自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

kyowong 發表於 20-3-24 12:14
仲有間baby shxx

呢間我買左三款野,無聲氣

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

littlemelody 發表於 20-3-25 08:55
仲有, 我上網睇到人哋話去攞貨 等好耐,你係上門市攞,定係叫佢寄嚟?

我買枕頭 諗住叫佢送嚟運費貴, 所 ...

試過一次上門拎,排成個半鐘!又焗又多人

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

cindy618 發表於 20-3-25 09:52
呢間我買左三款野,無聲氣

之前有post 話佢係賣假野!我幫襯過2次,第2次拎埋啲貨就無再幫襯!但上門市拎真係有排排隊!問野又好幾日先覆!dislike埋間店算喇!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

kyowong 發表於 20-3-25 10:16
之前有post 話佢係賣假野!我幫襯過2次,第2次拎埋啲貨就無再幫襯!但上門市拎真係有排排隊!問野又好幾日 ...

中哂伏
之前疫情諗住咩都訂啲

子爵府

呢間差到爆,三月中的貨,五月頭先有。
你訂A款,佢比B款你,仲頼落供應商,講到自己都受害咁,我拒絕收貨要求退款,佢又即刻搵得返A款比你。

我好後悔疫情時,落了不少order

別墅

回覆 ahjoechan 的帖子

買咗三樣嘢,買之前我夾好都係12月中到貨我才落單,點知佢貨期遲,仲要到貨後一星期內才可夾單一齊寄,我買三樣嘢就要分開三次速遞,我同佢哋講係因為你哋貨期遲我先唔可以一齊寄,佢哋答我這是大約到貨時間,不是指定時間!現在12月尾了,我一件貨都未收到,我以後唔會幫襯佢!我嬲得滯上網睇吓,原來黑店一間,大家小心!

別墅

pat614 發表於 20-3-24 09:12
我都幫襯左兩年,一個月都買兩,3次,佢有寫明貨期,有d係長架成兩個月,今期有急單好似口罩盒,台灣水箱清 ...
我買咗3件貨,都係12月中到貨,但現在12月尾,一件都未收到,同佢哋講,佢哋話註明產品是大約到貨時間,不是指定時間!一直無收過任何訊息話會遲貨期喎!
係黑店一間!

大宅

呢間嘢,我blacklisted
幾年前喺佢度買了顏色碗布,買佢係想分開洗碗,廳同廁所布,一套20塊5色。佢寄了20塊另一款(20塊同款)公仔款碗布比我。msg 佢幾日先覆,再答我我果款日本斷貨,又話呢款質地一樣,我照同佢講我買嘅用意,佢叫我唔好拆,等佢補貨,一等三個幾月,我唔問佢,佢唔覆,覆親都話日本斷貨,但又見佢出新post 買喎。
之後,我話唔等了,成廿塊布又唔比我拆,我就咗放喺度,出去買新又唔係!
佢就即答我ok , 最後我用喺廚房到,到而家都未開晒呀。

翡翠宮

牛年勳章

Applexyz 發表於 20-12-29 11:56
我買咗3件貨,都係12月中到貨,但現在12月尾,一件都未收到,同佢哋講,佢哋話註明產品是大約到貨時間,不 ...

當年我買聖誕禮物都係,過咗聖誕點送俾人?
我嘈佢哋個老細兇返我轉頭,態勢差如黑社會,永久black list

洋房

回覆 kauyin916 的帖子

呢間店真係好有問題,我剛剛先同佢哋嘈完,用轉數快過左數,話我cap圖影唔到佢id 唔承認,又話銀行email都唔得,結果仲要話個客不負責任自己冇跟足程序做,話係個客既責任。呢間正一黑店,我都奉勸大家唔好再幫襯,因為佢哋係唔會幫個客解決問題,你入咗錢隨時收唔到貨,佢哋仲會賴返落個客度。

洋房

回覆 Pradamiumiu 的帖子

我之前都有幫襯開,但係改咗方法俾錢先知原來佢哋係唔會核數,只係靠客戶提供全部資料先肯確認,個客有問題都唔會跟進,一味叫你跟返佢哋要求。可能係你眼中佢哋唔係黑店,係因為事件唔係發生係你身上,我經歷過可以好肯定咁講你知,如果你cap唔到佢哋要既圖,就算你入咗錢都冇用,因為佢哋堅持唔會查帳,發唔到貨係你嘅責任。咁嘅店我唔會話佢哋係正常囉!我已經blacklist左,所以提醒大家小心睇清楚佢哋d條款。

子爵府

回覆樓主:

呢間買過幾次,冇問題wor

洋房

我都係咁話,俾曬錢唔肯查數唔肯確認就話個客,擺明係黑店!

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我都經常幫襯,咁耐冇乜問題喎!
我舊年廁紙缺乏時期,同佢訂咗10幾套日本廁紙,但後尾香港廁紙貨源都充足,費事專登走過去攞又冇地方放,我就同佢講叫佢幫我處理,如果可以幫我拎去捐俾各大社區中心

大宅

買過好多次,沒有問題。

洋房

回覆 BuffetQueen 的帖子

交貨冇問題唔代表佢哋態度冇問題,到出現問題時你就會知道佢哋係點樣follow up架啦,就係推卸責任,你算好好彩!

洋房

無錯,支持公開事件讓其他消費者有更多資訊去做選擇!👍🏻

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

買過,但想夾單出貨只限一星期內,好難夾,而佢一箱寄幾件貨比你又唔會主動退返之前運費比你,所以已經少左幫襯了

複式洋房

kauyin916 發表於 20-3-23 14:40
我日前在網上購買玩具給女兒,過左數比呢間公司,跟住我就影咗個轉數嘅網頁俾佢,點不知佢話由於收款人名稱 ...

因為呢啲問題
所以我好堅持當面交收
Check貨

大宅

回覆樓主:

我也有幫襯開,冇問題

首頁

尾頁

跳至