夫婦情感

跳至

首頁
34567...8

尾頁

伯爵府

longsky 發表於 21-8-13 00:10
但你好似看上去比較平靜?係你發現先定你 c6 話比你聽佢有小三?
再者,如果 c6 同你講小三有左?你又接 ...

仲可以攞埋藉口要畀BB一個名份,要同樓主離咗婚先,同小三結婚, 又要保障小三同佢BB,層樓跟加埋佢名, 到時真係雀巢鳩佔, 小三 變正印 ,哈哈

別墅

樓主, 其實你係不斷比藉口自己去接受你C6 既無恥要求
佢已表明唔會同小3斷, 日後只會更明目張膽去陪小3, 到時你屋企只變成酒店, 佢鍾意就返, 唔鍾意就唔返,而你自己既情緒只會不斷被佢既行為影響
但你要明白人生係你自己, 係咪應該為自己諗下點樣先可以活得開心同精彩?
唔通你甘願成世被你C6食住, 拖住?宜家你都唔敢向佢表達你既不滿, 過多2年你會覺得會有轉機咩?

希望你真係好好為自己打算一下

cathngai    發表於 21-8-13 07:25

侯爵府

講到明唔斷,你都想接受?咁就問黎都無意思

侯爵府

masomama 發表於 21-8-13 00:15
樓主, 其實你係不斷比藉口自己去接受你C6 既無恥要求
佢已表明唔會同小3斷, 日後只會更明目張膽去陪小3, ...

非常認同觀點

別墅

蠢蠢豬 發表於 21-8-12 12:00
有無JM已知老公有小三,而佢系唔會斷(除非小三飛佢)但佢對你好好,話唔會離開你,叫你接受,有無JM嘗試接 ...

第一次聽有老婆知道個老公有第二個女人諗住接受. 反而唔係叫佢放棄個女人,乜你接受到佢錫完第二個返黎錫你,同完第二個搞完同你搞。

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

蠢蠢豬 發表於 21-8-12 20:25
叫朋友上黎都系佢買餸煮飯,因為我唔叻煮飯
其實佢又唔系搵好多,應該唔需要轉移支產
...
唔使同佢搵藉口又話點對你好,呢啲跟本唔使考慮,其實佢有小三冇比$你,已經對你唔好,你只考慮嘅係佢有小三唔會斷,咁你走唔走?

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

蠢蠢豬 發表於 21-8-12 22:15
我只系講返事實

就系佢唔做得絕d,如果佢絕d,我唔使諗
佢唔係唔想對你絕啲,係佢可以享齊人之福,又唔使分一半身家俾你,佢係對自己最好嘅做法,樓主,其實你清醒未

伯爵府

szeman83 發表於 21-8-13 02:27
第一次聽有老婆知道個老公有第二個女人諗住接受. 反而唔係叫佢放棄個女人,乜你接受到佢錫完第二個返黎錫 ...
C6搞完小三, 都冇興趣 搞大婆啦, 跟住大婆咪獨守空房, 做望夫石囉。
或者個衰佬 濺起上嚟, 想享受埋玩3P, 樓主為咗留C6, 都可能嘗試接受

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

我有親戚就係咁,全家人都知出面個女人跟左佢十幾年,過時過節仲帶埋個私生子一齊大家族食飯,咁大婆同個仔又真係當睇唔到無事發生咁,證明係可行嘅

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

cathngai 發表於 21-8-13 07:31
C6搞完小三, 都冇興趣 搞大婆啦, 跟住大婆咪獨守空房, 做望夫石囉。
或者個衰佬 濺起上嚟, 想享受埋玩3 ...

其實遲下酒店房都可以慳埋,直接同小三回家咪得囉,唸落真係好方便架。

子爵府

老實講,佢攞開正牌有小三,糾纏都要幾年啦!等小三飛佢?你都人老珠黃身體又巢皮!因為佢攞正牌關係佢會繼續搵小四,原因佢玩慣咗啲後生女!唔會再鍾意身邊個巢皮!正如你標題所講你都係接受個小三咁不如你代入愛回家嘅角色你係大防佢係二防共侍一夫會好過啲!

男爵府

啊傻豬豬!你今日接受咗佢就變咗奉旨,而且你話你老公睇錢睇得緊,小心呢個只係緩兵之計,調返轉係佢部署將所有嘢轉走再飛起你,佢背叛得你已經唔可信,你接受咗亦唔代表可以到老,怕你今日接受,到佢部署好調返轉係你被離婚,咁你就真係乜都冇晒,唔一定要而家即刻走,但你都真係親而家睇吓可唔可以攞啲嘢揸手同部署好,冇男人唔會死,我都有個親戚選擇接受,仲分135246,星期日我唔知佢點安排,長期見到佢都係毑埋塊面鬱鬱寡歡咁,都唔知佢為乜

大宅

我覺得正常男人如果想維繫家庭
一知道老婆發現
最起碼會道歉同話斷出面
但佢直接同你講 佢唔會斷要你接受
佢係睇你唔起同唔尊重你
咁點解仲要妥協
咁委屈自己..

唔好再幫佢搵藉口
佢咁樣係做得好絕的
同埋錢又唔過你手 你一啲好處都冇

侯爵府

蠢蠢豬 發表於 21-8-12 12:00
有無JM已知老公有小三,而佢系唔會斷(除非小三飛佢)但佢對你好好,話唔會離開你,叫你接受,有無JM嘗試接 ...

有病 到小四時 你又一個post ma? up to u

伯爵府

回覆 蠢蠢豬 的帖子

樓主, 我哋呢度班JM 有啲雖然言語上 尖酸刻薄, 其實都係肉緊您,心痛您。 唔想您畀你個C6鉗制, 被迫接受咁無理、 卑鄙嘅要求。樓主,堅強啲,唔好屈服, 勇敢面對

kwhkwh    發表於 21-8-13 23:42

別墅

蠢蠢豬 發表於 21-8-12 14:14
其實我都有諗過最懷打算,但只考慮馬上離定畀少少時間

我係你離婚分佢半層樓,再申請公屋

男爵府

回覆樓主:

如果已經唔愛佢,應該可以接受,因為唔會傷心,當同屋主,仔女嘅爸爸。唔比小三入屋就得,佢唔返黎仲好。

複式洋房

peggykwan 發表於 21-8-13 23:37
如果已經唔愛佢,應該可以接受,因為唔會傷心,當同屋主,仔女嘅爸爸。唔比小三入屋就得,佢唔返黎仲好。

...

其實之前我都以為自己唔再愛佢,但知佢有小三後,原來我仲系愛佢

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

除左經濟, 我諗呢度應該冇咩jm 會十卜樓主接受呢個咁荒謬的要求。
樓主既然心意已決, 作為旁人的我應該收皮不多口。
祝生活安。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

樓主,叫46將層樓轉哂你名,仲要去律師樓做份聲明書(唔知有冇法律效用),話將來離婚唔會爭返層樓,兼放棄個仔既撫養權。佢肯咪同佢做同屋主囉 ,咁想享齊人之褔喎

首頁
34567...8

尾頁

跳至