夫婦情感

跳至

首頁
34567...10

尾頁

大宅

回覆 Wongbuddy 的帖子

請指教!我應該點做呢?

子爵府

回覆 Daisi 的帖子

唉呀 我邊識指教你 但我覺得hha講得好岩 唔好問你老公有冇咁既事 係要好確定咁同佢講你已經知道左佢同個女人既野

而你所講娘家既事 就盡可能之後再搵機會先申訴啦 唔好混埋一談 攪好一樣還一樣啦 因為衣家提及娘家事對你與老公之間冇幫助 你靜靜諗下先囉

大宅

Daisi 發表於 20-12-12 18:04

請指教!我應該點做呢?

樓主外家嘅事未講住先?九掂个第三者先重要?我知你好激氣自已亞媽和姊妹咁自私比着我都嬲到震!

大宅

回覆 StellaIp0706 的帖子

就系因為呢件事搞到我有冤無路訴,有老公又晤可以講

大宅

第三者都系因為我同老公有裂縫,先有機可乘,冰凍三尺

大宅

Daisi 發表於 20-12-12 19:14

第三者都系因為我同老公有裂縫,先有機可乘,冰凍三尺 ...

我可以分享吓2003年沙示?老爸過咗身有大約30萬在銀行?我老媽好公道叫最細个仔開咗4張支票,給我們4姐弟平均分冇重男輕女,她自已一蚊都吾要,因她也有積蓄好勤力一路工作到70歲先退休,我都吾夠佢咁捱得做得好嘢!

大宅

Daisi 發表於 20-12-12 16:25
回覆 hha 的帖子

2017年7月頭佢做左一次大手術,出左院要陪佢复診,由於佢身上有大傷口,沖涼洗頭都要幫手 ...

其實我都唔知點解樓主要怨落老公到.

你阿媽唔分錢俾你, 但分錢俾其他姐妹, 你咪唔好照顧佢囉.
我唔認為人一定要孝順.
如果個父母對自己唔好, 咪唔好孝順囉.
你又冇在肚入面求媽咪生你出黎. 你媽冇問過你就生你出黎, 搞到你面對世上咁多問題, 生老病死, 老公又外遇. 你都未怨佢, 仲要孝順佢?

如果你曾經因為呢件事怨過你老公, 你同佢say 返sorry 啦.一單還一單.

至於外遇呢啲我唔識解決.

男爵府

somesome2020 發表於 20-12-12 20:29
其實我都唔知點解樓主要怨落老公到.

你阿媽唔分錢俾你, 但分錢俾其他姐妹, 你咪唔好照顧佢囉.

冇錯,怨氣係阿媽度嚟,咪同阿媽講,你分錢俾阿大,阿二,咪叫佢地照顧佢

大宅

回覆 somesome2020 的帖子

我當時冇怨過我老公,擔心都黎唔切。我當時的心情差到極點,一方面擔心佢的病情,還有夫家人的壓力。病情已同父母交代,佢的幾個細佬妹逐個打電話問,有病心情已經晤好,難道要老公遂個复述一遍,有冇體會病人的心情!

大宅

回覆 SUMSUM_88 的帖子

我有怨氣,都晤會發洩在病人身上。望著佢的病容,心如刀絞!只想佢快D恢复生氣。

大宅

[quote]Daisi 發表於 20-12-12 21:30
回覆 SUMSUM_88 的帖子

我有怨氣,都晤會發洩在病人身上。望著佢的病容,心如刀絞!只想佢快D恢复生氣。 一個人陪著佢复診,洗傷口,行得好慢。

大宅

回覆樓主:

肯定有野

子爵府

恕直言 未必係個女人成虛而入 因為睇你講你老公啲msg 似佢想追同氹個女人多啲

大宅

有可能

男爵府

你話因為分錢事件而令你同老公有裂痕,但其實根本兩件事,完全跟你老公無關。
如果你媽真心想4姐妹平分,唔會因為你個人唔係內地就不分给你,點都幫你留起。同埋如果真心孝順,分唔分到錢都好,都可以照顧你媽。當然如果你覺得佢偏心,咁咪唔好理佢。
至於第三者,我覺得未必有出軌(未上床),但你老公肯定冧人地,想追人地。

大宅

回覆 c27cheun 的帖子

系姑仔借錢,在35樓有講

大宅

Daisi 發表於 20-12-12 23:32

咁講,依家俾手機佢,話你知道左佢想追人,同佢講有幾個方案,第1,會唔會為個女人而離婚,第2,唔離會唔會斷,3人行不可接受。要先睇你老公點答。

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

賣樓既錢無分俾你,咁有錢分的姊妹咪養番你媽媽囉,公平呀!或者你出少d囉!

子爵府

當個男人有異心時 就會睇自己老婆咩都唔順心 而你之前為你娘家事可能又成日鬱鬱咁既面口 佢更加對你無興趣

子爵府

Daisi 發表於 20-12-12 23:32

其實我覺得你係處理事情方面好奇怪!係你菇仔同你阿媽嗰件事又關你老公咩事呢我覺得起碼絕對唔會因為呢啲事情令到大家有條刺啦係咪其實我覺得呢啲問題可以直接兜口兜面同佢哋講,唔需要擺係個心裏面!係你老公嗰個問題其實真係好睇你想過結果點樣樣!你同佢先至係真正相處嗰個(佢個性格係點樣㗎有冇得返轉頭你會唔會原諒佢)其實我覺得呢度啲姊妹講得啱你咪俾佢知道你知道咁多嘢亦都同佢講破壞頭家好容易!睇吓佢點做囉

首頁
34567...10

尾頁

跳至