時政擂台

跳至

首頁
34567...21

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

心肝寶貝仔 發表於 21-2-13 21:20
呢啲真係正宗八佳,失人性
黃人有人性就唔會搞到香港咁啦
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

esmehouse 發表於 21-2-13 20:54
所以我祝佢早啲係英國中肺炎死,一個咁不孝嘅人留係世上都多餘

去民政事務署宣誓話唔見咗再去律師樓補領得唔得?!

珍珠宮

減齡達人勳章

Jasmine-4711 發表於 21-2-13 19:53
在本地申請用BNO去英國,
批准後限時n月内要全家到埗.

用BNO 申請,批咗要90日內到英國報到

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Alohayo 發表於 21-2-13 21:21
嘩,有冇搞錯呀! 會唔會遥距賣樓, 兩老屋都冇得住?
如果真係冇得住都係 99 自己攞嚟

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

woodpecker 發表於 21-2-13 21:09
可能做左壞事,怕俾警察拉

走得咁急、我有理由相信、好多都係~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

寶石宮

lovebabay 發表於 21-2-13 21:24
攞有用?!唔係佢名喎
唔知喎,佢只係話要 show 俾人睇

伯爵府

2024年龍年勳章

esmehouse 發表於 21-2-13 20:36
我叔仔都剛剛走咗,只係 whatsapp 通知,叫我老公好好照顧兩老,臨走前仲要攞埋兩老屋契,正一 PK,黃人係 ...

好似話唔見咗,去律師樓印過一份,幾千蚊咋喎⋯

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

IamChuChu 發表於 21-2-13 21:10
你叫你99要不停追衰仔還契

因兩老就算想套現賣樓都因無契樓都賣唔出,除非賤價賣又咁好彩有人要無契樓

就算樓契攞走咗去、田土廳唔係佢個名、都賣唔到~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

lovebabay 發表於 21-2-13 21:24
攞有用?!唔係佢名喎

就係如果遣產無衰仔名,其他親人都sell唔到,一鑊熟lor

hungng    發表於 21-2-13 21:56

子爵府

Alohayo 發表於 21-2-13 21:21
嘩,有冇搞錯呀! 會唔會遥距賣樓, 兩老屋都冇得住?

層樓無佢名,點賣?我覺得係攬炒,上面有人講過,佢攞份屋契,平安紙如果無佢份,其他兄弟姊妹休想賣

子爵府

IamChuChu 發表於 21-2-13 20:42

屋契係兩老㗎

屋契可以補領,比人攞左唔代表冇左層樓

寶石宮

lovebabay 發表於 21-2-13 21:31
去民政事務署宣誓話唔見咗再去律師樓補領得唔得?!
我唔會插手,如果我插手一定會報警

男爵府

fa_chan 發表於 21-2-13 21:36
屋契可以補領,比人攞左唔代表冇左層樓

衹可做certified true copy, 唔係補領

做咗ctr好難賣得出,唔係無咗

賤價有機會賣到

男爵府

esmehouse 發表於 21-2-13 21:36
我唔會插手,如果我插手一定會報警

我都會

寶石宮

pc2012 發表於 21-2-13 21:34
好似話唔見咗,去律師樓印過一份,幾千蚊咋喎⋯
我唔會插手啦,99 俾前都唔同我哋商量,仲有咩好講,我外人嚟之麻

sjnl43    發表於 21-2-13 22:40

珍珠宮

開心吸收勳章

IamChuChu 發表於 21-2-13 19:24
一家大細,駛唔駛咁急?唔怕英covid?

仲要忍心留低兩老在港不理 唔比家用就走

有case揹係身?

翡翠宮

畀面勳章

mandy952 發表於 21-2-13 21:19
加按邊個供先

唔知呀,詳情冇問
日日是好日

男爵府

大力大力 發表於 21-2-13 21:35
就算樓契攞走咗去、田土廳唔係佢個名、都賣唔到~

近年多咗用樓契副本行騙既案

伯爵府

2024年龍年勳章

esmehouse 發表於 21-2-13 21:39
我唔會插手啦,99 俾前都唔同我哋商量,仲有咩好講,我外人嚟之麻
...

咁又係,男家嗰邊嘅嘢,我都唔會理的⋯

珍珠宮

牛年勳章

esmehouse 發表於 21-2-13 20:36
我叔仔都剛剛走咗,只係 whatsapp 通知,叫我老公好好照顧兩老,臨走前仲要攞埋兩老屋契,正一 PK,黃人係 ...

嘩!你叔仔咁都做得出?唔驚有報應?

首頁
34567...21

尾頁

跳至