跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

都幾好喎 .. 因為我報唔到廣華果個 .. 等我今晚同老公傾傾先.. 捉埋佢一齊去

原帖由 jojodic 於 09-6-3 16:46 發表
你地真係無人有興趣呀?
母乳全功略....
http://www.mamabebe.com.hk/seminar.html

我覺得幾好喎 

大宅

各位媽媽你地腰圍依家幾多呀?

我17w幾, 腰圍(度肚臍)得32吋幾, 好似好細個咁...

男爵府

原帖由 jojodic 於 09-6-3 16:50 發表

我覺得同老細friend 嘅就傾下先,你可以通知佢有trip 要去時講埋你嘅憂慮.但如平時佢都唔體諒你嘅就要醫生證明啦...

我都覺得醫生一定會幫你, touch wood你開到口佢都唔幫既話如果有事佢咩唔起。
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

大宅

原帖由 WongPigPig 於 09-6-3 16:45 發表
多謝大家既意見 .. 好感動呀 ..

jojodic條橋好奸呀 .. 哈哈!!

咁我應該同我老細傾下先定係搵左醫生寫證明先呢? 其實我老細未知我要去trip架 .. 因為係其他region既office搞架.. 佢地冇cc 我老細 ..

...

你老細未知~
咁可能你老細知道咗之後都唔俾你去lu....

男爵府

原帖由 babeBBDoll 於 09-6-3 16:51 發表
我都會係法國生, 其實我都想轉醫生, 因為我老公唔係太鍾意個醫生, 老公話佢症又多(走o黎走去兩間房), 我又覺得佢冇咩野喎, 講真佢又平同埋好多媽咪都話佢手勢好, 我老公話今次產檢都仲係咁就轉醫生
佢開刀 $ 30000 , ...

咁你真係要快d決定,我見d媽咪想轉醫生都唔係一件容易既事。
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

大宅

原帖由 WongPigPig 於 09-6-3 16:55 發表
咁樣坐法就係唔係既方便喎 ..
我宜家個位好OK架.. 個個位都有成個人咁高既partition間開 .. 個mon仲有塊privacy filter .. 不過呢d日子好快就冇喇.. 因為公司會大裝修.. 好似由7月開始搞到年尾先完工, 之後大家既位 ...

我之前公司油油, 我成個星期都冇返工. 我一直都冇嘔, 不過聞到d天拿水味即刻想嘔, 又驚影響呀b, 嚇到我成星期都唔敢返工...

你同公司商量吓有冇d位冇咩塵同天拿水味好d喎

男爵府

原帖由 babeBBDoll 於 09-6-3 16:54 發表

想問下你醫生收費 ?
順產同開刀

順產$12,000- 開刀好似係14,000-。其實佢加左價, 3年前明明記得佢收$8,000-架。

大宅

原帖由 ksorange 於 09-6-3 16:55 發表
我想問下大家肚臍下面有時緊緊脹脹的感覺
阿b好似係下面噤
現在彎腰都覺得有野頂住
可能我以前冇肚腩 唔知係咪噤感覺

我係覺得有時抽住抽住..有時都幾痛吓

大宅

原帖由 saltato 於 09-6-3 16:51 發表

我之前既一股作氣突然間又有d退縮...諗住餵1個月就算...哈哈!

haha 點解呀...試咗先啦,母乳唔駛$嘛 :D

男爵府

原帖由 WongPigPig 於 09-6-3 16:55 發表
咁樣坐法就係唔係既方便喎 ..
我宜家個位好OK架.. 個個位都有成個人咁高既partition間開 .. 個mon仲有塊privacy filter .. 不過呢d日子好快就冇喇.. 因為公司會大裝修.. 好似由7月開始搞到年尾先完工, 之後大家既位 ...

privacy filter ...我鐘意呀! 

我第1胎時公司又係大裝修...真係好唔方便,又多野”汁”,大塵又有天拿水味, 好彩無影響到阿b。

大宅

原帖由 myshadow 於 09-6-3 16:59 發表

我17w幾, 腰圍(度肚臍)得32吋幾, 好似好細個咁...

ME 2, 未有前25吋,都大咗唔少啦...不過遲d會大得快d架啦,唔駛擔心!

男爵府

原帖由 myshadow 於 09-6-3 16:59 發表

可能你本身瘦, 我都識到有個媽咪瘦底架, 第2胎4個幾月個肚都好細。

大宅

好媽媽勳章

裝修果段時間你都照係公司番工呀?

原帖由 saltato 於 09-6-3 17:10 發表

privacy filter ...我鐘意呀! 

我第1胎時公司又係大裝修...真係好唔方便,又多野”汁”,大塵又有天拿水味, 好彩無影響到阿b。 ...

大宅

我昨日去body shop買咗支coca butter hand and body lotion, 可以 prevent stretch mark 架,佢話....
都幾好wor,大大支,250ml.唔記得好似$115,幾抵用呀..

大宅

好媽媽勳章

下個星期有個briefing 會講個安排, 到時睇下點之後就會同公司商量, 你果陣唔番工係當sick leave呀?

原帖由 myshadow 於 09-6-3 17:03 發表

我之前公司油油, 我成個星期都冇返工. 我一直都冇嘔, 不過聞到d天拿水味即刻想嘔, 又驚影響呀b, 嚇到我成星期都唔敢返工...

你同公司商量吓有冇d位冇咩塵同天拿水味好d喎 ...

男爵府

原帖由 jojodic 於 09-6-3 17:10 發表

haha 點解呀...試咗先啦,母乳唔駛$嘛 :D

我老細羅, 佢都係1女之母, 30幾歲, 好貪靚架, 成日響度嚇我話餵完個胸會變形...咁我上次只係餵左一個月就無乜野, 咁佢成日響度講"你個胸本來都唔係細(我肥底架)...餵完人奶因住個胸會下垂呀..."比佢講得多之後都有d縮沙...不過我一定會餵初乳, 因為對bb真係好好。

大宅

報到!
頭先暈完之後起身就係咁嘔, 跟住就成個人軟哂, 一瞓就瞓到而家

大宅

原帖由 babeBBDoll 於 09-6-3 16:41 發表

我都叫近法國但係都要搭的士

咁我都要搭的士...大約3-5min落車...hehe...

男爵府

原帖由 WongPigPig 於 09-6-3 17:14 發表
裝修果段時間你都照係公司番工呀?

係呀, 當時仲有另外一個大肚婆, 我地兩個都要照返,都好唔方便。

男爵府

原帖由 jojodic 於 09-6-3 17:16 發表
我昨日去body shop買咗支coca butter hand and body lotion, 可以 prevent stretch mark 架,佢話....
都幾好wor,大大支,250ml.唔記得好似$115,幾抵用呀.. ...

coca butter好似係可以防紋架, 你試左未? 立唔立?

首頁

尾頁

跳至