自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024勳章

fionstone 發表於 22-2-12 20:25
係呀,仲要笑到彎底身講呀,真係冷血,正常人唔識既諗起個小朋友都會心痛,點可以咁開心

係呀,我和C6咁啱睇到新聞,一致認為佢哋睇起來好似講一件開心事咁

珍珠宮

Myluckybaby 發表於 22-2-12 14:36
嘔吐暈倒,極大機會係倒流入氣管導致死亡。

有無徵兆的?

水晶宮

2024勳章

新聞話小朋友發燒後無求醫
父母有啲大意了

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

嘔吐或腹瀉
係新冠癥狀之一

所以磚家米咁快卸膊, 話有嘔吐物,
可能窒息至死,未必關冇打疫苗事

新冠係可以引至上吐下瀉

(磚家批准了3-17歲打科興,但3-4歲仍未有開始打科興的日期)

家人已好傷心, 希望記者及鄰居唔好問

公爵府

jasprincess 發表於 22-2-12 21:58
首先,我係用2隻眼睇雖然你冇明確表明,但引導人會向呢方面諗. 睇之後回覆都知. 又唔見你話可能嘔 ...

小朋友染病係事實,出現發燒嘔吐等症狀,就算因嘔吐引致窒息,難道就唔算係因新冠病毒而死?

子爵府

玩具勳章 睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

昨日去郵局,有個媽咪同helper帶住個細路,小朋友口罩拉低,個咀食緊珍寶珠

珍珠宮

fionstone 發表於 22-2-12 15:42
我地唔識當事人都覺得傷感,唔明頭先新聞訪問鄰居嗰兩公婆可以咁開心仲笑到彎晒腰?仲要識得個小朋友,真係 ...

我同老公今日睇新聞都覺得被訪者嘅態度好冇血性!個亞婆講個小朋友仲同佢say hi,但表現會唔會太興奮呀?而另一個男又話死者有同其他小朋友玩,記者問佢驚咩?佢答「驚咩呀?驚傳染囉!」佢哋對死咗一個小朋友一d都唔難過,而且個小朋友佢哋都認識嘅!我哋呢啲唔識嘅人睇到新聞後個心都會唔舒服啦!

珍珠宮

牛年勳章

jasprincess 發表於 22-2-12 21:58
首先,我係用2隻眼睇雖然你冇明確表明,但引導人會向呢方面諗. 睇之後回覆都知. 又唔見你話可能嘔 ...

嘔吐也總有個原因吧?新冠病毒會引致嘔吐,嘔吐時食物或分秘物進入氣管後可以很快窒息,如果小童本身沒其他長期病患,又不是有腸胃炎或者梗親,嘔吐是新冠病毒引致的可能性也很大吧?

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

fionstone 發表於 22-2-12 15:42
我地唔識當事人都覺得傷感,唔明頭先新聞訪問鄰居嗰兩公婆可以咁開心仲笑到彎晒腰?仲要識得個小朋友,真係 ...

我都睇到呆左,大佬你住響附近,有冇諗下人地睇到你咁講嘢會有乜嘢感受㗎?

侯爵府

開呢個主題係表達我好傷感,肯定小朋友係染上covid,問下知唔知點解會染到,好多謝有會員答話未知點染到,我接受有時未必有確實答案,所以叫好不幸,我一直講我唔討論死因因為我都沒見到資料,
有會員雖然器官正常不過理解力判斷力成疑,唔知點解好喜歡不停引導討論死因,如果有興趣請自己開題討論啦

公爵府

侯爵府

polliebb 發表於 22-2-12 14:42
我有朋友住村,佢都話佢地條村啲人喺村入面唔戴口罩

咁攪笑,行山經過啲村,通常有Banner大大隻字寫住叫行山人士入村時要戴口罩!

首頁

尾頁

跳至