潮流時尚

跳至

首頁
34567...21

尾頁

伯爵府

野豬媽 發表於 21-2-2 15:04
12月中walk-in HC 都有CF黑金牛中&細

冇錯呀,肯定有

而且要$42000 買24開咁多年前既袋何不比多少少專門店買個最新鮮的?

別墅

生命麵包 發表於 21-2-2 15:07
冇錯呀,肯定有

而且要$42000 買24開咁多年前既袋何不比多少少專門店買個最新鮮的?

我係幾個月前去專門店問 佢話冇我就一直睇carousell 12月頭問左賣家有冇貨 佢冇應我 之前已經有一個月 我冇諗住買 突然間佢應我話有
佢話係19年尾買嘅 我就信左

別墅

tszkinmama 發表於 21-2-2 15:05
就係唔識check先會完成交易 發現有問題已經請假去多幾間二手店check結果一樣 朋友已經問左佢相熟Chanel sa ...

我係想買黑金牛菱格中size 佢冇呢個配搭

別墅

tszkinmama 發表於 21-2-2 15:05
就係唔識check先會完成交易 發現有問題已經請假去多幾間二手店check結果一樣 朋友已經問左佢相熟Chanel sa ...

SA只係sell野跑數,唔會做吃力不討好,我近排行入hermes shop有啲sales, 應該係新丁但無掛trainee,問佢好唔熟product有邊種size,我仲熟過佢囉

大宅

樓主好慘,希望你可以追討番公道!

Carousell 係比咗平台大家分享好物!我自己都有擺手袋去賣,或者買其他物品,我仍然相信好多人係會欣賞品牌歷史、懂得尊重真貨!可惜就係賣假貨的人存在,破壞左個規矩。

別墅

pig1991 發表於 21-2-2 15:20
樓主好慘,希望你可以追討番公道!

Carousell 係比咗平台大家分享好物!我自己都有擺手袋去賣,或者買其他 ...

多謝你地明白呀 我知道我好蠢 專門店無 等下就有 未check好貨唔可以俾錢 今次係個好貴嘅教訓 有咁多jm明白我真係好好多 唔洗再一個人喊

我喺carousell都有賣到少少野 所以覺得幾好就一路用
原本以為騙子有樣睇 見到賣家奇怪就唔交收啦 原來係咁難嘅

男爵府

mikimika 發表於 21-2-2 13:29
我覺得報警未必有用所以不法份子唔驚。我覺得無左份工應該驚架,大公司好注重聲譽,會比人炒架。
...
係呀!明知你報警冇用佢唔會驚㗎,但冇咗份工睇佢點帶貨同掛空少名做YouTuber!!!
睇到好嬲呀,我最憎人賣假嘢!樓主好慘但你都要硬淨啲,唔好俾佢lead住,根本佢明知你冇可能搵到Chanel出嘅proof啦,一時又話唔知你有冇換咗佢個袋,即係賴皮啦講乜都得,唔好再問佢乜嘢proof到個人盒假又得唔得,直情同佢講「你收我四萬蚊賣假嘢俾我XYZ,你快啲退返錢俾我XYZ,你唔應我我一定去你公司隊你XYZ,就算你話你個袋係真嘅都好唔該你拎返走,你一定要回水!」真係講粗口都要,呢啲人一定係欺善怕惡㗎

別墅

Viviluby 發表於 21-2-2 15:38
係呀!明知你報警冇用佢唔會驚㗎,但冇咗份工睇佢點帶貨同掛空少名做YouTuber!!!
睇到好嬲呀,我最憎人賣 ...

佢見到個post 上左IG話大家一齊食花生 然後personal IG delete左IG shop co-owner嘅title whatsapp冇覆我
佢大可以出集youtube講交收完個幾兩個星期先要求退款嘅買家有幾衰
不過做犯法野嘅係佢我會硬淨!! 多謝你呀

別墅

YukisaC 發表於 21-2-2 14:54
未搵佢前我發現有問題,我搵人再扮買家有興趣,明明賣左俾我,都仲話有得賣(都知咩事)後尾我同佢傾話係fak ...

好彩你有個海關朋友!! 咁佢都叫半承認自己賣假貨 好好架啦!

別墅

Viviluby 發表於 21-2-2 15:38
睇到好嬲呀,我最憎人賣 ...

啱啊,一係回水,一係攪佢,佢又幾on居,明目張膽咁高調做副業,大公司做副業要申報架,唔係比人炒

男爵府

tszkinmama 發表於 21-2-2 15:47
佢見到個post 上左IG話大家一齊食花生 然後personal IG delete左IG shop co-owner嘅title whatsapp冇覆我
...
啱啱見到!
2018入職2020開始都冇乜得飛啦
做咗幾多班機呀咁快掛住個朵「空少乜乜77」
嗰間公司之前啲staff喺social media言行唔合人公司心意又post過制服都炒呀
樓主你cap定圖呀
有本事唔好private所有ig YouTube account
我share俾多啲人入去食佢派嘅花生
睇吓佢fan屎影響力大啲定佢公司對佢影響力大啲

ment_620    發表於 21-2-2 16:07

大宅

bobo1118 發表於 21-2-2 14:27
係,真係見過鬼怕黑

不過JM 你話卡LOGO 印歪,其實我在專門店買袋的卡都有見過印得唔係咁正的。 ...

樓主你唔好退縮呀 成4皮野,道理喺你到你要追返呀

不過講開,我喺專門店買左好多個袋張卡d字都係斜(emoji)

男爵府

tszkinmama 發表於 21-2-2 13:14
我搵到啦 佢冇俾人裁!
Btw你點知佢冇被裁?

別墅

Viviluby 發表於 21-2-2 15:59
啱啱見到!

隔住個mon都feel到你啲語氣
又係喎,有年空姐機艙食xxx

大宅

樓主,唔好退呀!你越退呢啲人就再有下次!四萬幾蚊真係好肉赤呀

大宅

tszkinmama 發表於 21-2-2 15:12
我係想買黑金牛菱格中size 佢冇呢個配搭
傻豬JM,上年6月專門店有黑金牛菱格中size (25cm)呀
聽到你個經歷就慘慘。我幾年前都試過IG shop買咗假chanel銀包。

頭先有JM講得啱:
直情同佢講「你收我四萬蚊賣假嘢俾我XYZ,你快啲退返錢俾我XYZ,你唔應我我一定去你公司隊你XYZ,就算你話你個袋係真嘅都好唔該你拎返走,你一定要回水!」

別墅

mikimika 發表於 21-2-2 15:58
啱啊,一係回水,一係攪佢,佢又幾on居,明目張膽咁高調做副業,大公司做副業要申報架,唔係比人炒
...

佢咁明目張膽可能申報左?

別墅

Viviluby 發表於 21-2-2 15:59
啱啱見到!

我都唔想見到佢 不過都專登click入d片confirm佢d info
佢一定估唔到我搵到佢IG youtube 先咁高調
多謝你呀jm

別墅

Monkeyb003 發表於 21-2-2 16:03
樓主你唔好退縮呀 成4皮野,道理喺你到你要追返呀

不過講開,我喺專門店買左好多個袋張卡d字都係斜(emoj ...

我會努力架!!
係卡右上角偏光個logo呀 個logo唔係喺正個白色圈入面

別墅

Viviluby 發表於 21-2-2 16:05
Btw你點知佢冇被裁?

佢youtube好高調咁分享空少心得 有提到
佢一定估唔到我搵到佢個youtube

首頁
34567...21

尾頁

跳至