自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

男爵府

Moti 發表於 21-7-3 14:58
你朋友講得啱㗎。同住真係冇可能冇矛盾。而且兩個細路而家係唔鍾意個繼父,唔係唔鍾意生母,而家幾喜歡你 ...

其實唔洗等將來,而家我都擔心個家會變,佢地兩個都知我唔想遲職,唔想退休要攪到拎政府錢過活,但佢地都勸我做ftm,但前妻其實都對我好好,本身唔發生呢件事,我地個個都好幸福相處好好架,仲好多朋友話我好彩
其實我肯考慮,只係覺得佢地仔女好可憐,其實佢地好乖好聽話,我教佢地要幫手做家務,兩個都幫架

珍珠宮

hauhauhau 發表於 21-7-3 15:04
其實唔洗等將來,而家我都擔心個家會變,佢地兩個都知我唔想遲職,唔想退休要攪到拎政府錢過活,但佢地都 ...

老虎未長大之前都係好溫馴的。得佢兩個開心,但你唔開心,咁嘅決定就唔係win win win. 我pm你。

mimi199188    發表於 21-8-7 10:38

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

hauhauhau 發表於 21-7-3 01:06

每天反工前放工後煮二人早餐晚餐,c6偏食加貧血,佢食牛肉 ...

淘寶貨不對板真係好多,我阿E 車衣高手,退休後好多時都收到佢以前廠啲朋友淘寶失手貨,改得到佢會改,有啲料太差嘅只可著1至2次就送人
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

男爵府

zxyggp 發表於 21-7-3 15:16
淘寶貨不對板真係好多,我阿E 車衣高手,退休後好多時都收到佢以前廠啲朋友淘寶失手貨,改得到佢會改,有 ...

而家開始覺得佢地騙人的

伯爵府

hauhauhau 發表於 21-7-3 14:28
咁我其實有一半不願意一半願意,我間屋好細,是最細一房單位,到時兩個小孩+工人,可能一回到家就有壓力了 ...

間屋得一房你哋一家四口嘅話要換過層樓喎

子爵府

hauhauhau 發表於 21-7-3 14:59
是。我是唔想全職,但c6跟佢前妻想我全職

唔會囉,始終唔係自己親生,激氣果時閙大聲d都唔得,請工人湊,搵多個錢,保障返自己,就算老左,對仔女會比家用都只會比自己親生父母

侯爵府

hauhauhau 發表於 21-7-3 14:25
佢前妻覺得個分別係佢c6唔采對仔女,但我同我c6對佢仔女好,但如一樣是請工人,佢始終係親娘,仔女跟佢佢 ...

你C6都好自私,而家個問題係佢前任個另一半對小朋友唔好,咁個分別已經好係度啦!咁點解佢前任又可以出去工作,到你時又要你照顧小朋友呢!

水晶宮

hauhauhau 發表於 21-7-3 13:55
我都怕,我45了,而家先做份甘旬既工朝9晚5,5天工作不用ot,有25k,無壓力開心,真係好幸運,如果一心軟做 ...

你要為自己退休生活打算。尤其是如果你不打算生下一代,呢個問題更加要及早計劃。你不好老定以為份份工都做到60-65歲。

男爵府

hauhauhau 發表於 21-7-3 01:18
我是衰在淘寶同網購上

我都好喜歡淘寶及網購
D 衫我有八成都着到
我會買d買開的shop, 我身形略肥, 所以好小心睇清楚件衫d underarm 同肩膊位, 通常都ok
讚成Jm 講法, 唔好完全唔買野, 一次過由買五件cut 到三件, 買小dd 甘減

男爵府

你C6同佢前妻當然想你幫佢地湊仔
但你老左係咪佢哋養你先
自己親身做ftm 都已經好大犧牲, 其他Jm 講得啱㗎, 要放棄自己份工無人工收做唔過呀
請工人啦, 唔好比條死路自己行呀

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

hauhauhau 發表於 21-7-2 23:54
好多時一時衝動

例如買D咩?

珍珠宮

JM 你好好會為老公湊佢同前妻所生既仔仔,但千期唔好放棄份工!寧願將老公比多出嚟既錢租間大啲既屋同埋請工人!

工人睇住小朋友做功課、煮飯打掃,你放工可以睇功課,星期六同c6 二人世界,星期日帶埋小朋友family day ! 盡量唔好改變自己原有既生活!加油

子爵府

2024年龍年勳章

hauhauhau 發表於 21-7-3 01:29
甘你都講得岩,我有時迫得自己太緊。
因為c6前妻現在大肚,佢現任老公對佢兩個小孩不太好,我c6想同佢地拎 ...

我有個方法,有冇計過你淘寶咁多年淘左幾多錢呀,我就係睇過我淘左幾多錢之後,我話一聲,然之後決定少d以後淘寶到,而家都好少淘寶了

子爵府

2024年龍年勳章

yan12345678 發表於 21-7-3 19:37
我有個方法,有冇計過你淘寶咁多年淘左幾多錢呀,我就係睇過我淘左幾多錢之後,我話一聲,然之後決定少d以 ...

Send錯咗添

子爵府

2024年龍年勳章

hauhauhau 發表於 21-7-3 13:59
最感覺深係,我供樓先5.5k,但網購每月用2k...食左佢都仲好d...

就係囉,我一睇你供樓5500已經好羨慕啦,而家個個閑閑哋都過萬供樓,所以變相左你好輕鬆一有錢就身痕

王國會長

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章 王國會長 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Mrs.Chan 發表於 21-7-3 00:17
應洗則洗,人到中年不會刻薄自己

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

hauhauhau 發表於 21-7-3 13:55
我都怕,我45了,而家先做份甘旬既工朝9晚5,5天工作不用ot,有25k,無壓力開心,真係好幸運,如果一心軟做 ...

可以請工人。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

不要讓他們得吋進呎.
有冇懷疑過,前妻b將出世, 你老公是否為搶子女撫養權急於娶妻(你)?

公爵府

2個人, 街市買一個月要$6,000? 我有無睇錯??當你煮25日, 每日買成$240餸.你們買什麼食? 餐餐食牛扒? 和牛? 羊架?
再加上以外食飯, 剩係食花的費用, 已經每月1萬或以上.

一個月買$800消潔用品都係多啦!
樓主都好大洗下!
建議你每日記下自己的洗費, 再CHECK下, 點樣可以CUT.

男爵府

肥肥寶 發表於 21-7-3 15:36
間屋得一房你哋一家四口嘅話要換過層樓喎

無能力換大

wcpcelia    發表於 21-7-5 11:23

首頁
34567...10

尾頁

跳至