潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

hattienail 發表於 21-4-13 15:36
你估個sa有無睇post既習慣,會唔會而家震緊,諗緊點搵番你出黎補獲呢
...

我只會覺有可能其他SA有機會睇到~~
等食花生.....

公爵府

我都好明白JM想出返啖氣...如果佢真係講左好冒犯說話我都覺得要complain.
不過建議make sure要投訴邊位, 唔好點錯相累左其他人, 你都唔想人地成team人要照肺...
以我所知, HC有*好幾位*SA嘅身型同你嘅形容吻合, 亦可能幾位遇到嘅係唔同人, 無名只係靠身型個投訴好難成立, 最後佢地都係不了了之 (而我肯定佢地係接過唔少呢類投訴喇)... 我入shop有唔識嘅SA招呼我都會問下佢叫咩名先 (假如佢無介紹)...

別墅

mandykabe 發表於 21-4-13 12:45
唔係冷淡對待,講野直情係銀耳....
咁冷淡對待一向都係H的特式,我尼D冇咩錢的,我又唔介意,唔阻我睇野仲 ...

情況同我一樣,一分鐘趕我走,唔知仲以為我求緊佢俾野我...佢手上既「大客」點解咁都會包容佢啲死人態度...我都有諗住同店長反映,但又唔想本身個SA 尷尬... 又無諗過書面投訴...等我都去CS 俾下意見

別墅

Miyazaki 發表於 21-4-13 15:58
我都好明白JM想出返啖氣...如果佢真係講左好冒犯說話我都覺得要complain.
不過建議make sure要投訴邊位, ...

善意既建議都係想佢地留意返係唔係太意氣風發,忘記咗客係要禮貌對待,收斂下。如果有改善的話,唔使咁多JM 同時受隻/幾隻肥野既氣,係好事

大宅

Miyazaki 發表於 21-4-13 15:58
不過建議make sure要投訴邊位, ...

多謝提點。
一向都覺得係人夾人緣
同唔會潑婦罵街

我係氣頂佐2日
點解我入去係被個SA侮辱
我諗唔明
落唔到啖氣
一係唔做
一做我就書面投訴

成個HC,正常的,冇幾多個,
我唔介意SA假,唔理我
但連講話都會令到個客覺得侮辱
我覺得佢都要受下

我記得佢大約叫咩名
同我仲有特別再去多次Confirm個名
冇點錯相

大宅

chowchowiloveu 發表於 21-4-13 18:24
善意既建議都係想佢地留意返係唔係太意氣風發,忘記咗客係要禮貌對待,收斂下。如果有改善的話,唔使咁多J ...

我冇俾善意嘅意見,我只係講返成件事嘅經過,佢講嘅說話,同我嘅感受出嚟

意見呢啲嘢,H自己諗啦!又冇出份糧俾我呀!

男爵府

mandykabe 發表於 21-4-13 15:49
佢怕咩呀,佢一定有好多大客係手,
每小時有幾百萬銷售額,
佢先覺我好阻佢果15分鐘,先趕我走啦...

其實遇到應該即時投訴佢,因為之後投訴又無名應該有少少困難搵人,不過sa遇到投訴應該都會驚架,始終都係打工。去到被人投訴,實比人鬧死

不過另一位jm講得無錯,好似hc都有幾個差唔多身形既,為免誤會,會唔會去搵番果個害群之馬出黎先投訴?

複式洋房

回覆 ILA 的帖子

呢啲要即刻投訴,等佢以為香港人個個都係買唔起。

首頁

尾頁

跳至