助之類。我問藥房,一般話未翻到貨。

珍珠宮

amazing 發表於 20-1-30 10:58
係依啲時候區議員應該動用政府比佢哋嘅津貼,同埋佢哋嘅能力搵口罩喺各區派比街坊,唔係做乜白白出糧啊,當 ...

鬧林鄭既應該鬧下區議員,岑妖,痰罐,道友輝只識攪事,而家又吾見出下黎為市民

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

seaheart88 發表於 20-1-30 10:59
佢哋應該有大量存貨啊。。。黑口罩

防唔防到菌就另計

翡翠宮

CC1965 發表於 20-1-30 14:45
大陸工廠生產的口罩,優先供應比大陸,這是一定的。但香港的貨運翻大陸我就唔信囉,除非係有人已經買落, ...
點樣運翻大陸阿太太??係唔運黎香港住,先留比內地用呀,你明唔明呀?唔好咁自私啦香港人,同內地共渡時艱呀。你明唔明呀?

大宅

tester5 發表於 20-1-30 15:33
點樣運翻大陸阿太太??係唔運黎香港住,先留比內地用呀,你明唔明呀?唔好咁自私啦香港人,同內地共渡時艱 ...

我沒有話運翻大陸,係之前的版友話藥房老闆講的。我都懷疑昵個講法。但大陸工廠生產的貨,優先比大陸,尤其武漢,我都唔覺得有問題。香港商家識去世界各地搵口罩貨源的,過幾日市面應該有翻供應。

翡翠宮

CC1965 發表於 20-1-30 15:50
我沒有話運翻大陸,係之前的版友話藥房老闆講的。我都懷疑昵個講法。但大陸工廠生產的貨,優先比大陸,尤 ...
我樓下藥房和CCTVB藥房都異口同聲話答唔到幾時有貨,要2月尾、3月頭。

先比武漢用就肯定,而且唔只武漢,內地多個地區失守,確實己經5千多人,死亡都170人。仲要只是公布,內情係點?肯定唔只咁少

所以,我唔知你勁過藥房老闆,點實牙實齒話過幾日有貨。可能你知內地情況過幾日會好轉掛。

首頁

尾頁

跳至